vreemdgaan
30 May 2015

6 tekenen dat hij ontrouw is

Misschien is je relatie wel stuk gelopen omdat je ex je ontrouw was. Niet charmant, maar wanneer er een derde in het spel is betekent dit vaak einde relatie. Wanneer je het vermoeden hebt dat je partner je ontrouw is heeft op de man af vragen meestal weinig zin.

6 tekenen van ontrouw

Zeker wanneer je in het verleden relaties hebt gehad waarbij ontrouw een rol speelde bij het beëindigen ervan, zal het moeilijk zien iemand opnieuw helemaal te kunnen vertrouwen. Zit je in een prille relatie en steken de twijfels ook ditmaal de kop op? Womens Health ging aan de slag met een polygraaf een lichaamstaal-expert en ze verzamelden 6 tekenen dat hij tegen je aan het liegen is..

1. Hij kijkt je (te) strak in de ogen
We weten intussen allemaal dat naar de grond kijken terwijl je praat een teken van liegen is. Mannen en vrouwen die iets te verbergen hebben, gaan dan net de andere kant op en overcompenseren. Kijkt hij je veel te strak en nadrukkelijk in de ogen wanneer hij je verzekert dat er niets aan de hand is? Dan kan hij net zo goed naar zijn schoenen staren.

2. Hij antwoordt met een vraag
Als je op de vraag ‘heb je me bedrogen’ een andere vraag te horen krijgt, mag je zijn antwoord al in twijfel trekken. “Heb ik je bedrogen? … Natuurlijk niet!”, geeft hem tijd om met een geloofwaardig antwoord op de proppen te komen. Of hij het nu bewust of onbewust doet, wat hij zegt is waarschijnlijk niet waar.

3. Zijn lichaamstaal verandert
Leugens detecteren draait allemaal rond het opsporen van afwijkingen van de norm. Zijn hartslag of bloeddruk kan je moeilijk zo in het oog houden, maar andere tekenen zijn gemakkelijker op te merken. Gaat hij opeens prutsen met zijn handen, zijn keel schrapen of zwaar ademen, zit er gegarandeerd iets fout.

4. Zijn verhaal verandert om de haverklap
De waarheid is gemakkelijk te onthouden; leugens zijn daarentegen een stuk moeilijker om uit elkaar te houden. Als er steeds kleine details in het verhaal wijzigen, mag je gaan opletten.

5. Hij draait de zaak richting jou
Wanneer mensen zich aangevallen en schuldig voelen, zullen ze snel in de verdediging schieten en de zaak richting jou draaien. Beschuldigingen aan jouw adres – denk aan ‘je bent paranoïde’ of ‘bedrieg jij mij misschien?’ – worden dan vaak geuit. Bedenk: wie zich niet schuldig voelt, hoeft jou niet in de verdediging te drukken.

6. Hij zweert op het graf van zijn moeder
De waarheid is sterk genoeg om op zichzelf te staan; daar hoeft helemaal geen dramatiek aan te pas te komen. Als hij dus op het graf van zijn moeder of de hoofden van zijn ongeboren kinderen begint te zweren, wordt de situatie al bedenkelijk.

Natuurlijk zijn er ook tal van fabeltjes over ontrouw en die lees je hier.. 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Weinig tot geen sex grootste reden tot vreemdgaan

Eén keer in de twee tot drie maanden, of zelfs helemaal...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Zo win je het vertrouwen terug na een leugen

Gevoelens zoals schaamte, woede, wrok, rechtvaardiging, afweer en meer hebben je...

Hazes en Westenberg definitief uit elkaar

We hebben er weer twee singles bij in Nederland want André...

Kwart werkenden doet zich op werk beter voor

Maar liefst 26 procent van de werkende Nederlanders doet zich op...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Culi gids

Met singles gezellig eten? Ga eens...

advertentie