vind je liefde met valentijn

7 dingen om elkaar echt gelukkig te maken

Droom je van de perfecte relatie? Ben je nog op zoek naar de ware of heb je een prille liefde? Dan is het handig om te weten wat te doen om die relatie hecht en gelukkig te laten zijn. 7 tips om de liefde zo lang mogelijk te laten voortduren.

Heb je als single na een (lange) zoektocht eindelijk die lieve schat gevonden waar je de rest van je leven mee wilt doorbrengen? Dan zijn het deze 7 dingen waarmee jullie elkaar gelukkig maken.

1.Tijd doorbrengen samen. Veel stellen leven door alle drukte al snel langs elkaar heen. Ze zien elkaar weinig in een gewone werkweek door alle verplichtingen en beslommeringen. Maar om je echt verbonden te voelen met elkaar en blijven voelen moet je echt tijd met elkaar doorbrengen. Leg die agenda’s naast elkaar en maak tijd!

2. Weten hoe de ander de liefde toont. Onze liefde tonen, dat doen we allemaal op onze eigen manier. Vaak spreken mannen en vrouwen niet dezelfde taal als het om de liefde gaat. Als je niet goed weet hoe jouw geliefde dit uit, vraag het dan gewoon. En als je toch bezig bent, vraag dan ook wat jij kan doen waardoor de ander zich bijzonder, speciaal en geliefd voelt.

3. Lichamelijk contact. Omarm elkaar minimaal 2 keer per dag en minstens 20 seconden heup tegen heup. Waarom? Omdat het zo lang duurt voordat het knuffelhormoon (oxytocine) toeslaat en je je beiden meer verbonden met elkaar voelt.

4. Luisteren. Luister naar de gevoelens, gedachten of zorgen van je partner. Dat betekent dus dat je je telefoon weg legt, je eigen gedachten even stopzet, oogcontact maakt en dat je even alle tijd en aandacht voor de ander hebt.

5. Elkaar informeren. Wil je weten hoe het met je geliefde gaat, of zij voor een belangrijke uitdaging of beslissing staat? Zorg er dan voor dat je kunt reageren en meeleven, er echt voor je partner kunt zijn. Blijf op de hoogte wat er bij de ander speelt. Partners die dit voor elkaar doen voelen zich betrokken, gewaardeerd en beschermd.

6. Samen de toekomst bepalen. Je bent een team en deelt je leven met elkaar. Dan is het wel zo handig om regelmatig met elkaar te gaan zitten en plannen te maken. Dat kan jullie volgende vakantie zijn maar ook andere sociale. Ook als het om seks gaat is het handig om te kijken of jullie daar in de komende dagen, weken genoeg tijd voor hebben. Veel belangrijke dingen schieten er op een gegeven moment bij in als je samen niet kunt plannen en doseren.

7. Bevestigen. Iedereen heeft bevestiging nodig. Wacht niet tot de ander daar bij jou om komt vragen. Door regelmatig te laten merken dat je om de ander geeft, van hem of haar houdt geef je je partner een ontspannen en veilig gevoel. Vaak is een spontane liefdesbetuiging de manier om de minder leuke momenten goed te maken. Onzekerheid krijgt in relaties minder de kans als er regelmatig waardering voor elkaar wordt geuit. Ook ruzies worden voor komen als partners elkaar voldoende bevestigen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.