lezen in bed

7 manieren waarop lezen je relatie verbetert

Dacht je dat lezen gewoon leuk was? Het kan ook goed zijn voor je relatie. Je slaat dus twee vliegen in één klap. Vind je het niet geweldig als dat gebeurt? Hier zijn 7 manieren waarop lezen je relatie ten goede komt.

1. Het geeft je iets om over te praten

Het is duidelijk dat als je altijd iets leest, je automatisch gewapend bent met een groot aantal gespreksonderwerpen. Je hoeft je minder zorgen te maken over waar je over moet praten als je iets leest op de bestsellerlijst, of een boek waar nog niemand van heeft gehoord.

2. Je kunt leren van andere relaties – zelfs fictieve

De meest meeslepende fictie en non-fictie biedt waardevol inzicht in mensen en hoe ze zich tot elkaar verhouden. Romeo en Julia leerden ons over tragedie in de liefde, Antony en Cleopatra leerden ons over politiek in liefde, Scarlett O’Hara en Rhett Butler leerden ons over het balanceren van liefde en haat, Tristan en Isolde ons over verdriet en gebroken harten… We zouden eeuwig kunnen doorgaan. Maar je moet zelf lezen. Je zult beseffen wat je bereid bent op te geven en waar je naar verlangt en waar je naar treurt en ook van houdt en haat.

3. Je leert over mensen

Alle boeken gaan in feite in op de vraag: waarom doen mensen wat ze doen? Waaraan denken ze? Na het lezen van een boek, ben je zo ondergedompeld in de gedachten van de personages dat je gewend bent hun psyche aan te pakken en klaar bent om dat in het echte leven met mensen te doen – wat een goed is voor een relatie.

4. Lezen maakt je slimmer

Je wordt letterlijk een slimmer persoon door over alles te lezen. Je leert over zoveel verschillende dingen, die je niet tijdens school of je studie hebt geleerd. Daardoor kan je over van alles en nog wat praten.  Je kunt lezen over wetenschap of spiritualiteit of sport of muziek en een hoger opgeleid persoon worden.

Lees ook: Hoe lezen en schrijven je helpen

5. Het is een goede test

Het is niet zo dat lezers niet verliefd kunnen worden op niet-lezers – liefde is blind. Maar als je echt van lezen houdt en je ontmoet iemand die sinds de middelbare school geen boek meer heeft gelezen, zou je kunnen ontdekken dat je een oneindig aantal verschillen met deze persoon hebt. Mensen die van lezen houden, zijn heel anders dan mensen die niet van lezen houden. En als je merkt dat je met iemand bent die jouw liefde voor boeken deelt, is dat een heel goed teken. Bovendien is het leuk om tegelijkertijd hetzelfde boek te lezen.

6. Lezen is sexy

Ja, door te lezen, kom je echt sexy over voor potentiële partners. Je ziet er slim en literair uit met je neus in een boek, en de meeste mensen vinden dat leuk. Zelfs als je jezelf als een lezer beschrijft, krijg je meer actie op dating-apps. 

7. Je hebt iets te doen

Het is goed om gezonde hobby’s te hebben, en lezen is er daar een van. Lezer zijn betekent dat je tijd besteedt aan iets positiefs. Het is een investering, een levensfilosofie. Die tijd die je met je neus in een boek hebt doorgebracht, had je met je neus in andere dingen kunnen steken, veel ergere dingen. Lezen – is een antidrug!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.