co-ouderschap

7 tips voor een relatie met een alleenstaande ouder

Wanneer je verliefd wordt op een alleenstaande ouder, dan kom je voor andere situaties te staan dan wanneer iemand geen kinderen heeft. Om je kersverse relatie soepeltjes te doen laten verlopen een korte handleiding.

1. Hoe graag je ook zou willen, je bent niet iemands eerste prioriteit. Het kind of de kinderen gaat altijd voor jou. Maar dat niet alleen. Kinderen brengen een heel huishouden met zich mee, dus ook het betalen van de rekeningen of andere verantwoordelijkheden die samengaan met het hebben van kinderen zoals werk en huishouden kunnen geregeld voorrang krijgen. Je doet er goed aan je dit te realiseren.

2. Een alleenstaande ouder heeft misschien andere wensen en voorkeuren dan jij zonder kinderen hebt. Een romantische vliegreis naar een exotisch eiland klinkt natuurlijk geweldig maar twee weken of langer van huis brengt acuut de vraag ‘waar blijven de kinderen’ met zich mee. Misschien is een weekendje weg of een lekkere massage een beter alternatief.

3. Sommige ouders zijn nog niet klaar om zich al helemaal opnieuw te binden. De vorige relatie eindige in een scheiding waar kinderen bij betrokken waren of misschien overleed de vorige partner wel en dan is het erg moeilijk om weer iemand helemaal in je hart toe te laten. Het is niet onlogisch dat je partner de angst heeft dat het weer mis zal gaan. De fase van daten en voorzichtig binden zal daarom wat langer duren dan bij iemand zonder kinderen.

4. Er is vrijwel altijd een ex op de achtergrond, de vader of moeder van de kinderen. Hopelijk is hij of zij blij dat je partner verliefd op jou is geworden en weer gelukkig is maar het kan ook zijn dat de ex hier (nog) niet goed mee om kan gaan. Geduld is een schone zaak, ook met de reacties van de kinderen die soms de andere ouder ‘napraten’.

5. Je krijgt er een aantal vrienden en ook familie bij. Zij hebben je nieuwe partner bijgestaan in moeilijke tijden en waarschijnlijk extra hulp geboden. Ook hebben ze mogen aanschouwen hoe het de vorige keer mis ging en zijn misschien sceptisch wanneer jouw geliefde zich in een nieuwe relatie stort. Daarnaast willen ze natuurlijk ook dat het dit keer goed gaat voor de betrokken kinderen. Je kunt hun bezorgdheid daarover alleen maar respecteren.

6. Alleenstaande ouders zullen jou niet zomaar voorstellen aan hun kinderen, daar wachten ze doorgaans wel een poosje mee. De nieuwe relatie moet eerst echt wel goed voelen. Logisch ook. Want het is voor kinderen niet prettig als ze zich steeds opnieuw moeten binden aan een tijdelijke liefdes. Wees dus geduldig en respecteer dit.

7. Investeer rustig in de kinderen. Je ontkomt er niet aan ook met hen een emotionele band op te bouwen maar doe het rustig aan. Dit heeft tijd nodig om te kunnen groeien. Alleen cadeautjes kopen of uitjes met ze ondernemen zal niet genoeg zijn. Oprechte aandacht echter doet wonderen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.