Struin jij ook het hele internet af om net dat ene goedkope vliegticket te pakken te krijgen? Of hoor je dit alleen van vrienden en lukt het jou nou nooit om zo’n ultra goedkope vlucht te boeken? Dat gaat nu veranderen!

Want wat heel moeilijk lijkt valt met deze 7 tips in de praktijk reuze mee. Voor je het weet ga jij ook super goedkoop en vaak op vakantie!

Tip 1. Iets later dan lastminute

Een paar jaar geleden kon je nog echt op de valreep een goedkope lastminute boeken of een los ticket omdat de luchtvaartmaatschappijen op die manier hun laatste plekken wilden verkopen. Tegenwoordig zijn reizigers op het laatste moment juist bereid om meer voor een ticket te betalen. Daarom loont dat echt niet meer. Vliegtickets voor de laatste prijzen vind je nu ongeveer zo’n zes weken voor vertrek.

Tip 2. Alert

Veel luchtvaartmaatschappijen hebben een e-mail alert. Hier kun je jouw favoriete bestemmingen inzetten en soms ook wat je minimaal of maximaal aan een ticket kwijt wilt zijn. Als er budget aanbiedingen zijn, dan word jij als de eerste op de hoogte gebracht.

Tip 3. Kies bestemming ‘overal’

Als je niet gebonden bent aan een bestemming en vaste data vul dan bij het zoeken alleen in vanaf welke luchthaven je wilt vertrekken. Bij het bestemmingsveld vul je in ‘overal’. Dit werkt bijvoorbeeld bij Skyscanner heel handig. Je kunt dan zien waar je het goedkoopste naar toe kunt reizen en wanneer het de goedkoopste tijd is om erheen te gaan.

Tip 4. Creditcard

Boek jij vaak vliegtickets met je creditcard? Dan is het aan te bevelen om voor een luchtvaartmaatschappij te kiezen die je beloont met AirMiles die je later weer kunt gebruiken om goedkopere vliegtickets te kopen. Dit is een handige manier om de kosten op dure lange afstandsvluchten te drukken.

Tip 5. Dinsdagmiddag

Er wordt beweert dat dinsdagmiddag het beste tijdstip is om op zoek te gaan naar goedkope vluchten. Niet alleen maken de meeste luchtvaartmaatschappijen dan hun lastminute weekend aanbiedingen. De statistieken laten ook zien dat de prijzen dalen op dinsdagmiddag. Luchtvaartmaatschappijen beginnen op maandagavond met de verkoop en omdat concurrenten hier dan op inspelen zijn de prijzen op dinsdagmiddag om 15.00 meestal het laagst.

Tip 6. 2 losse tickets

Soms is het kopen van een retourvlucht bij een en dezelfde luchtvaartmaatschappij duurder dan het kopen van twee losse vliegtickets bij twee verschillende airlines. Dit biedt je ook meer flexibiliteit omdat je naar huis kunt terugkeren wanner je wilt.

Tip 7. 24 uur regel

Sommige luchtvaartmaatschappijen geven je een gratis refund als je binnen 24 uur je vlucht cancelt. Houd daarom het tarief van je vlucht goed in de gaten. Dit kan bij Skyscanner’s Prijsalarm. Als de kosten voor de vlucht flink dalen, cancel dan je eigenlijke vlucht en boek een nieuwe. Dit bespaart wat geld. Check wel goed of de maatschappij waar je boekt en die deze 24-uurs regel hanteert anders betaal je een boete.

Eén reactie

  1. Nog 1 belangrijke tip: Vergelijk ook eens vanuit België op een Belgische website! De Nederlandse websites verkopen wel vanuit vanuit Belgie maar zijn vaak veel duurder dan de Belgische websites zelf. Gewoon even Googelen.

Reacties zijn gesloten.