halina reijn zeekoeien

7 irritante dingen die je als single meemaakt

Als single door het leven gaan vind je doorgaans helemaal geen punt. Leuk ook zelfs! Maar wanneer je uitgaat of bij vrienden bent die allemaal wel een partner hebben dan kan je soms aardig met je neus op de feiten worden gedrukt. Zitten zij innig te zoenen, dan kijk jij liever weg. Je kent het wel.

7 dingen die niet leuk zijn als je single bent

1. Hoe graag je vrienden je ook overal voor uitnodigen en je overal in willen betrekken, soms werkt dat gewoon niet goed. Ofwel je bent getuige van hun intense liefde voor elkaar of je bent ineens scheidsrechter in een van hun ruzies. Het derde wiel aan de wagen… soms begrijp je deze uitspraak meer dan je lief is.

2. Soms ontvang je ook uitnodigingen uit een soort medelijden die eigenlijk niet helemaal voor jou bedoeld waren. Zit je ergens bij terwijl er afspraken worden gemaakt en dan hoor je ‘natuurlijk mag jij ook komen hoor’! Maar eigenlijk is het wel duidelijk dat je beter thuis had kunnen blijven of met andere vrienden had moeten afspreken om een wel een gezellige avond te hebben.

3. Het eeuwige ‘koppelen’ van je vrienden is soms bloed irritant. Je kunt er donder op zeggen dat wanneer je op een feestje verschijnt er wordt gezegd ‘hij/zij is ook single, misschien moeten jullie even kennis maken’!

4. Alle clichés over de liefde ben je meer dan zat. Je hebt ze allemaal al meer dan eens voorbij horen komen en je zit er echt niet op te wachten dat ze voor de zoveelste keer door deze en gene worden herhaald. “Ach, je vindt vast nog wel iemand, het is gewoon nog niet jouw tijd of op ieder potje past een dekseltje”. Strontvervelend.

5. Soms wordt je ongewild herinnerd aan je leven met je ex. Alsof hij of zij de ideale partner was en jij te dom om hem of haar te laten lopen. “Wat is er nou toch ook alweer gebeurd tussen jullie? Ik dacht dat jullie het zo goed hadden samen, jullie leken echt het ideale stel.”

6. Ook al ga je geregeld alleen een hapje eten in een eetcafé of restaurant, soms kan het ineens erg confronterend zijn dat jij alleen aan dat tafeltje zit (weggedoken met boek) en die andere mensen tegenover elkaar gezellig aan het keuvelen.

7. Als single moet je wel een spannend (seks)leven hebben denken je vrienden! Want je date (volgens anderen) toch heus wel eens en je beleeft van alles dat zij niet beleven. Dus kom maar op met die verhalen! Welke verhalen denk jij. Want je zit het liefst ’s avonds lekker thuis op de bank met een zak chips. Vrienden hoeven bij jou niet te rekenen op smeuïge verhalen, jammer voor hen.

Ach, als we onze vrienden mogen geloven, is het fantastisch om een relatie te hebben en is dat waarschijnlijk soms waar. Maar het leven single is ook helemaal niet slecht. Ontdek hier waarom.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

trouwen
By Margret ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.
willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.