Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
afvallen in de overgang
20 augustus 2018

67 procent van de millennials denkt dat glutenvrij eten gezonder is

Ben jij van mening dat glutenvrij eten gezonder voor je is? Je bent beslist niet de enige. Zo’n 67% van de millenials gelooft dat glutenvrij eten gezonder is, terwijl dat alleen maar geldt voor mensen met een glutenallergie. Dat blijkt uit een rondvraag van Weiss & Paarz, een Amerikaans advocatenkantoor dat zich specialiseert in medische dossiers. Iets meer dan zes op de tien jongeren denkt ook ten onrechte dat nat haar voor een verkoudheid zorgt.

Medische mythes

Je weet meer dan je denkt, maar er is nog ongelooflijk veel meer dat je niet weet. Zoals het feit dat glutenvrij eten niet per se gezonder is. Nochtans is dat wat 67% van de millenials veronderstellen, ontdekte het advocatenkantoor Weiss & Paarz na een rondvraag. Zij legden de jongeren enkele medische mythes voor en achteraf bleek dat ze vaak niet over de juiste informatie beschikten.

Ook verkouden met droog haar

Zo denkt iets meer dan zes op de tien millennials dat cholesterol per definitie slecht is voor je lichaam. Dat is niet correct, want het is de verhouding tussen de goede cholesterol (met een hoge dichtheid) en de slechte (met een lage dichtheid) die het effect op je lichaam bepaalt. Ook dacht 63% van de bevraagden dat nat haar voor een verkoudheid zorgt, terwijl ons eigen gedrag in koud weer daar net de reden voor is. We hokken in de winter samen in geairconditioneerde ruimtes waar de bacteriën makkelijk kunnen verspreiden.

Dikmakers

De bewering dat snacks eten vlak voor je gaat slapen je dik maken, is nog zo’n bewering die veel mensen ten onrechte geloven. Meer dan 80% van de millennials dacht dat het waar was. Eigenlijk maakt het niet uit wat je wanneer eet. Zolang je voor gezonde maaltijden kiest en je maximale calorie-inname niet overschrijdt.

Bron: Metro

Delen:
Facebook Twitter Icon

1 reacties

  1. Zo zie je maar weer, wat een onzin allemaal. En een glutenALLERGIE bestaat niet. Tarwe-allergie wel. Als je niet tegen gluten kunt, is dat een INTOLERANTIE en dat is iets heel anders. Wel je feiten op een rij hebben hè?

    Mar | 22-08-2018
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Wonen algemeen

gerelateerde artikelen

Van binnen naar buiten!

egenwoordig brengen we het grootste deel van de dag door achter...

No waste aspergesoep van de schillen en kontjes

De schillen en de kontjes van de asperges zijn perfect om...

Overheerlijk singlesrecept: vegetarische quesadilla

Een dagje zonder vlees of vis? Kies dan voor deze overheerlijke...

Ontdek culinair Costa Rica in jouw eigen keuken

Met wat extra tijd thuis, komt ook extra tijd en liefde...

Wel of niet afspreken met je nieuwe vlam?

De overheid roept mensen op om uit elkaars buurt te blijven....

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

Direct Wonen Huren