uit elkaar gaan

7 aanwijzingen voor een scheiding

Je komt ze geregeld tegen; lijstjes op internet die waarbij je kunt nagaan of het in jouw relatie allemaal nog wel snor zit. Of je daar nu wel of niet iets in ziet, het is helaas zo dat bijna 40 procent van de huwelijken vroeger of later eindigt in een scheiding.

7 aanwijzingen

Maar niet ieder huwelijk heeft even veel risico om te stranden. Dit zijn 7 aanwijzingen dat je  (statistisch) een hoger risico hebt:

  1. Je bent getrouwd voor je 20e of na je 32e
  2. De man werkt parttime
  3. Een van jullie is een schoolverlater
  4. Minstens een van jullie minacht de ander
  5. Jullie hebben de eerste maanden heel veel seks gehad
  6. Een van jullie trekt zich terug als jullie ruzie hebben
  7. Je beschrijft je huwelijk op een negatieve manier

Herken jij jezelf of je ex in één of meer van bovenstaande punten? Misschien tijd om er een punt achter te zetten.. 

Meer scheidingen

Na de maand december wordt er sowieso weer een scheidingspiek verwacht. Uit cijfers van echtscheidingsadvocaten in Nederland blijkt al jaren op rij dat er twee piekmomenten waar te nemen zijn. Na de zomervakantie worden er veel meer scheidingsmeldingen gedaan, zo ook na de kerst en oud jaar. Veel gezinnen met kinderen ‘zingen de feestdagen nog uit’ alvorens wereldkundig te maken dat ze uit elkaar gaan.

Bron: Evening Standard

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.