halina reijn zeekoeien

7 irritante dingen die je als single meemaakt

Als single door het leven gaan vind je doorgaans helemaal geen punt. Leuk ook zelfs! Maar wanneer je uitgaat of bij vrienden bent die allemaal wel een partner hebben dan kan je soms aardig met je neus op de feiten worden gedrukt. Zitten zij innig te zoenen, dan kijk jij liever weg. Je kent het wel.

7 dingen die niet leuk zijn als je single bent

1. Hoe graag je vrienden je ook overal voor uitnodigen en je overal in willen betrekken, soms werkt dat gewoon niet goed. Ofwel je bent getuige van hun intense liefde voor elkaar of je bent ineens scheidsrechter in een van hun ruzies. Het derde wiel aan de wagen… soms begrijp je deze uitspraak meer dan je lief is.

2. Soms ontvang je ook uitnodigingen uit een soort medelijden die eigenlijk niet helemaal voor jou bedoeld waren. Zit je ergens bij terwijl er afspraken worden gemaakt en dan hoor je ‘natuurlijk mag jij ook komen hoor’! Maar eigenlijk is het wel duidelijk dat je beter thuis had kunnen blijven of met andere vrienden had moeten afspreken om een wel een gezellige avond te hebben.

3. Het eeuwige ‘koppelen’ van je vrienden is soms bloed irritant. Je kunt er donder op zeggen dat wanneer je op een feestje verschijnt er wordt gezegd ‘hij/zij is ook single, misschien moeten jullie even kennis maken’!

4. Alle clichés over de liefde ben je meer dan zat. Je hebt ze allemaal al meer dan eens voorbij horen komen en je zit er echt niet op te wachten dat ze voor de zoveelste keer door deze en gene worden herhaald. “Ach, je vindt vast nog wel iemand, het is gewoon nog niet jouw tijd of op ieder potje past een dekseltje”. Strontvervelend.

5. Soms wordt je ongewild herinnerd aan je leven met je ex. Alsof hij of zij de ideale partner was en jij te dom om hem of haar te laten lopen. “Wat is er nou toch ook alweer gebeurd tussen jullie? Ik dacht dat jullie het zo goed hadden samen, jullie leken echt het ideale stel.”

6. Ook al ga je geregeld alleen een hapje eten in een eetcafé of restaurant, soms kan het ineens erg confronterend zijn dat jij alleen aan dat tafeltje zit (weggedoken met boek) en die andere mensen tegenover elkaar gezellig aan het keuvelen.

7. Als single moet je wel een spannend (seks)leven hebben denken je vrienden! Want je date (volgens anderen) toch heus wel eens en je beleeft van alles dat zij niet beleven. Dus kom maar op met die verhalen! Welke verhalen denk jij. Want je zit het liefst ’s avonds lekker thuis op de bank met een zak chips. Vrienden hoeven bij jou niet te rekenen op smeuïge verhalen, jammer voor hen.

Ach, als we onze vrienden mogen geloven, is het fantastisch om een relatie te hebben en is dat waarschijnlijk soms waar. Maar het leven single is ook helemaal niet slecht. Ontdek hier waarom.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.