tips alleenstaande ouder vakantie

6 vakantietips voor alleenstaande ouders

Je ziet ze graag hoor, je schatten van kinderen. En omdat je ze echt niet kan missen, gaan ze natuurlijk lekker met je mee op vakantie. Al zorgt dat ook voor de nodige stress, want zeker als alleenstaande ouder moet je tijdens een reis met je kinderen met heel wat zaken rekening houden. Maar relax, deze tips helpen je om er de perfecte reis van te maken. 

1) Voor onderweg

Wanneer je met je kroost in de auto stapt, zorg dan dat er ook de bijrijdersstoel allerlei speeltjes en wat lekkers klaar staat om uit te delen achterin. Zo vermaken de kids zichzelf hopelijk een beetje terwijl jij kilometers maakt. Bedenk van te voren waarmee je de kinderen kunt afleiden en vermaken als ze dreigen zich te gaan vervelen onderweg. Regelmatig een frisse neus helpt natuurlijk ook.

2) Regel niet alles tot in de puntjes

Om er een onvergetelijke reis van te maken, heb je alles tot in de puntjes uitgestippeld. Maar dan begint je kind plots te zeuren dat het moe is terwijl jij nog verschillende activiteiten had gepland. Wat nu? Gewoon lekker terug naar het appartement, hotel of de tent want je maakt het jezelf en kinderen alleen maar moeilijk door alles tot in detail te willen regelen en plannen. Relax, stel je flexibel op en go with the flow.

3) De ideale bestemming met kinderen

De juiste bestemming kiezen is misschien wel het belangrijkste wanneer je met de kinderen op reis gaat. Kies voor een bestemming waar niet te veel toeristen zijn. Dit zal een positieve invloed hebben op het gedrag van je kinderen. Ze zullen zich rustiger gedragen. Bovendien loop je minder kans om ze kwijt te spelen in de mensenmassa! Kies ook steeds voor een kindvriendelijk hotel – liefst met animatie – zodat je zelf soms kan genieten van een beetje welverdiende rust. Wil je ook andere alleenstaande ouders ontmoeten, kijk dan hier voor de leukste 1ouderakanties.

4) Knuffels mee!

Neem enkele zaken van thuis mee waar je kinderen aan gehecht zijn zoals hun favoriete knuffel, een kussen, een deken, … Door deze spulletjes zullen ze zich sneller thuis voelen op jullie vakantiebestemming. Dit zal bijdragen tot een betere nachtrust en dus ook leukere vakantiedagen!

5) Verken & bouw vakanties op

Als eenouder meteen een vakantie met de kids plannen van twee weken is misschien een beetje te veel van het goede. Bouw het rustig op. Kies bijvoorbeeld voor een midweek weg met de kinderen. Even weg van huis en zo krijg je toch een instant vakantiegevoel. Daarnaast kan je op die manier ‘testen’ hoe je kinderen zich gedragen wanneer ze verder van huis zijn. Valt het mee? Dan kan je later een iets langere vakantie plannen.

6) Geniet volop van je kinderen

Thuis heb je zoveel andere beslommeringen aan je hoofd dat het niet altijd meevalt om echt te genieten van je kroost. Als alleenstaande ouder heb je het namelijk drukker dan ouders die de zorg dagelijks samen dragen. Dat geldt ook voor de vakantie. Maar eenmaal aangekomen op jullie bestemming is het zaak dat jij je hoofd leeg maakt, je zorgen thuis, de boel de boel en écht met je tijd van hen geniet. Speel met hen, in de speeltuin, in het zwembad, in het gras, … Dat is niet alleen leuk voor hen, maar jij wordt er ook super relaxed van!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.