verliefdheid

7 date fouten die je moet vermijden

Het valt doorgaans niet mee om een leuke date te vinden, laat staan die ook nog eens vast te houden! Als je deze 7 potentiële date fouten in je achterhoofd houdt, is de kans op succes in de liefde een stukje groter.

1. Verwaarloos je vrienden niet

Je hebt net een paar dates gehad en het klikt hartstikke goed. Je zit al bovenop je roze wolkje en je bent de hele dag aan het dromen. Je scant je agenda, en verplaatst je geplande afspraken met vrienden zodat je zoveel mogelijk tijd met hem/haar kunt doorbrengen. STOP! Hoe verleidelijk ook, hou vast aan je trouwe vriendenclubje, en mix en match. Het is niet de bedoeling dat je je vrienden gaat verwaarlozen omdat je zo verliefd bent. Mannen én vrouwen vinden overigens helemaal niet zo aantrekkelijk als iemand zich helemaal in hem/haar stort, dus doseer.

2. Geef elkaar de ruimte om M/V te zijn

De moderne tijd brengt met zich mee dat niet alleen mannen maar ook vrouwen super zelfstandig zijn. Ook vrouwen zijn financieel zelfstandig en kunnen alles zelf regelen en betalen. Waar hebben ze een man eigenlijk voor nodig? Ook al kun je alles zelf, dat wil nog niet zeggen dat je het ook altijd hoeft te doen! Laat haar eens lekker voor je koken op een romantische date-night en laat hem gewoon even die lamp verwisselen en met originele ideeën komen voor jullie volgende date!

3. Vergeet perfectie

Laten we eerlijk zijn, niemand is perfect. Die leuke date niet, maar jij ook niet. Natuurlijk moet je liefje wel aan een paar ‘eisen’ voldoen maar wees niet extreem kritisch, zeker niet als het gaat om uiterlijkheden. Jij hebt misschien ook net een paar kilootjes teveel, dat maakt je niet minder leuk, grappig of spannend. Focus meer op de karaktereigenschappen die je bij je date zo aantrekkelijk vindt en streef geen perfectie na.

4. Blijf actief en ondernemend

Net een paar dates leuke dates gehad, dan ben je inmiddels wel op de hoogte van elkaars belangrijkste wapenfeiten. Verveel elkaar niet met oeverloze verhalen over je ex of de (lange) tijd dat je single was maar onderneem! Om te voorkomen dat je bij de volgende afspraakjes niet verder komt dat wat je die dag op je werk hebt gedaan is het goed om actief te blijven in je sociale leven. Blijf spannend, aantrekkelijk, levendig voor elkaar zodat het daten leuk blijft.

5. Seks op eerste date

Ga je voor seks of zoek je een lange relatie? That’s the big question. Als je elkaar echt heel erg leuk vindt, je serieus het gevoel hebt dat hij/zij degene is waar je misschien al een poosje naar op zoek was, je zo’n leukerd voorlopig echt niet meer tegen het lijf loopt, dan doe je er goed aan om op de eerste date niet meteen met elkaar het bed in te duiken, hoe verleidelijk ook. Bouw de spanning op, leer elkaar eerst wat beter kennen en laat dan die vonken eraf springen.

6. Neem de tijd

Verliefd, verloofd, getrouwd? Nou, zo’n vaart zal het niet lopen. En haastige spoed is zelden goed. Hoe dol verliefd je misschien ook bent, een hechte relatie opbouwen kost tijd, tijd en nog eens tijd. Het is geven en nemen, in goede en in slechtere tijden. Geef in een roes van verliefdheid niet heel je hebben en houwen op, ga niet meteen samenwonen of trouwen maar neem de tijd om te kijken of je hem/haar over een tijd nog zo geweldig vindt.

7. Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Veel mensen maken de fout dat, ook al hebben ze nog zo’n leuk exemplaar ontmoet, ze een oude liefde op een voetstuk blijven plaatsen. Maak niet de fout te denken dat je jeugdliefde eigenlijk de ware voor je was, of je ex de enige echte soulmate van je leven. Geef je date echt een nieuwe kans, laat het verleden los en richt je op een mooie, gezamenlijke, nieuwe toekomst.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam