vind je liefde met valentijn

7 dingen om elkaar echt gelukkig te maken

Droom je van de perfecte relatie? Ben je nog op zoek naar de ware of heb je een prille liefde? Dan is het handig om te weten wat te doen om die relatie hecht en gelukkig te laten zijn. 7 tips om de liefde zo lang mogelijk te laten voortduren.

Heb je als single na een (lange) zoektocht eindelijk die lieve schat gevonden waar je de rest van je leven mee wilt doorbrengen? Dan zijn het deze 7 dingen waarmee jullie elkaar gelukkig maken.

1.Tijd doorbrengen samen. Veel stellen leven door alle drukte al snel langs elkaar heen. Ze zien elkaar weinig in een gewone werkweek door alle verplichtingen en beslommeringen. Maar om je echt verbonden te voelen met elkaar en blijven voelen moet je echt tijd met elkaar doorbrengen. Leg die agenda’s naast elkaar en maak tijd!

2. Weten hoe de ander de liefde toont. Onze liefde tonen, dat doen we allemaal op onze eigen manier. Vaak spreken mannen en vrouwen niet dezelfde taal als het om de liefde gaat. Als je niet goed weet hoe jouw geliefde dit uit, vraag het dan gewoon. En als je toch bezig bent, vraag dan ook wat jij kan doen waardoor de ander zich bijzonder, speciaal en geliefd voelt.

3. Lichamelijk contact. Omarm elkaar minimaal 2 keer per dag en minstens 20 seconden heup tegen heup. Waarom? Omdat het zo lang duurt voordat het knuffelhormoon (oxytocine) toeslaat en je je beiden meer verbonden met elkaar voelt.

4. Luisteren. Luister naar de gevoelens, gedachten of zorgen van je partner. Dat betekent dus dat je je telefoon weg legt, je eigen gedachten even stopzet, oogcontact maakt en dat je even alle tijd en aandacht voor de ander hebt.

5. Elkaar informeren. Wil je weten hoe het met je geliefde gaat, of zij voor een belangrijke uitdaging of beslissing staat? Zorg er dan voor dat je kunt reageren en meeleven, er echt voor je partner kunt zijn. Blijf op de hoogte wat er bij de ander speelt. Partners die dit voor elkaar doen voelen zich betrokken, gewaardeerd en beschermd.

6. Samen de toekomst bepalen. Je bent een team en deelt je leven met elkaar. Dan is het wel zo handig om regelmatig met elkaar te gaan zitten en plannen te maken. Dat kan jullie volgende vakantie zijn maar ook andere sociale. Ook als het om seks gaat is het handig om te kijken of jullie daar in de komende dagen, weken genoeg tijd voor hebben. Veel belangrijke dingen schieten er op een gegeven moment bij in als je samen niet kunt plannen en doseren.

7. Bevestigen. Iedereen heeft bevestiging nodig. Wacht niet tot de ander daar bij jou om komt vragen. Door regelmatig te laten merken dat je om de ander geeft, van hem of haar houdt geef je je partner een ontspannen en veilig gevoel. Vaak is een spontane liefdesbetuiging de manier om de minder leuke momenten goed te maken. Onzekerheid krijgt in relaties minder de kans als er regelmatig waardering voor elkaar wordt geuit. Ook ruzies worden voor komen als partners elkaar voldoende bevestigen.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.
daten twitter
By Margret ·
16 augustus 2021

Die witte sokken kunnen uit

Gespreksonderwerp was ‘mijn wensenlijstje’ wat betreft een man. Waar hou je aan vast en wat zijn ‘nice to haves’. Hoe zit het met witte sokken?