Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
akward date moment
18 maart 2019

7 op 10 singles laat zich niet uit veld slaan na slechte date-ervaring

We kennen het allemaal wel: het eerste oogcontact met je date, het vallen van iets te lange stiltes, een ongemakkelijke eerste ontmoeting met die leukerd door de gierende zenuwen of de eerste grote boodschap in het huis van je nieuwe vlam. Het gebeurt, maar bezorgt ons ook blosjes op de wangen. Soms loopt een date nu eenmaal anders dan gehoopt, maar singles laten zich hierdoor niet afschrikken blijkt uit onderzoek van Lexa.nl. Voor driekwart van de mannelijke singles en bijna tweederde (62%) van de singles ladies is een slechte ervaring geen reden om de zoektocht naar liefde te staken.

Ode aan alle date-ongemakken!

Vandaag is het Awkward Moments Day. Voor iedereen die zich ooit de ogen uit zijn hoofd heeft geschaamd, is vandaag de dag om al deze awkward moments te vieren. Ongemakkelijke situaties mogen op het moment zelf dan niet zo fijn zijn, maar zorgen achteraf vaak voor de beste verhalen. En daarnaast zegt een ongemakkelijke start niets over het verloop van de date, laat staan de liefdesrelatie. Lifestyle coach Kim vertelt dat na wat over en weer chatten met Rob via Lexa, het moment daar was om af te spreken: “Ik herinner me die eerste ontmoeting op Amsterdam Centraal nog goed, dat moment was zo ongemakkelijk.” Dat alles op zijn pootjes terecht komt -zo blijkt-  inmiddels zijn Kim en Rob ouders van een zoontje.

Awkward moments uit de praktijk

Relatiecoach en seksuologe Eveline Stallaart herkent deze gênante momenten en vertelt:

  • Een dame trof een date met een voetenfetish, waarna deze man gedurende de date drukker was met het bestuderen van haar voeten dan een gesprek aangaan met haar.
  • Of een dame die dacht af te spreken met een leuke kerel, maar een date bleek te hebben met hem én zijn vriendin. Met de vraag of ze interesse had in een trio.

Locatie, locatie, locatie!

Tijdens het daten zijn er nogal wat ‘first times’ die niet allemaal direct van een leien dakje gaan, vooral bij de eerste date. Het kiezen van de juiste locatie neemt al een hoop zorgen weg. Lianne en Saskia, inmiddels gelukkig samenwonend, planden hun date een eind van huis, waardoor ze een lange autorit voor de boeg hadden: “Het was een lange, ongemakkelijke rit waarin weinig werd gezegd.”

Zo kwamen Raymond en Noortje, die elkaar via Lexa ontmoetten, tijdens hun first date een familielid van Noortje tegen. Oeps…awkward! Wil je dit voorkomen en niet gelijk als nieuwtje van de dag op de familie-groepsapp staan? Ga dan niet voor jouw favoriete kroeg, maar kies voor ‘neutraal terrein’. Zo weet je zeker dat je alleen nog maar oog hoeft te hebben voor elkaar. Je date ontmoeten is immers al spannend genoeg!

Eveline’s advies aan jou luidt dan ook: “Een ongemakkelijke situatie hoeft niet altijd negatief te zijn. Schaam je vooral niet voor deze momenten, want het blijken achteraf vaak juist de beste anekdotes en biedt een uitgelezen kans om het ijs te breken.” Benoem het moment dus gewoon, lach er samen om et voilá, een mooie start van een nieuw liefdesverhaal is geboren. In het kader what doesn’t kill you... 😉

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

SmartSingles.nl

gerelateerde artikelen

Haar- en make-up tips voor een eerste date

Een goede eerste indruk is alles. Met deze haar- en make-up...

Met deze voornemens kun je zomaar de liefde van je leven vinden

Ben jij ook als single 2020 in gegaan en hoop je...

Vijf tips voor meer date succes in 2020

In januari daten veel singles er lustig op los! Het nieuwe...

5 tips voor een originele eerste date

Bij een eerste date denk je al snel aan het klassieke...

Originele date: ontdek ARTIS in het donker met de slaapwandeling

Een date in het verschiet en wil je origineel voor de...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie