vreemdgaan

6 tekenen dat hij ontrouw is

Misschien is je relatie wel stuk gelopen omdat je ex je ontrouw was. Niet charmant, maar wanneer er een derde in het spel is betekent dit vaak einde relatie. Wanneer je het vermoeden hebt dat je partner je ontrouw is heeft op de man af vragen meestal weinig zin.

6 tekenen van ontrouw

Zeker wanneer je in het verleden relaties hebt gehad waarbij ontrouw een rol speelde bij het beëindigen ervan, zal het moeilijk zien iemand opnieuw helemaal te kunnen vertrouwen. Zit je in een prille relatie en steken de twijfels ook ditmaal de kop op? Womens Health ging aan de slag met een polygraaf een lichaamstaal-expert en ze verzamelden 6 tekenen dat hij tegen je aan het liegen is..

1. Hij kijkt je (te) strak in de ogen
We weten intussen allemaal dat naar de grond kijken terwijl je praat een teken van liegen is. Mannen en vrouwen die iets te verbergen hebben, gaan dan net de andere kant op en overcompenseren. Kijkt hij je veel te strak en nadrukkelijk in de ogen wanneer hij je verzekert dat er niets aan de hand is? Dan kan hij net zo goed naar zijn schoenen staren.

2. Hij antwoordt met een vraag
Als je op de vraag ‘heb je me bedrogen’ een andere vraag te horen krijgt, mag je zijn antwoord al in twijfel trekken. “Heb ik je bedrogen? … Natuurlijk niet!”, geeft hem tijd om met een geloofwaardig antwoord op de proppen te komen. Of hij het nu bewust of onbewust doet, wat hij zegt is waarschijnlijk niet waar.

3. Zijn lichaamstaal verandert
Leugens detecteren draait allemaal rond het opsporen van afwijkingen van de norm. Zijn hartslag of bloeddruk kan je moeilijk zo in het oog houden, maar andere tekenen zijn gemakkelijker op te merken. Gaat hij opeens prutsen met zijn handen, zijn keel schrapen of zwaar ademen, zit er gegarandeerd iets fout.

4. Zijn verhaal verandert om de haverklap
De waarheid is gemakkelijk te onthouden; leugens zijn daarentegen een stuk moeilijker om uit elkaar te houden. Als er steeds kleine details in het verhaal wijzigen, mag je gaan opletten.

5. Hij draait de zaak richting jou
Wanneer mensen zich aangevallen en schuldig voelen, zullen ze snel in de verdediging schieten en de zaak richting jou draaien. Beschuldigingen aan jouw adres – denk aan ‘je bent paranoïde’ of ‘bedrieg jij mij misschien?’ – worden dan vaak geuit. Bedenk: wie zich niet schuldig voelt, hoeft jou niet in de verdediging te drukken.

6. Hij zweert op het graf van zijn moeder
De waarheid is sterk genoeg om op zichzelf te staan; daar hoeft helemaal geen dramatiek aan te pas te komen. Als hij dus op het graf van zijn moeder of de hoofden van zijn ongeboren kinderen begint te zweren, wordt de situatie al bedenkelijk.

Natuurlijk zijn er ook tal van fabeltjes over ontrouw en die lees je hier.. 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.