Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
verliefd in relatie
12 juni 2015

7 confronterende feiten over singles

Of je nu wel of geen ‘happy single’ bent, er wordt in Nederland heel wat afgepraat en geschreven over singles. Al die onderzoeken naar het wel en wee van de single medemens leveren zowel voor de hand liggende als lichtelijk confronterende feiten.

De singles bestaat (niet)

Dat ‘de single’ niet bestaat is deels waar en deels onwaar. Wanneer je de single als individu moet beschrijven dan heb je een hele uitdaging te pakken. Want is dat een man of een vrouw? Jonger dan 30 of hebben we het over een single van 40 of 50 jaar? Praten we over de single met kinderen of zonder kroot en… ga zo maar door.

Single bevolking

De single als bevolkingsgroep bestaat wel degelijk. De definitie van een single, of alleenstaande is wanneer een iemand die geen partner heeft, alleen woont en in zijn of haar eigen onderhoud voorziet. Zo zie maar, het is maar net hoe je tegen singles aankijkt. Nederland telt nu 2,8 miljoen singles. Dat is nog eens een feit van formaat!

Date feiten

De onderzoeken en cijfers die daaruit voortvloeien hebben dus betrekking op deze groep. Herken jij jezelf als single in onderstaande, soms toch wel confronterende, feiten?

Feit 1. Geld. Op zoek gaan naar een date en daarmee hopelijk nieuwe partner kost je een lieve duit. Singles geven jaarlijks gemiddeld 404 euro uit tijdens het daten met een potentiële nieuwe geliefde.

Feit 2. Verliefd. Als een blok vallen voor je eerste date? We geven je weinig kans. Wanneer je net single bent geworden wil je dit misschien niet weten… maar een single in Nederland heeft gemiddeld 12 dates per jaar en dan zijn ze nog niet verliefd..

Feit 3. Foute seizoen. Inmiddels zitten we alweer in de zomer, minder kans voor singles om een date te scoren. Wil je jouw kansen vergroten? Dan zal je nog een behoorlijke tijd geduld moeten hebben. De lente is namelijk het ultieme date-seizoen. Ruim 80 procent van de singles gaat dan het liefst daten.

Feit 4. Drankorgel. Neem jij ook altijd een fikse borrel voordat je de deur uitgaat om je date voor het eerst te gaan ontmoeten? Troost je dan (met een wijntje) of met de gedachte dat je deel uitmaakt van 10 procent van de singles die dit doet.

Feit 4 Gierig. Is de Nederlandse single door de bank genomen gierig aangelegd en houdt hij/zij de hand op de knip? Nou dat valt dan weer mee. Mannen en vrouwen betalen per persoon een van de hoogste bedragen in Europa voor een leuke date namelijk 33 euro.

Feit 5. Spiegeltje, spiegeltje.. Sta jij uren voor de spiegel voordat je naar je afspraakje gaat of lig je te relaxen in een schoonheidssalon om er tiptop uit te zien voor je date? Het is een van de twee want de helft van de vrouwen trakteert zichzelf op een beautybehandeling.

Feit 6. Niveau. Of je het nu leuk vindt of niet, het is en blijft en feit dat het opleidingsniveau een belangrijke rol speelt tijdens het daten.  Voor laagopgeleide mannen en vrouwen is het het lastigst om een partner te vinden. Vrouwen zoeken een man die even hoog of hoger is opgeleid terwijl mannen een vrouw zoeken die hetzelfde of lager is opgeleid.

Feit 7. Vakantieliefde. Op vakantie staan onze romantische en erotische antennes volop ‘aan’ en maar liefst 97 procent van de singles denkt dat het mogelijk is om op vakantie je ware liefde te vinden. Echter, de helft heeft nog nooit een vakantieliefde gehad. Beetje ingewikkeld dus.. die singles en de liefde.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Hier is de single 50plus vrouw naar op zoek

Meer dan ooit tevoren gaan deze single ladies op zoek naar...

Een op de vier vrouwelijke singles zet nooit eerste stap

Drie op de vier singles ontmoet een geliefde het liefst in...

Dit is waarom de social media een relatiebreuk erger maakt

Voordat er social media bestond was een relatiebreuk vaak al gewoon...

De nieuwste datingapp: minder swipen meer daten

Herken je het volgende scenario? Je swipet je een ongeluk, maar...

Driekwart vindt zijn nieuwe geliefde liever in het echt dan online

73% van de Nederlanders van alle leeftijden zegt hun toekomstige partner...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie