online dating

7 afknappers bij (online) daten

Eéns in de zoveel tijd is het goed een artikel te wijden aan dingen die je bij het online daten beter helemaal niet kunt doen. Deze afknappers komen van datingsite Parship. Doe er je voordeel mee!

1# De test en je profiel niet serieus invullen
Parship is de site voor singles die serieus op zoek zijn naar een partner. Het niet serieus invullen van je test, maakt dat er andere conclusies getrokken worden over je persoonlijkheid op basis waarvan PARSHIP jou partner voorstellen doet. Je profiel is je visitekaartje. Als je dit niet goed invult, wordt het lastig om jezelf te onderscheiden van anderen en de juiste partners aan te trekken.

2# Oude foto’s gebruiken
Heb je geen leuke recente foto’s? Dan ben je geneigd om toch die oudere foto te gebruiken. Maar oude foto’s scheppen (soms) valse verwachtingen. Zeker wanneer je uiterlijk veranderd is (haardracht, gewicht) is het niet leuk om al bij een eerste ontmoeting een teleurstelling te veroorzaken. Oude foto’s gebruiken omdat je denkt dat je er daar beter uitzag? Regel een paar leuke nieuwe foto’s. Die kun je vaak voor LinkedIn én andere sites gebruiken. En iedereen kan ongeacht lengte, of gewicht altijd een leuke foto van zichzelf laten maken

3# Afwachten
Je hebt je ingeschreven bij PARSHIP door de test te maken. Nu ben je er echt klaar voor! Maar waarom krijg je toch niemand die op jouw profiel reageert? Online daten heeft veel gemeen met live daten. Als je iemand wil ontmoeten, blijf je toch ook niet de hele avond in de bar bij het toilet in een hoekje zitten? Waarom dan wel online? Als jij je laat zien, dan gebeuren er dingen! Doe je niets, dan gebeurt er ook niet al te veel naar alle verwachting.

4# Kritisch kijken naar profielen
Merk je dat je op elk profiel wel commentaar hebt? Of dat je van weinig profielen echt enthousiast wordt? De ervaring leert dat je met deze kritische blik minder succesvol bent. Nobody is perfect….of jij wel? Een profiel is bovendien slechts een visie op wie iemand denkt te zijn én wat hij hierover heeft besloten op te schrijven. Wanneer je bewust kijkt naar de dingen die je wel leuk vindt aan een profiel,  ga je profielen op een andere manier bekijken!

5# Niet reageren wanneer het profiel van de ander je niet aanstaat
Je krijgt een ijsbreker en bekijkt het profiel van de ander…..Nee totaal niet je type, zo op het eerste gezicht. Laat maar lopen.  Online daten is anoniem, maar idealiter gelden er wel dezelfde mores als bij live daten:  geef gewoon kort aan dat je geen interesse hebt in plaats van totaal niets van je te laten horen.  Of als de manier van benaderen je minder aanspreekt, laat het dan weten.  Als singles coach is de meest gehoorde klacht van leden dat er niet op hun contact verzoek gereageerd wordt.  Niets is vervelender dan uit je comfortzone te stappen, moed te verzamelen en iemand te benaderen, om vervolgens niets terug te horen. Mensen kunnen er moedeloos van raken.

6# Teveel mensen tegelijk ontmoeten
Deze week ga ik daten: Iedere avond heb ik een afspraak gepland hoorde ik laatst. Wist jij dat daten tijd en energie kost? En dat als je het zo planmatig doet, je één belangrijk iets over het hoofd ziet? Daten doe je vooral met je hart! En veel kans krijg je om echt die klik te voelen als je het eigenlijk heel erg druk hebt? Gebleken is dat als je meer dan drie mensen in een periode van één week ontmoet die je allemaal leuk vindt, de kans heel groot is dat het niets wordt. Dit fenomeen heet trouwens keuzestress én een nare bijkomstigheid is dat je er meestal weinig succes in de liefde mee boekt.

7#De eerste avond te ver gaan
Alles waar ‘te’ voor staat, moet je zeker bij daten voorkomen. Dus te veel drinken, te veel over jezelf of je ex praten, te lang door gaan, of te ver gaan, zijn allemaal afknappers en leveren je hoogstens een eenmalige leuke avond op, maar verder weinig succes.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam