mannen aantrekkelijk
29 February 2016

7 signalen dat een man niet gelukkig is in relatie

Ook al ben je nu (nog) single, je kan je vast de tijd nog wel herinneren dat je ongelukkig was in een relatie. En nee, vrouwen hebben niet het ‘alleenrecht’ op ongelukkig zijn. Ook mannen kunnen zich diep ongelukkig voelen naast hun vrouw. Diezelfde mannen zijn nu blij dat ze gescheiden zijn en kijken reikhalzend uit naar een leuker exemplaar. 

7 signalen van een ongelukkige man

Voor iedereen die nog in een huwelijk of relatie zit: deze 7 signalen zouden de alarmbellen moeten doen laten afgaan. Als je hem tenminste wilt houden… 😉

1. Hij heeft het gevoel dat het nooit goed is
”Als we het gevoel hebben dat we toch niet kunnen winnen, geven we het liever maar op”, zegt de Amerikaanse relatietherapeut Kurt Smith. Ongelukkig getrouwde mannen denken vaak dat hun vrouw toch nooit tevreden is. Voorkom deze vervelende situatie door ook te benoemen wat je man wel voor je doet.

2. Hij rolt met zijn ogen als je hem vraagt mee te gaan naar een feestje
Het kan zijn dat je man er genoeg van heeft om mee te gaan naar weer een bruiloft, familiefeest of etentje met collega’s. Daar wordt hij vaak niet gelukkig van. Als hij aangeeft dat hij alleen wil zijn, luister daar dan naar. Je zult zien dat hij wel zin heeft om iets met jou alleen te doen.

3. Hij vindt dat je zeurt
Mannen houden niet van vrouwelijk gezeur. Wat vooral veel voorkomt is dat een vrouw meerdere keren iets vraagt en haar man het steeds maar niet doet. Herken je dit, probeer dan de dialoog te veranderen, zegt Smith. Stel voor om iemand in te huren voor de taak, geef aan dat het heel belangrijk voor je is of stel een deadline.

4. Hij gaat steeds meer werken
Mannen die niet gelukkig zijn in hun huwelijk gaan vaak steeds meer tijd aan hun werk besteden. Is je man ook in het weekend en tijdens vakanties met werk bezig, dan ontvlucht hij mogelijk het gezinsleven.

5. Hij vindt dat hij gestraft wordt voor dingen uit het verleden
Heeft hij het gevoel dat je hem fouten uit het verleden nog steeds niet hebt vergeven dan zal hij zich niet zo lekker voelen in jullie relatie. Als je besloten hebt samen verder te gaan dan kun je hem misstappen niet blijven verwijten, vindt de relatietherapeut.

6. Hij begrijpt niet waarom hij niet met vrienden op stap mag
Iedereen heeft tijd voor zichzelf nodig. Als mannen ergens een hekel aan hebben dan is het aan claimerige vrouwen. Laat hem dus gewoon met vrienden leuke dingen doen. In een goede relatie heb je ook nog ieder een eigen leven, aldus Smith.

7. Hij ontwijkt belangrijke gesprekken
Mannen en vrouwen benaderen conflicten anders. Vrouwen willen er graag direct en uitgebreid over praten, terwijl mannen liever even afstand nemen en er later op terug komen. Probeer daar een middenweg in te vinden: praat er wel over, maar ga allebei eerst even afkoelen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Veel sekspartners maakt vrouwen ongelukkig in het huwelijk

Vrouwen die voor hun trouwdag veel sekspartners hebben gehad zijn over...

10 signalen van een ongezonde relatie

Nu je weer single bent kijk je misschien anders terug op...

Een op vijf Nederlanders ruziet vaker met partner door coronacrisis

Maar liefst negentien procent van de Nederlanders maakte het afgelopen jaar...

Deze signalen vertellen je dat een nieuwe relatie in de problemen zit

Als je probeert te achterhalen of je bent waar je moet...

Happy single zijn? Zo doe je het!

Ga jij lekker solo door het leven? Alleen maar wel gelukkig?...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie