Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
22 februari 2019

6 op 10 singles gelooft dat technologie helpt tegen eenzaamheid

Datingservice Lexa.nl vroeg bijna 10.000 singles naar de invloed van technologie op online daten. Online je nieuwe liefde vinden lijkt anno 2019 de normaalste zaak van de wereld. Ruim 8 op de 10 singles maakt het voor vrienden en familie geen geheim dat ze online daten. Naast dat een ruime meerderheid gelooft dat zij dat de digitale revolutie helpt tegen eenzaamheid, heeft het voor 4 op de 10 singles ook een positieve impact gehad op hun dating life. Maar in de verre toekomst een romance tussen mens en robot, dát gaat nog een stapje te ver volgens 91% de singles.

Romance tussen mens en robot voor 91% nog een ver-van-hun-bedshow

Dat technologie een belangrijke rol speelt in de digitale evolutie van de datingwereld is niet te ontkennen. Lexa onderzocht de status quo van online daten in Nederland. Daaruit blijkt dat een ruime meerderheid van de singles (55%) het makkelijker vindt om iemand online te ontmoeten dan iemand in real life aan te spreken. “Online daten kent voordelen, maar ook nadelen”, aldus seksuologe Eveline Stallaart: “Online kun je gesprekken starten met meerdere mensen tegelijkertijd op hetzelfde moment en zo de kans op succes vergroten. Het nadeel van dit overweldigende aanbod is de keuzestress die kan ontstaan.”

Virtuele datingcoach helpt met vinden van match

Chatbots kunnen singles helpen met gericht flirttips en zo net dat zetje in de goede richting geven. Lara Bot, de virtuele coach van Lexa, was de eerste chatbot op de datingmarkt. Lara helpt singles met het aanmaken van hun profielen en doet suggesties voor een potentiële date. Opvallend detail is dat overtuigend meer mannen (27%) dan vrouwen (15%) aangeven op te staan voor interactie met een online datingcoach. Inmiddels geeft Lara inmiddels elke dag zo’n 20.000 suggesties om members te helpen bij het vinden van hun match.

De toekomst van artificial intelligence (AI)Singles hebben tegenwoordig een ruime keuze uit tools – apps, events en websites- om hun nieuwe mr. of mrs. right te vinden. Hoe ziet daten eruit in de toekomst als het aan onze singles ligt? Uit het onderzoek blijkt dat singles nog niet helemaal klaar zijn voor AI, 29% van de singles is huiverig voor AI en heeft hier geen vertrouwen in. Swipen met behulp van VR-lenzen of -brillen, laat staan daten met virtual reality, kan 85% van de singles nog niet inbeelden.

Menselijk contact

Laten we eerlijk zijn, een gesprek starten kan soms nog best spannend zijn. Toch hebben we hier liever zelf controle over en voeren we liever echte, menselijke gesprekken. Algoritmes die conversaties starten, zijn nog niet in trek bij 85% van de singles. Singles blijven ook ten tijde van online daten hunkeren naar echte connecties met echte mensen, alleen dan met een beetje hulp van technologie.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Coronaproof daten: 5 tips!

Liefde vinden tijdens deze crisis vergt simpelweg wat creativiteit. Dus mocht...

Daten en singles ontmoeten in tijden van corona: ‘Spreek niet fysiek af’

Op datingssites zoals Happn en The Inner Circle wordt flink geswipet, maar daar blijft het...

Datevaardigheid Nederlander laat te wensen over

Datingsite e-Matching stelt vast dat de datevaardigheden van veel Nederlandse singles...

Singles zijn steeds vaker gelukkig

Uit een Duits onderzoek over het liefdesleven van 2.500 mensen tussen...

Ruim kwart van de Nederlanders ziet samenwonen als ultieme bevestiging van relatie

Wanneer weet je nu of het ‘aan’ is? Of hij of...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie