afvallen in de overgang
20 augustus 2018

67 procent van de millennials denkt dat glutenvrij eten gezonder is

Ben jij van mening dat glutenvrij eten gezonder voor je is? Je bent beslist niet de enige. Zo’n 67% van de millenials gelooft dat glutenvrij eten gezonder is, terwijl dat alleen maar geldt voor mensen met een glutenallergie. Dat blijkt uit een rondvraag van Weiss & Paarz, een Amerikaans advocatenkantoor dat zich specialiseert in medische dossiers. Iets meer dan zes op de tien jongeren denkt ook ten onrechte dat nat haar voor een verkoudheid zorgt.

Medische mythes

Je weet meer dan je denkt, maar er is nog ongelooflijk veel meer dat je niet weet. Zoals het feit dat glutenvrij eten niet per se gezonder is. Nochtans is dat wat 67% van de millenials veronderstellen, ontdekte het advocatenkantoor Weiss & Paarz na een rondvraag. Zij legden de jongeren enkele medische mythes voor en achteraf bleek dat ze vaak niet over de juiste informatie beschikten.

Ook verkouden met droog haar

Zo denkt iets meer dan zes op de tien millennials dat cholesterol per definitie slecht is voor je lichaam. Dat is niet correct, want het is de verhouding tussen de goede cholesterol (met een hoge dichtheid) en de slechte (met een lage dichtheid) die het effect op je lichaam bepaalt. Ook dacht 63% van de bevraagden dat nat haar voor een verkoudheid zorgt, terwijl ons eigen gedrag in koud weer daar net de reden voor is. We hokken in de winter samen in geairconditioneerde ruimtes waar de bacteriën makkelijk kunnen verspreiden.

Dikmakers

De bewering dat snacks eten vlak voor je gaat slapen je dik maken, is nog zo’n bewering die veel mensen ten onrechte geloven. Meer dan 80% van de millennials dacht dat het waar was. Eigenlijk maakt het niet uit wat je wanneer eet. Zolang je voor gezonde maaltijden kiest en je maximale calorie-inname niet overschrijdt.

Bron: Metro

Delen:
Facebook Twitter Icon

1 reacties

  1. Zo zie je maar weer, wat een onzin allemaal. En een glutenALLERGIE bestaat niet. Tarwe-allergie wel. Als je niet tegen gluten kunt, is dat een INTOLERANTIE en dat is iets heel anders. Wel je feiten op een rij hebben hè?

    Mar | 22-08-2018
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

 mooi & gezond algemeen

gerelateerde artikelen

Gezonder eet en leefpatroon volhouden blijkt lastig

Gezonder leven, gewicht verliezen, meer sporten, uitgebalanceerder eten.. het klinkt makkelijker...

Healthy taart tip: volkoren bananentaart met walnoten

Heb je (over)rijpe bananen over die waar niemand meer trek in...

Koffie met mate is gezond voor het hart

Met mate koffie drinken geeft minder kans op hartziekten, beroerte en...

Singlereizen en corona: hoe zit het?

Nu we allemaal rekening moeten houden met het coronavirus zijn groepsreizen...

Groente BBQ recept: aubergine bruschetta

Eens wat anders dan anders van de BBQ deze zomer? Denk...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

koken & tafelen algemeen