Tijd voor jezelf

6 tips om echt af te maken waar je aan begint

Ben jij iemand die honderd dingen tegelijk doet en daarom heel vaak iets niet afmaakt? Stop je halverwege een boek of doe je maar de helft van het huishouden of de afwas? Hier zijn 6 tips om te zorgen dat ook jij straks alles afmaakt waar je aan begint.

1 Bedenk goed waar je aan begint

Begin jij altijd heel impulsief aan allerlei dingen zonder na te denken over hoe lang je er mee bezig bent en hoeveel inspanning het je kost? Dan zul je misschien met veel dingen in de knoop raken en de taak niet af krijgen. Probeer eerst te bedenken en op papier te zetten hoe lang je met iets bezig denkt te zijn. Zo kun je een goede inschatting maken en houd je mooi overzicht.

2 Gebruik een beloningssysteem

Soms maken we taken niet af, simpelweg omdat we ze niet zo leuk vinden (het huishouden, om maar even iets te noemen). Omdat vervelende klusjes ook moeten gebeuren, kun je jezelf met iets belonen als je een taak hebt afgevinkt. Wil je bijvoorbeeld de nieuwste aflevering van de favoriete serie kijken? Spreek dan met jezelf af dat je die pas mag kijken als je je taak af hebt.

3 Bepaal je doelen

Heb je alleen maar grote doelen? Dan helpt het vaak niet als je dat doel op je to-do lijstje zet. Wil je al een lange tijd een nieuwe schuur in de tuin bouwen? Dan kun je het punt ‘schuur bouwen’ het beste opsplitsen in verschillende mijlpalen. Dat werkt een stuk motiverender, want je kunt steeds een stapje verder afvinken.

4 Zoek iemand die je kan helpen

Soms heb je echt even iemand nodig die je over de streep helpt en je kan motiveren. Het delen van je plannen en doelen met anderen kan echt geen kwaad! Sommige mensen zijn nou eenmaal grotere aanpakkers en kunnen jou helpen, en een stok achter de deur hebben is soms gewoon nodig.

5 Maak tijd vrij

Sommige taken nemen veel tijd in beslag en heb je niet in een uurtje af. Daarom kun je die beter maar gelijk doen; anders blijf je er tegenaan hikken en morgen is dat klusje nog net zo vervelend. Gewoon even tijd inplannen en beginnen dus! Daarna voel je je gelijk een stuk beter over jezelf, en vooral dat gevoel is goud waard.

6 Doe de leukste taken eerst

Op je to-do lijst staan misschien vijf taken en veel mensen zullen de lijst van boven naar beneden afwerken. Toch is het slimmer (en leuker) om eerst de taak te doen waar je op dat moment het meeste zin in hebt. Als je eenmaal bezig bent, word je vanzelf productiever en gaat de rest je ook makkelijker af.

Bron: Lifehack

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!