Een avondje speeddaten is behalve een leuke avondje uit ook een perfecte manier om in korte tijd veel nieuwe singles te leren kennen. Om van jouw speeddate avond een heus succes te maken hebben wij 7 super tips voor je!

Speeddaten tip 1: wees origineel

Originaliteit is een groot goed. Als je door 20 of 30 singles allemaal dezelfde standaardvragen als: “hoe oud ben je, wat voor werk doe je, waar kom je vandaan” op je krijgt afgevuurd, beleef je niet echt een geweldige leuke speeddate avond. Gelukkig krijg jij ook de kans om vragen te stellen en het gesprekje een hele andere wending te geven. Originele en spontane vragen worden heel erg gewaardeerd dus als er eentje bij je opkomt, stel hem dan! Heb je 0 inspiratie? Luister dan goed naar wat anderen jou vragen en onthoud de leukste!

Speeddate tip 2: hou het luchtig

Zware vragen over het leven slaan het gesprek doorgaans meteen dood. De meeste singles binnen drie minuten niet te wachten op vragen als ‘waar word je nou echt gelukkig van in het leven”, of “wat vind jij het allerbelangrijkst in een relatie”. Dat is echt een brug te ver tijdens een eerste korte kennismaking. Wel doen tijdens het speeddaten: grapjes maken, zelfspot en luchtige onderwerpen aansnijden!

Speeddate tip 3: wees authentiek

Deze tip houdt verband met originaliteit want ook tijdens het speeddaten is het belangrijk dat je echt iets van jezelf laat zien. Jezelf in figuurlijke zin een beetje bloot geven, jezelf onderscheiden van anderen wordt doorgaans bijzonder op prijs gesteld. Iets persoonlijks vertellen wordt ‘sexy’ gevonden. Zolang het maar oprecht gemeend is zit je vrijwel altijd goed!

Speeddate tip 4: wees gepassioneerd

Niet wat je doet maakt je interessant, maar de manier waarop je erover vertelt. Je uitstraling en passie over je werk of hobby laat zien wie je bent en waar je warm voor loopt. Positieve energie uitstralen gebeurt niet alleen als je vol enthousiasme ergens over praat maar dit zie je ook terug in je lichaamstaal. Jouw date beslist in een paar seconden of je de moeite waard bent, dus maak er goed gebruik van!

Speeddate tip 5: doe niet arrogant

Verwar zelfvertrouwen niet met arrogantie. Zelfvertrouwen uitstralen is sexy en aantrekkelijk, arrogantie een afknapper. Alleen maar over jezelf praten of lachen om je eigen flauwe grappen is echt wat anders dan ergens een eigen mening over hebben. Iemand met zelfvertrouwen heeft die kunstgrepen niet nodig en vind het daarom ook leuk om anderen aan het woord te laten. Dingen waar jij trots op bent die komen vanzelf ter sprake, of niet, maar dat is dan ook niet erg want jij hoeft jezelf niet te bewijzen toch?

Speeddate tip 6: doe je niet anders voor

Ben je een sportief type? Of juist chique of casual, kleed jezelf dan zoals je bent en probeer je niet ander voor te doen. Ten eerste is het belangrijk dat jij je lekker voelt in wat je uit de kast hebt getrokken, iets dat bij je past bij wie je bent en ten tweede weet de ander dan ook meteen wat voor vlees hij of zij in de kuip heeft. Zorg ervoor dat je fris ruikt, geen rouwrandjes onder je nagels hebt en je schoenen niet zijn afgetrapt.  Een lekker luchtje is prima, maar overdrijf niet. Het zijn wel de details die het hem doen…

Speeddate tip 7: maak connectie

Natuurlijk, het is hartstikke lastig om in die paar minuutjes een werkelijke connectie te maken met degene die tegenover je zit. Maar toch, je wilt straks ook niet bij iedereen een ‘ja’ invullen, dus het zaak echt proberen te ontdekken of jullie een klik hebben of niet. Zodra jullie beiden je gemakkelijk voelen kun je proberen iets meer over de ander te weten te komen. Doorvragen op een specifiek grappig of interessant detail dat je opvalt. Blijf oogcontact maken en let op iemand lichaamstaal. Je merkt snel genoeg of je op de goede weg zit! Wij wensen je veel plezier tijdens het speeddaten!

Wil je weten of er ook speeddate avonden bij jou in de buurt worden georganiseerd? Kijk dan op de agenda of in de speeddate gids!