alleengaande vakantieganger

7 tips om slim met je vakantiegeld om te gaan

Rond deze periode heeft vrijwel iedereen zijn jaarlijkse vakantiegeld gestort gekregen. Wil je er graag een deel van opzij zetten maar ben je ook toe aan vakantie? Met deze tips lukt het je allebei!

  1. Reis naar goedkope landen of alternatieve steden

Laat Frankrijk en Spanje dit jaar even voor wat ze zijn, want Montenegro en Bulgarije zijn een stuk goedkoper. Ook in deze landen vind je strand, zon, cultuur, lekker eten en vriendelijke locals. Alternatieve steden zijn Straatsburg in plaats van Parijs, Valencia in plaats van Barcelona, Bologna in plaats van Rome en Padua in plaats van Venetië.

  1. Winkel lokaal

Maak je zelf je eten op vakantie? Doe dan je boodschappen op lokale marktjes, dat is veel goedkoper dan in de supermarkt, ook in het buitenland. En leuke bijkomstigheid: je komt in contact met lokale mensen en je proeft veel meer van de sfeer en de cultuur dan in een onpersoonlijke supermarkt. Er is niets mis met bekende winkelcentra, maar je zult meer opvallende en originele dingen vinden op lokale marktjes.

  1. Leef als een local

Wil je een super goedkope vakantie, leef dan zo min mogelijk als een toerist en zoveel mogelijk als local. Eet dus in dat achterafstraatje, vermijd de rode toeristenbussen en maak nieuwe vrienden. Ook een huizenruil kan ervoor zorgen dat je meer van je vakantiegeld overhoudt. Elke huizenruil is op je eigen wensen afgestemd: je kiest zelf wanneer, waar en met wie je zou willen ruilen. Het is een fantastische manier om goedkoop op reis te gaan en te besparen op accommodatie (heel handig voor lange vakanties met de kids).

  1. Voordelen

Ook tijdens je stedentrip kun je slim met je geld omgaan. De meeste steden hebben citypasses voor 24, 48 of 72 uur waarin je onbeperkt met het openbaar vervoer kan reizen en gratis of met korting musea en andere bezienswaardigheden kunt bezoeken. Over musea gesproken: kijk op de website van je favoriete museum op welke dag jouw favoriete museum gratis is (vaak op avonden of op zondagmiddag). En wist je dat veel steden gratis stadswandelingen aanbieden, waarin een local je op basis van een niet-verplichte donatie de leukste plekjes van de stad laat zien?

  1. Late check-out bij hotels

Sommige hotels vragen maar liefst een halve dag kamertarief voor een late check-out. Dat maakt zo’n extra uitslaapuurtje wel erg kostbaar. Vraag in plaats daarvan of je je bagage afgesloten in een kamer kunt zetten. Zo geniet je van de tijd die je nog hebt in je vakantieland, en voorkom je hoge hotelkosten.

  1. Beperk het gebruik van creditcards

Het gebruik van je bankkaart valt meestal veel voordeliger uit dan een creditcard. Geld afhalen bij geldautomaten binnen Europa is met de bankkaart gratis, geldopnames met een creditcard kosten bijna altijd meer dan 4,50 euro. Welke landen tot Europa behoren, verschilt per bank, check dit dus van tevoren! Soms hoort Turkije er bijvoorbeeld wel bij, soms weer niet. Het kan wel voorkomen dat de lokale bank waar je geld afhaalt een klein bedrag voor de service in rekening brengt. Als dit het geval is, dan wordt dat aangegeven op het scherm.

  1. Ga op werkvakantie of doe vrijwilligerswerk

Heb je echt even weinig vakantiebudget en wil je er toch tussenuit? Denk dan eens aan een werkvakanties of vrijwilligerswerk. Vooral populair bij jongeren of studenten! Je werkgever zal vaak zorgen voor onderdak, eten en drinken en dat bespaart natuurlijk een hoop. Niet alleen staat (vrijwilligers)werk in het buitenland goed op je cv, je leert meer van de wereld, je maakt vriendschappen voor het leven en je leert in mum van tijd misschien wel een nieuwe taal.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!