verbroken relatie
23 April 2016

7 dingen die net zo erg zijn als vreemdgaan

Vreemdgaan is vaak de doodsteek voor een relatie, maar zeker niet de enige reden waarom mensen uit elkaar gaan. Op sociaalnetwerksite Reddit verklappen mensen wat hun relatie echt deed stranden. Wij zetten de meest voorkomende oorzaken even voor je op een rij.

1. Liegen
Eerlijkheid is een van de breekpunten in een relatie. Als mensen erachter komen dat hun partner niet helemaal open is over bepaalde dingen, of zaken achter de hand houdt, vinden ze dat vaak een reden om de relatie stop te zetten. Ook al is de reden van de leugen vrij onschuldig.

2. Afwezig zijn
Of het nu gaat over lichamelijk contact of gewoon een degelijk gesprek, mensen verkiezen relaties waarin hun partner ook echt aanwezig is. Fysiek, maar ook zeker mentaal.

3. Slechte communicatie
Praten is enorm belangrijk in relaties, klinkt het cliché. En met reden: veel relaties lopen stuk op een gebrekkige communicatie. Hoe kan je anders elkaar beter leren kennen en op dezelfde golflengte blijven?

4. Koppigheid
Natuurlijk is het belangrijk om je eigen mening te hebben (en te geven), maar een relatie betekent ook compromissen sluiten. Als een persoon altijd zijn poot stijf houdt en de andere moet inboeten, zal dat op termijn beginnen schuren. En als jullie alletwee te koppig zijn om toe te geven, dan is die relatie zeker geen lang leven beschoren.

5.Vitten over kleine dingen
Niemand vindt het fijn als die wc-bril altijd omhoog blijft staan en je elke keer moet zagen om het vuilnis buiten te zetten, maar het geklaag over onbenulligheden blijkt een enorme irritatiefactor in relaties. Af en toe zal je dingen moeten laten gaan, wil je niet dat jullie voortdurend ruzie maken.

6. Gebrek aan respect
Een van de grootste breekpunten: iedereen wil het gevoel hebben dat hij gerespecteerd wordt zoals hij is, en zeker door je partner. Met een neerbuigende houding en weinig respect zal je relatie niet lang overleven.

7. Jaloezie
Last but not least: jaloezie. We zagen al dat eerlijkheid een breekpunt kan zijn, en vertrouwen is dat evenzeer. Wie er niet op vertrouwt dat zijn partner hem niet zal bedriegen, zal nooit een stevige relatie kunnen opbouwen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Weinig tot geen sex grootste reden tot vreemdgaan

Eén keer in de twee tot drie maanden, of zelfs helemaal...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Zo win je het vertrouwen terug na een leugen

Gevoelens zoals schaamte, woede, wrok, rechtvaardiging, afweer en meer hebben je...

Hazes en Westenberg definitief uit elkaar

We hebben er weer twee singles bij in Nederland want André...

Deze signalen vertellen je dat een nieuwe relatie in de problemen zit

Als je probeert te achterhalen of je bent waar je moet...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie