eenzaam josje

7 coole tips op zomerse dagen

Nu het weer opeens tropische temperaturen aanneemt en jij daarom met klotsende oksels rondloopt, hebben wij 7 coole tips voor je.

1. Draag geen kleding met donkere kleuren. Kies voor luchtige, niet te strak zittende witte kleren of kleding in lichte tinten. Zet vooral geen cap op je hoofd. De warmte kan dan niet weg en loop je kans oververhit te raken. Een fikse hoofdpijn is dan onvermijdelijk.

2. Drink voldoende maar geen ijskoud water met een zwik ijsblokjes maar gewoon gekoeld of zelfs lauw water. Je lichaam gaat door extra koeling juist harder aan de slag om het weer op te warmen. Een kopje warme thee doet wonderen het je het heel warm hebt want dit heeft een tegenovergesteld effect.

3. Als je het kan regelen op het werk: las een tropenrooster in. In landen als Spanje, Italië hebben ze niet voor niets tussen twaalf en vier uur ’s middags lekker siësta. Zodra de ergste warmte voorbij is kan je weer fris en fruitig aan de slag.

4.  Neem geen koude maar een lauwe douche om af te koelen. Behalve dat het je het plakkerige gevoel kwijt raakt heeft het eenzelfde effect als een warm kopje thee.

5. Zet je voeten in een teiltje water, leg een koel washandje in je nek, het zijn deze kleine dingen die het leven tijdens tropische temperaturen echt aangenamer maken.

6. Beperk het gebruik van koffie, alcohol, sigaretten en gekruid eten want deze middelen stimuleren de zweetklieren en dat is nou net wat je op deze dagen niet wilt. Neem liever een lekker stuk fruit extra, is goed voor het vochtgehalte.

7. Vertrek je ’s morgens naar je werk? Laat dan alle ramen en gordijnen lekker dicht. Extra zonwering is natuurlijk ideaal, maar door het zo donker mogelijk houden blijft de ergste hitte buiten. Als het s ’avonds afkoelt lekker de boel openzetten en een koele bries door het huis laten waaien.

Er zit ook een positieve kant aan die warmte want zonnestralen doen je libido stijgen!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.