goede kusser

6 op de 10 singles tongzoent tijdens eerste date

Nederlandse singles houden wel van een potje tongzoenen. Het is intiem en lekker. Tijdens de eerste date of ontmoeting houdt 59% van de singles zich niet in. Gezoend moet en zal er worden. Die eerste zoen kan immers de eerste stap zijn naar een lange liefdesrelatie. Datingservice Lexa.nl onderzocht wat Nederlandse singles vinden van tongzoenen. De spelregel om de eerste keer niet meteen te zoenen, blijkt inmiddels behoorlijk ouderwets. En 1 op de 10 singles slaat de ‘French kiss’ het liefst helemaal over. 

4 op de 10 singles begroet met drie zoenen

Tijdens een eerste date of ontmoeting wordt vrij makkelijk getongzoend, maar hoe begroet je elkaar bij de eerste date? De meeste singles gaan voor safe met drie zoenen op de wang. 13% houdt het bij een wat zakelijke hand. Nog geen 1% van de singles gooit gelijk vol passie de tong in de strijd.

Anders liggen de cijfers bij de begroeting op de tweede date. Als de eerste keer uiteindelijk wel (intiem) is gezoend maken de afstandelijke hand en ‘hoi plaats voor een kus op de mond (34%) en een kus met knuffel (21%). Ook nu is in de eerste minuut tongzoenen niet in trek. Dit heeft kennelijk toch een aanloopje nodig.

Bang voor blauwtje  

Een eerste tongzoen met je nieuwe vlam blijft natuurlijk best spannend. Ondanks de spanning gaat bijna de helft er voor, waar de andere helft van de singles alleen de stap zet als ze zeker weten dat ze geen blauwtje lopen. “Dit is toch de eerste intieme kennismaking met de ander en daarmee toch een belangrijk moment”, zegt seksuologe Eveline Stallaart. Als er eenmaal een klik is, schroomt 70% niet om lekker te gaan zoenen. “Het is een mooie opwarmer en komt alleen maar ten goede aan wat erna gaat volgen, of dat nu seksueel is of niet.” 

Liefst ‘een beetje tong’

De Nederlandse singles hebben wel voorkeuren als het op zoenen aankomt. De kus op de mond met een beetje tong is favoriet, gevolgd door een lieflijk kusje op de mond. Anti-zoeners zijn er ook: van 1 op de 10 singles mag het geheel achterwege blijven.

Over de frequentie van tongzoenen blijken de meningen verdeeld: 37% doet dat het liefst iedere dag. Hoe langer de relatie duurt hoe minder er gezoend wordt, gaat gelukkig niet op: meer dan tweederde blijft een leven lang zoenen. “De tong, een orgaan met een miljoen ultragevoelige zenuwuiteinden, kan al vrij snel de lust doen oplaaien. Het is de ultieme manier om nader tot elkaar te komen”, aldus Eveline Stallaart. Slechts 7% tongt overigens alleen maar tijdens het voorspel van de seks.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam