verbroken relatie

7 dingen die net zo erg zijn als vreemdgaan

Vreemdgaan is vaak de doodsteek voor een relatie, maar zeker niet de enige reden waarom mensen uit elkaar gaan. Op sociaalnetwerksite Reddit verklappen mensen wat hun relatie echt deed stranden. Wij zetten de meest voorkomende oorzaken even voor je op een rij.

1. Liegen
Eerlijkheid is een van de breekpunten in een relatie. Als mensen erachter komen dat hun partner niet helemaal open is over bepaalde dingen, of zaken achter de hand houdt, vinden ze dat vaak een reden om de relatie stop te zetten. Ook al is de reden van de leugen vrij onschuldig.

2. Afwezig zijn
Of het nu gaat over lichamelijk contact of gewoon een degelijk gesprek, mensen verkiezen relaties waarin hun partner ook echt aanwezig is. Fysiek, maar ook zeker mentaal.

3. Slechte communicatie
Praten is enorm belangrijk in relaties, klinkt het cliché. En met reden: veel relaties lopen stuk op een gebrekkige communicatie. Hoe kan je anders elkaar beter leren kennen en op dezelfde golflengte blijven?

4. Koppigheid
Natuurlijk is het belangrijk om je eigen mening te hebben (en te geven), maar een relatie betekent ook compromissen sluiten. Als een persoon altijd zijn poot stijf houdt en de andere moet inboeten, zal dat op termijn beginnen schuren. En als jullie alletwee te koppig zijn om toe te geven, dan is die relatie zeker geen lang leven beschoren.

5.Vitten over kleine dingen
Niemand vindt het fijn als die wc-bril altijd omhoog blijft staan en je elke keer moet zagen om het vuilnis buiten te zetten, maar het geklaag over onbenulligheden blijkt een enorme irritatiefactor in relaties. Af en toe zal je dingen moeten laten gaan, wil je niet dat jullie voortdurend ruzie maken.

6. Gebrek aan respect
Een van de grootste breekpunten: iedereen wil het gevoel hebben dat hij gerespecteerd wordt zoals hij is, en zeker door je partner. Met een neerbuigende houding en weinig respect zal je relatie niet lang overleven.

7. Jaloezie
Last but not least: jaloezie. We zagen al dat eerlijkheid een breekpunt kan zijn, en vertrouwen is dat evenzeer. Wie er niet op vertrouwt dat zijn partner hem niet zal bedriegen, zal nooit een stevige relatie kunnen opbouwen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.