Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
16 mei 2018

7 feitjes over vliegen die jij vast ook nog niet wist

Vraag jij je ook altijd af waarom het licht uitgaat tijdens het opstijgen en landen? Of hoelang een zuurstofmasker eigenlijk werkt? Skyscanner geeft antwoord op deze prangende vragen en onthult vijf andere verrassende feitjes!

  1. Bliksem kan geen kwaad

Goed nieuws voor iedereen met vliegangst: je bent veilig in een vliegtuig als het onweert! Per jaar wordt een vliegtuig gemiddeld twee keer per jaar geraakt door de bliksem, maar hier merk je als passagier niets van. Vliegtuigen worden zo gemaakt dat ze honderdduizenden ampère elektriciteit kunnen weerstaan. Dit is veel meer dan bliksem kan veroorzaken.

  1. Ook in de lucht kun je een boete krijgen

Wie denkt dat hij in de lucht onschendbaar is, heeft het mis. Piloten en het luchtvaartpersoneel mogen je een boete geven voor bijvoorbeeld roken tijdens de vlucht of andere zaken die een bedreiging of gevaar vormen voor anderen. Leuk weetje: bij veel luchtvaartmaatschappijen is het verboden om een Samsung Galaxy Note 7 mee te nemen. Deze is al meerdere keren in brand gevlogen tijdens een vlucht!

  1. Zuurstofmaskers geven je een kwartier zuurstof

Je hebt ze ongetwijfeld al meerdere keren tijdens de veiligheidsinstructies voorbij zien komen, maar (hopelijk!) nog nooit zelf hoeven gebruiken: zuurstofmaskers. Deze maskers geven je een kwartier lang zuurstof wanneer de druk in het vliegtuig wegvalt. Klinkt weinig? Is het niet. Wanneer de druk wegvalt, zakt het vliegtuig naar een hoogte van minder dan 3,3 kilometer hoogte waar je zonder zuurstofmasker kunt ademen. En dit proces duurt vaak minder dan vijftien minuten!

  1. Koptelefoons zijn nooit nieuw

Hoewel de koptelefoons in een vliegtuig altijd nieuw lijken, is niets minder waar. Na elke vlucht worden ze gereinigd en opnieuw verpakt. Hetzelfde geldt voor de dekentjes en kussens.

  1. De meeste bacteriën bevinden zich op de uitklapbare tafeltjes

Handig toch, die uitklapbare tafeltjes? Je kunt er je drinken, je laptop of je boek erop kwijt én  – als je even je draai niet kunt vinden – kun je er ook op in slaap vallen. Niet meer doen! Uit onderzoek blijkt dat deze tafeltjes de meeste bacteriën aan boord bevatten.

  1. Het is altijd donker tijdens het opstijgen en landen

Het is je vast wel eens opgevallen: wanneer het vliegtuig opstijgt of landt, worden altijd de lichten gedimd. De reden hiervoor is dat, mocht het tot een evacuatie of crash komen, je ogen alvast gewend zijn aan het donker.

  1. De veiligste stoel in het vliegtuig bestaat niet

Er wordt vaak geclaimd dat stoelen achter of midden in het vliegtuig het veiligst zijn, mocht het tot een crash komen. Volgens de FAA (Federal Aviation Administration) is dit onjuist: hoewel de impact van een crash bij deze stoelen misschien het laagst is, is een crash uiteindelijk van zoveel factoren afhankelijk dat de plek van je stoel hierbij niet uitmaakt. Scheelt weer stress voor je volgende vlucht!

Bron: Skyscanner

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Ga je vliegfobie te lijf tijdens het vliegangstfestival

Heb je als goede voornemen om in het nieuwe jaar de...

Bang voor turbulentie? Zeg het alfabet achterstevoren op!

Plotselinge 'luchtzakken', een hevig schuddend vliegtuig en handbagage dat uit opbergvakken...

Tien tips om zee-, lucht- en wagenziekte te voorkomen

Reizen met de auto, maar ook verplaatsingen met het vliegtuig, de...

70% van vakantiegangers weet niet wat de douaneregels zijn

Hoewel bijna de helft van de reizigers kofferruimte vrijhoudt voor aankopen...

Tips voor vergoeding bij de vertraging van je vlucht

Wanneer je op het vliegveld aankomt en je vlucht vertraging blijkt...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie