vrienden met ex
9 May 2016

7 herkenbare relatiebreuken

Ben jij de ware al in je jonge jaren tegengekomen en nog altijd dolgelukkig? Dan heb je mazzel. De meesten van ons hebben meerdere relaties voordat we eindelijk een fijne partner hebben gevonden. En dat beteken ook dat we met relatiebreuken te maken krijgen. Heb jij ook meerdere relaties gehad? Dan herken je vast één of meer van deze 7 soorten breuken!

1. De ‘hij heeft iemand anders leren kennen’-break up
Een van de meest pijnlijke break-ups: je partner, die verondersteld werd om zich aan jou te binden, heeft iemand anders leren kennen die hij kennelijk ook hoger inschat. Het geeft je zelfvertrouwen een flinke deuk, zeker als je het niet zag aankomen. Want zelfs al is er niets gebeurd, dan nog ben je eigenlijk bedrogen.

2. De ‘ik ben er nog niet klaar voor’ break-up
Sommige relaties laten diepe sporen na en daar raak je niet zomaar overheen. Zelfs al leer je iemand anders kennen. Als je ex nog nadrukkelijk aanwezig is in je nieuwe relatie is het soms beter om je nieuwe partner voorzichtig duidelijk te maken dat je er (nog) niet klaar voor bent. Hem en jezelf aan het lijntje houden, daar help je niemand mee.

3. De detox break-up
Dat je iemand dolgraag ziet, garandeert niet per se een gezonde relatie. Soms heb je alles geprobeerd om gelukkig te zijn, maar wil het toch niet werken. In dat geval is het beter om elkaar los te laten dan voortdurend in ruzie te leven. Eens de ‘giftige’ relatie uit je lijf is, zal je je stukken beter voelen;

4. De ultimatum break-up
We raden het niet aan voor kleine ergernissen, maar af en toe is het nodig om je vriend (of vriendin) voor een keuze te stellen. Ofwel beperkt hij zijn avondjes uit, ofwel kan hij kan beter opnieuw single worden bijvoorbeeld. Hou er dan wel rekening mee dat dit ook echt het einde van jullie relatie kan betekenen.

5. De gemoedelijke break-up
Het komt niet vaak voor, maar er bestaan ook break-ups waarbij er geen (of toch weinig) harde woorden vallen en er niet al te veel bittere tranen vloeien. Denk maar aan scheidingen à la Gwyneth Paltrow en Chris Martin. Soms zijn jullie gewoon uit elkaar gegroeid, en is er geen reden waarom jullie geen vrienden kunnen blijven.

6. De ‘het is over voor het begon’ break-up
Soms weet je al op voorhand dat het tussen jullie nooit gaat werken. Hij is misschien getrouwd, of verhuist binnenkort naar een ander land. In dat geval kan er van al dat geflirt niets terechtkomen, en zet je de relatie stop voor hij kan beginnen. Dat wil echter niet zeggen dat het geen pijn doet, en dat is ook de reden waarom we deze situatie een break-up noemen.

7. De verdwijning
Jammer genoeg bestaan ze: de mannen (en vrouwen) die niet het fatsoen hebben om de relatie duidelijk en respectvol te beëindigen en gewoon van de aardbol verdwijnen. En dan blijf je achter met een hoop twijfel, onzekerheden en onopgeloste gevoelens. Deze relaties zijn de moeilijkste om af te sluiten.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Hazes en Westenberg definitief uit elkaar

We hebben er weer twee singles bij in Nederland want André...

Deze signalen vertellen je dat een nieuwe relatie in de problemen zit

Als je probeert te achterhalen of je bent waar je moet...

Singles met liefdesverdriet in lockdown

Wat als je juist nu – terwijl de horeca dicht is...

Vraag jezelf dit af wanneer je overweegt terug te gaan naar je ex

In de tijd vlak na de relatie over gaat, voel je...

Kinderen van gescheiden ouders hebben minder liefdeshormonen

Mensen die nog kinderen waren toen hun ouders gingen scheiden, hebben...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Culi gids

Met singles gezellig eten? Ga eens...

advertentie