vrienden met ex

7 herkenbare relatiebreuken

Ben jij de ware al in je jonge jaren tegengekomen en nog altijd dolgelukkig? Dan heb je mazzel. De meesten van ons hebben meerdere relaties voordat we eindelijk een fijne partner hebben gevonden. En dat beteken ook dat we met relatiebreuken te maken krijgen. Heb jij ook meerdere relaties gehad? Dan herken je vast één of meer van deze 7 soorten breuken!

1. De ‘hij heeft iemand anders leren kennen’-break up
Een van de meest pijnlijke break-ups: je partner, die verondersteld werd om zich aan jou te binden, heeft iemand anders leren kennen die hij kennelijk ook hoger inschat. Het geeft je zelfvertrouwen een flinke deuk, zeker als je het niet zag aankomen. Want zelfs al is er niets gebeurd, dan nog ben je eigenlijk bedrogen.

2. De ‘ik ben er nog niet klaar voor’ break-up
Sommige relaties laten diepe sporen na en daar raak je niet zomaar overheen. Zelfs al leer je iemand anders kennen. Als je ex nog nadrukkelijk aanwezig is in je nieuwe relatie is het soms beter om je nieuwe partner voorzichtig duidelijk te maken dat je er (nog) niet klaar voor bent. Hem en jezelf aan het lijntje houden, daar help je niemand mee.

3. De detox break-up
Dat je iemand dolgraag ziet, garandeert niet per se een gezonde relatie. Soms heb je alles geprobeerd om gelukkig te zijn, maar wil het toch niet werken. In dat geval is het beter om elkaar los te laten dan voortdurend in ruzie te leven. Eens de ‘giftige’ relatie uit je lijf is, zal je je stukken beter voelen;

4. De ultimatum break-up
We raden het niet aan voor kleine ergernissen, maar af en toe is het nodig om je vriend (of vriendin) voor een keuze te stellen. Ofwel beperkt hij zijn avondjes uit, ofwel kan hij kan beter opnieuw single worden bijvoorbeeld. Hou er dan wel rekening mee dat dit ook echt het einde van jullie relatie kan betekenen.

5. De gemoedelijke break-up
Het komt niet vaak voor, maar er bestaan ook break-ups waarbij er geen (of toch weinig) harde woorden vallen en er niet al te veel bittere tranen vloeien. Denk maar aan scheidingen à la Gwyneth Paltrow en Chris Martin. Soms zijn jullie gewoon uit elkaar gegroeid, en is er geen reden waarom jullie geen vrienden kunnen blijven.

6. De ‘het is over voor het begon’ break-up
Soms weet je al op voorhand dat het tussen jullie nooit gaat werken. Hij is misschien getrouwd, of verhuist binnenkort naar een ander land. In dat geval kan er van al dat geflirt niets terechtkomen, en zet je de relatie stop voor hij kan beginnen. Dat wil echter niet zeggen dat het geen pijn doet, en dat is ook de reden waarom we deze situatie een break-up noemen.

7. De verdwijning
Jammer genoeg bestaan ze: de mannen (en vrouwen) die niet het fatsoen hebben om de relatie duidelijk en respectvol te beëindigen en gewoon van de aardbol verdwijnen. En dan blijf je achter met een hoop twijfel, onzekerheden en onopgeloste gevoelens. Deze relaties zijn de moeilijkste om af te sluiten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.