Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
de wereld van het daten
6 januari 2016

7 regels voor geluk in vinden van de liefde

Mogelijk ben je al lange tijd single, maar het kan ook zijn dat je net komt kijken. Hoe ga je het aanpakken die zoektocht naar een nieuwe liefde? Op zoek naar een geschikte partner is vaak een lastig karwei. Er zijn wel wat regels die je in de gaten kunt houden, voordat je je echt op zoek gaat.

Recept voor de liefde bestaat niet

Wetenschappers zijn er nog niet in geslaagd een recept te bedenken hoe liefde te vinden. Er zijn zeker wel een aantal richtlijnen die helpen om het proces efficienter te doen verlopen. Bekijk deze punten eens.

7 regels voor geluk in vinden van de liefde

In de liefde zijn nooit garanties, maar een goed begin is al het halve werk.

1. Weet wat je wilt

Bent u op zoek naar een verzetje of een partner? Ben hierover in ieder geval eerlijk tegen jezelf. De eigenschappen die je aanspreken in de ander zijn verschillend wanneer je iemand zoekt voor lang of voor zomaar even. Het blijkt dat tegenpolen grote aantrekkingskracht op elkaar uitoefenen, maar dat daar niet snel een lange relatie uit voorkomt. Soortgelijke mensen lijken eerder een lange relatie te kunnen bouwen. Wanneer je dus denkt uit een korte-termijn relatie later een lange-termijn relatie te laten groeien, dan lukt dat vaak niet.

2. Ben bereid te investeren

Relaties die langer blijven, vergen investeringen. Daten kan nu eenmaal duur zijn. Maar naast investeren van geld moet je ook emotioneel investeren en er tijd en energie in stoppen. Een dergelijke persoonlijke investering brengt risico met zich mee. Maar het is nodig je kwetsbaar en open op te stellen.  Dit werkt bevorderlijk voor de betrokkenheid en stabiliteit in en van een relatie.

3. Weet wat je waard bent

Het is goed voor je zelfvertrouwen als je weet hoe wenselijk anderen jou zien als potentiële partner. Welwillende vrouwen en mannen die seksueel geen grenzen kennen, lijken beter in de smaak te vallen. Heb jij dit ook te bieden? Of wil je dat helemaal niet? Bekijk je jezelf eens goed en evalueer je gedachten. Door na te denken over wat jij te bieden hebt, krijg je ook duidelijk wat voor personen er bij jou passen. Hiermee voorkom je verspilde energie.

4. Besteed energie aan jezelf

Er werd altijd van uit gegaan dat het hebben van sociale relaties mensen deed groeien. Dat zal best helpen, maar daarnaast is er ook zeker zonder relaties een aanzienlijke zelf ontplooiing mogelijk.

Ga nieuwe dingen uitproberen en vergroot je zelfbeeld. Wordt iemand die meer divers is, werk aan het hebben van meer mogelijkheden, perspectieven, vaardigheden en overtuiging in jezelf.

Het zal helpen je zelfbewustzijn te verhogen, zodat je tijdens het daten beter durft rond te kijken omdat je voor potentieel partners interessanter bent geworden.

5. Toon je humor

Mensen houden nu eenmaal van grappige mensen, ook al is de humor dom. Geestige positieve humor blijkt vooral nuttig wanneer je een lange termijn relatie voor ogen hebt. Maak je teveel grappen ten kosten van anderen dan vinden potentiele partners voor lange relaties dat niet prettig.

Is het enkel je bedoeling om met je sarcasme en grappen aandacht te trekken voor korte termijn vriendjes, dan kun je gewoon nog een slechte grap maken. Onderscheid tussen goed en slecht wordt door korte termijn partners niet gehoord.

6. Schakel vrienden in

Vrienden kunnen ongelooflijk nuttig zijn als je op zoek bent naar de liefde. Zij kunnen sociale barrieres weghalen, waardoor het voor jou makkelijker wordt om met een aantrekkelijk persoon te praten. Andersom kan het ook werken dat zij een blokkade vormen voor iemand die met jou in contact wil komen. Zorg dat je vrienden aan jouw kant staan en maak ze onderdeel van jouw inzet om de liefde te vinden.

7. Neem met minder geen genoegen

Sommige mensen zijn bang om single te zijn. Dit leidt er toe dat mensen blijven hangen in onbevredigende relaties en ze tevreden zijn een minder passende en aantrekkelijke partner. Single zijn, kan echter een verrijking zijn en een waardevolle ervaring. Het is een goed idee om pas in een relatie te stappen die voldoet aan je verwachtingen en die je doet  groeien. Neem geen genoegen met minder, want jij bent het ook meer dan waard een goede partner te treffen.

We hoeven niet te vertellen dat het lastig is je te bewegen in de wereld van het daten. Maar wanneer je beter weet wie je bent en wat je wilt, dan helpt dat betere keuzes te maken.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Zo haal je het beste uit je eerste date

Om het uiterste uit jezelf en je date te halen, is...

Hier is de single 50plus vrouw naar op zoek

Meer dan ooit tevoren gaan deze single ladies op zoek naar...

Meer dan helft singles durfde afgelopen jaar niemand aan te spreken

Singles durven steeds minder vaak op iemand af te stappen. Meer...

Hilarische tv-serie over de hete hangijzers van nu

Het nieuwe NTR-programma Nieuw Zeer van Niek Barendsen is een scherpe,...

Ruim kwart van de Nederlanders ziet samenwonen als ultieme bevestiging van relatie

Wanneer weet je nu of het ‘aan’ is? Of hij of...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie