mannen aantrekkelijk

7 signalen dat een man niet gelukkig is in relatie

Ook al ben je nu (nog) single, je kan je vast de tijd nog wel herinneren dat je ongelukkig was in een relatie. En nee, vrouwen hebben niet het ‘alleenrecht’ op ongelukkig zijn. Ook mannen kunnen zich diep ongelukkig voelen naast hun vrouw. Diezelfde mannen zijn nu blij dat ze gescheiden zijn en kijken reikhalzend uit naar een leuker exemplaar.¬†

7 signalen van een ongelukkige man

Voor iedereen die nog in een huwelijk of relatie zit: deze 7 signalen zouden de alarmbellen moeten doen laten afgaan. Als je hem tenminste wilt houden… ūüėČ

1. Hij heeft het gevoel dat het nooit goed is
‚ÄĚAls we het gevoel hebben dat we toch niet kunnen winnen, geven we het liever¬†maar op‚ÄĚ, zegt de Amerikaanse relatietherapeut Kurt Smith. Ongelukkig getrouwde mannen denken vaak dat hun vrouw toch nooit tevreden is.¬†Voorkom deze vervelende situatie door ook te benoemen wat je man wel voor je doet.

2. Hij rolt met zijn ogen als je hem vraagt mee te gaan naar een feestje
Het kan zijn dat je man er genoeg van heeft om mee te gaan naar weer een bruiloft, familiefeest of etentje met collega’s. Daar wordt hij vaak niet gelukkig van. Als hij aangeeft dat hij alleen wil zijn, luister daar dan naar. Je zult zien dat hij wel zin heeft om iets met jou alleen te doen.

3. Hij vindt dat je zeurt
Mannen houden niet van vrouwelijk gezeur. Wat vooral veel voorkomt is dat een vrouw meerdere keren iets vraagt en haar man het steeds maar niet doet. Herken je dit, probeer dan de dialoog te veranderen, zegt Smith. Stel voor om iemand in te huren voor de taak, geef aan dat het heel belangrijk voor je is of stel een deadline.

4. Hij gaat steeds meer werken
Mannen die niet gelukkig zijn in hun huwelijk gaan vaak steeds meer tijd aan hun werk besteden. Is je man ook in het weekend en tijdens vakanties met werk bezig, dan ontvlucht hij mogelijk het gezinsleven.

5. Hij vindt dat hij gestraft wordt voor dingen uit het verleden
Heeft hij het gevoel dat je hem fouten uit het verleden nog steeds niet hebt vergeven dan zal hij zich niet zo lekker voelen in jullie relatie. Als je besloten hebt samen verder te gaan dan kun je hem misstappen niet blijven verwijten, vindt de relatietherapeut.

6. Hij begrijpt niet waarom hij niet met vrienden op stap mag
Iedereen heeft tijd voor zichzelf nodig. Als mannen ergens een hekel aan hebben dan is het aan claimerige vrouwen. Laat hem dus gewoon met vrienden leuke dingen doen. In een goede relatie heb je ook nog ieder een eigen leven, aldus Smith.

7. Hij ontwijkt belangrijke gesprekken
Mannen en vrouwen benaderen conflicten anders. Vrouwen willen er graag direct en uitgebreid over praten, terwijl mannen liever even afstand nemen en er later op terug komen. Probeer daar een middenweg in te vinden: praat er wel over, maar ga allebei eerst even afkoelen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.