Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
stellen douchen niet samen
25 februari 2019

6 tips voor een supergoedkope vakantie

Vakantie is heerlijk, je bent er echt even uit, maar het kan ook een dure grap worden. Daarom kan je vast deze zes tips gebruiken om de kosten drastisch te drukken en tegelijkertijd een superervaring te hebben. Maak optimaal gebruik van de deeleconomie of speel toerist in eigen stad en laat je verrassen.

Idee 1: Ruil je huis

Als je een leuk huis op een toffe plek hebt, kun je ruilen met huizenbezitters in andere landen. Intervac is een organisatie die huizenruil al sinds 1953 mogelijk maakt.  Roel en zijn vrouw Willemien Eissen zijn nationaal organisatoren voor Intervac. “Via de site van Intervac kun je wereldwijd op 7000 à 8000 plekken terecht. Onze organisatie startte in 1953, een stichting zonder winstoogmerk”, aldus een enthousiaste Roel Eissen. De kosten van een lidmaatschap zijn 84 euro voor een jaar. Wie eerst even wil rondkijken, kan twintig dagen gratis gebruikmaken van de site.

Eissen vindt de lage kosten een voordeel, maar ook het feit dat ruilen er vriendschappelijk aan toe gaat. Bij een ruil bekijk je eerst elkaar huis en gezinsprofiel, waarna je contact hebt via email of telefoon “Stel je krijgt vrienden over dan zorg je ook dat alles netjes is, je zet wat in de koelkast.” Zo gaan huizenruilers ook  met elkaar om, is zijn ervaring. Een huis via Airbnb huren is volgens Eissen toch anders. “Schoonmaken bij vertrek? Ik heb toch voor de vakantie betaald, denken mensen al snel als ze huren en niet ruilen.” Een andere aanbieder van huizenruil is bijvoorbeeld Homeexchange.com.

Idee 2: Vind een warme douche

De site van Warmshowers  is een aanrader voor fietsers die op vakantie gaan. Via deze site kun je overal ter wereld een gratis overnachting regelen en een warme douche krijgen van een andere fietsvakantiefanaat.  Met een beetje geluk krijg je ook een avondmaaltijd en een leuk gesprek over je fietservaringen. Uitgangspunt is wel dat je zelf óók gasten gratis ontvangt. Aan de overnachtingen en deelname aan Warmshowers zijn op zich geen kosten verbonden. De organisatie doet wel het vriendelijke verzoek  om te doneren, om de site te onderhouden en te verbeteren.

winterzon singles oktober

Idee 3: Crash op een bank

Voor de niet-fietsende reizigers is de site van Couchsurfing een alternatief voor gratis overnachtingen. Je overnacht bij ‘locals’ die vaak allerlei leuke tips hebben en ontmoet mensen die zelf ook van reizen houden. Als je het een beetje uitkient, kun je ‘surfen van het ene naar het andere vakantieadres’, hoppen van slaapbank naar slaapbank of van logeerkamer naar logeerkamer.

Idee 4: Reis met iemand mee

De kosten van een autoreis kunnen er behoorlijk i hakken. Brandstofkosten en tolwegen tikken aan. Samen reizen, dus carpoolen, kan schelen. Een site als BlaBlaCar maakt carpoolen ook over de grenzen makkelijk. Je kunt met iemand meerijden, maar je kunt jezelf natuurlijk ook aanbieden als chauffeur. Samen reizen biedt nieuwe ontmoetingen, gezelligheid onderweg én leidt tot lagere reiskosten. Rijd je zelf en neem je iemand mee, dan kan even opletten waar je tankt helpen om nog voordeliger met de auto te reizen.

Idee 5: Speel toerist in eigen stad

Waarom zou je alleen in het buitenland musea en kerken bewonderen en allerlei nieuwe dingen uitproberen zoals paragliden, salsadansen of bungeejumpen? Je kan ook een week de toerist in eigen stad uithangen. Dat scheelt alvast in de kosten van reizen en je bespaart kosten van een hotel of appartement. Een vakantiegevoel in eigen stad krijg je door nieuwe dingen te doen. Loop eens wél de Markthal in, misschien met een stadsgids, of wandel door wijken die je niet kent. Kortom: speel toerist.

Bekijk ook hoe je tegen lage kosten nieuwe activiteiten kan ondernemen. Verschillende steden kennen activiteitenkaarten of voordeelpassen. Rotterdam heeft bijvoorbeeld de Rotterdampas. Die pas biedt meer dan 750 acties, gratis of met korting. Een gratis watersportdag, een rondvaart in de Rotterdamse haven of in Schiedam. Gratis naar diverse zwembaden. Voor nop de Euromast of met een gids de Laurenskerk beklimmen. Gratis Italiaans ijs eten bij verschillende Rotterdamse ijssalons.

besparen op vakantie

Regent het, valt het weer tegen? Je kan in vijf bioscopen een keer gratis naar de film. Of je gaat met flinke korting waterskiën of je laten masseren. Voor kinderen en studenten kost die Rotterdampas 12,50 euro, voor 65+-ers 20 euro.  Rotterdammers met een minimum inkomen betalen 5 euro, hun kinderen kunnen een gratis pas krijgen. Een volwassene, ook van buiten Rotterdam betaalt 60 euro om een jaar lang van alle voordelen van de Rotterdampas gebruik te maken.

Utrecht heeft de U-pas met 900 voordelige activiteiten en acties. Deze is bedoeld voor mensen met een relatief laag inkomen. Verdien je als alleenstaande Utrechter minder dan 19.000 euro per jaar, dan kom je in aanmerking voor de pas. Een Utrechts gezin met een gezinsinkomen van minder dan 29.000 euro kan de pas ook ontvangen. Je krijgt een persoonlijk tegoed dat je kunt besteden aan sportieve of culturele activiteiten en wisselende acties. Daarnaast zijn er kortingen. Ook dat kan helpen om in eigen stad heel veel nieuwe dingen te beleven.

Idee 6: Help een handje op een boerderij

Steek je handen uit de mouwen voor een gratis landelijk verblijf op een boerderij. De site HelpX (Help Exchange) biedt die mogelijkheid sinds 2001. Ideaal voor wie niet vies is van een beetje fysiek arbeid, die kan variëren van schilderwerk tot het voeren van dieren. Op de site zijn boerenbedrijven over de hele wereld te vinden die wel hulp kunnen gebruiken, van hier tot Tokio bij wijze van spreken.

Bron: MSN / Business Insider

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

6 tips voor duurzaam reizen

Verre oorden verkennen is leuk, maar heeft ook een impact op...

7 tips voor het boeken van een zomervakantie in coronatijden

Waar moet je tijdens het boeken van je vakantie op letten?...

Visum Turkije hier tips voor je aanvraag!

Ga je binnenkort op vakantie naar Turkije? Of op stedentrip naar...

Verwonder en beleef Tanzania met deze 10 hoogtepunten

Woorden schieten tekort voor Tanzania als het gaat om de natuur...

Singles Day nog geen echte hit in Nederland

Nederland loopt nog niet echt warm voor Singles Day, het uit...

singlessite gidsen

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie