co-ouderschap

7 tips voor een relatie met een alleenstaande ouder

Wanneer je verliefd wordt op een alleenstaande ouder, dan kom je voor andere situaties te staan dan wanneer iemand geen kinderen heeft. Om je kersverse relatie soepeltjes te doen laten verlopen een korte handleiding.

1. Hoe graag je ook zou willen, je bent niet iemands eerste prioriteit. Het kind of de kinderen gaat altijd voor jou. Maar dat niet alleen. Kinderen brengen een heel huishouden met zich mee, dus ook het betalen van de rekeningen of andere verantwoordelijkheden die samengaan met het hebben van kinderen zoals werk en huishouden kunnen geregeld voorrang krijgen. Je doet er goed aan je dit te realiseren.

2. Een alleenstaande ouder heeft misschien andere wensen en voorkeuren dan jij zonder kinderen hebt. Een romantische vliegreis naar een exotisch eiland klinkt natuurlijk geweldig maar twee weken of langer van huis brengt acuut de vraag ‘waar blijven de kinderen’ met zich mee. Misschien is een weekendje weg of een lekkere massage een beter alternatief.

3. Sommige ouders zijn nog niet klaar om zich al helemaal opnieuw te binden. De vorige relatie eindige in een scheiding waar kinderen bij betrokken waren of misschien overleed de vorige partner wel en dan is het erg moeilijk om weer iemand helemaal in je hart toe te laten. Het is niet onlogisch dat je partner de angst heeft dat het weer mis zal gaan. De fase van daten en voorzichtig binden zal daarom wat langer duren dan bij iemand zonder kinderen.

4. Er is vrijwel altijd een ex op de achtergrond, de vader of moeder van de kinderen. Hopelijk is hij of zij blij dat je partner verliefd op jou is geworden en weer gelukkig is maar het kan ook zijn dat de ex hier (nog) niet goed mee om kan gaan. Geduld is een schone zaak, ook met de reacties van de kinderen die soms de andere ouder ‘napraten’.

5. Je krijgt er een aantal vrienden en ook familie bij. Zij hebben je nieuwe partner bijgestaan in moeilijke tijden en waarschijnlijk extra hulp geboden. Ook hebben ze mogen aanschouwen hoe het de vorige keer mis ging en zijn misschien sceptisch wanneer jouw geliefde zich in een nieuwe relatie stort. Daarnaast willen ze natuurlijk ook dat het dit keer goed gaat voor de betrokken kinderen. Je kunt hun bezorgdheid daarover alleen maar respecteren.

6. Alleenstaande ouders zullen jou niet zomaar voorstellen aan hun kinderen, daar wachten ze doorgaans wel een poosje mee. De nieuwe relatie moet eerst echt wel goed voelen. Logisch ook. Want het is voor kinderen niet prettig als ze zich steeds opnieuw moeten binden aan een tijdelijke liefdes. Wees dus geduldig en respecteer dit.

7. Investeer rustig in de kinderen. Je ontkomt er niet aan ook met hen een emotionele band op te bouwen maar doe het rustig aan. Dit heeft tijd nodig om te kunnen groeien. Alleen cadeautjes kopen of uitjes met ze ondernemen zal niet genoeg zijn. Oprechte aandacht echter doet wonderen.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

trouwen
By Margret ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.
willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.