We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.

Met dit artikel willen we het uitoefenen van wraak op je ex in het geheel niet aanmoedigen. Zeker omdat je er op de lange termijn niets mee opschiet. De beste wraak die je op je ex kunt nemen is om je te richten op jezelf en zo gelukkig mogelijk door het leven te gaan.

Je hebt van die ander gehouden want anders was je de relatie nooit aangegaan. De ander daadwerkelijk laten lijden mag nooit het doel zijn, daar maak je het alleen maar erger mee. De beste wraak is dat jij de touwtjes van je leven weer in handen krijgt. Onderstaande suggesties zijn allemaal vormen van wraak, maar dan subtieler dan spullen slopen, pizza’s bestellen, of de auto bekrassen.

7 manieren van subtiele wraak

1. Doe wat je altijd al wilde doen maar dan met je beste vriend(in). Boek die stedentrip naar Rome, ga een dagje naar geweldige festival en maak stapels met foto’s waar je heel blij en gelukkig op staat. Je plaatst ze stuk voor stuk op Facebook. Je ex zal ze sowieso zien (en als je geen ‘vrienden’ meer bent er wel over horen) en er vast even bij stil staan dat dit eigenlijk een uitje was waar jullie het samen vaak over hebben gehad.

2. Blijf contact houden met de vrienden van je ex zodat hun mening over jou niet alleen gevormd wordt door verhalen van hem/haar. Het laatste waar je op zit te wachten is dat jouw imago of reputatie bestaat uit eenzijdige in elkaar geflanste of uit verband gerukte verhalen. Als je contact houdt met de vrienden van je ex dan zorgen zij er wel voor dat hij/zij te horen krijgt wat er allemaal in jouw leventje gebeurt. En hoe leuker, hoe meer het je ex zal irriteren.

3. Zorg dat je gezien wordt in de buurt van je ex met een nieuwe vlam. Je hoeft niet te gaan daten met zijn of haar beste vriend(in) maar als je met een leuke date geregeld gezien wordt in de buurt waar hij/zij woont dan zal het je ex ofwel ter oren komen of met eigen ogen zien. De boodschap dat het uiteindelijk relatief eenvoudig was om over hem/haar heen te komen zal zeker aankomen.

4. Aandacht voor jezelf, zowel innerlijk als uiterlijk. Het laatste wat je wilt is je ex tegen het lijf lopen en dat jij erbij loopt als een onverzorgde slons die verteerd wordt door zelfmedelijden. Laat zien dat je nog veel leuker bent dan toen jullie elkaar leerden kennen. Zorg dat je ex spijt krijgt als haren op zijn/haar hoofd dat hij of zij je heeft laten gaan. Richt je leven zo in dat je ex er graag weer deel uit van zou willen maken. Hoe meer tijd en aandacht je aan jezelf besteedt, hoe meer je zult zien dat je al die tijd beter.

5. Wordt beter in seks! Al die kinky fantasieën die je ex altijd met je wilde uitproberen kunnen werkelijkheid worden. Ga niet helemaal los, maar doseer het een beetje. Je wilt waarschijnlijk ook niet als een slet door het leven gaan na jullie scheiding maar je seksleven verbeteren met one-night-stands en experimenteren met masturberen biedt eindeloze mogelijkheden. Het is goed voor je zelfvertrouwen, eigenwaarde en respect. Al die nieuwe ervaringen maken dat je je ex makkelijker achter je kan laten. En mocht hij/zij via via horen ver jouw fantastische seksleven dan is dat natuurlijk mooi meegenomen.

6. Begin iets met iemand die knapper is dan je ex. Dat klinkt natuurlijk eenvoudiger dan het is maar het is het proberen waard. Zowel mannen als vrouwen zijn mega jaloers als je komt aanzetten met een iemand die een stuk knapper is. Jonger of veel rijker kan natuurlijk ook als het je te doen is om je ex te laten voelen dat hij of zij echt een sukkel was om je te laten gaan!

7. De moeilijkste maar verreweg de beste tip die we je kunnen geven is om je ex te vergeven voor wat hij/zij je heeft aangedaan. Zorg ervoor dat je de banden tussen jullie zoveel mogelijk verbreekt. Als je ex in het verleden blijft hangen, het contact blijft zoeken of ruzie met je probeert te maken dan kom jij uiteindelijk geen stap verder. Laat het achter je, sta boven zijn of haar slechte eigenschappen en wangedrag. Op die manier laat je zien dat jij volwassener en sterker bent dan je ex ooit zal zijn. Een zoete wraak.