succesvol daten

6 fouten die vrouwen maken tijdens het daten

Een heerlijke date, met een enorme kater de dag erna: want waarom belt hij niet? Mannen klappen uit de school. Dít doen we dus fout: zes dingen die je vooral niet moet doen tijdens een date. Uit een poll onder 1000 mannen van de Amerikaanse datingsite Whatsyourprice.com zijn haarfijn de grootste valkuilen voor single vrouwen te ontwaren.

Valkuilen van vrouwen tijdens het daten

1. Ex-praat

Regel 1: ben je nog niet over je ex heen, dwing jezelf dan vooral niet de vrijgezellenmarkt op. Want dat is de grootste irritatie onder mannen: een vrouw die tijdens een afspraakje constant over haar ex praat. Heb je het hoofdstuk ‘Ex’ afgesloten, dan kun je je langzamerhand weer eens aan een date wagen, maar niet eerder. Daar schrikt je je potentiële toekomstige echtgenoot namelijk goed mee af.

2. Houd je kleren aan

Na de eerste date vraagt hij je binnen voor het spreekwoordelijke kopje koffie. Jij rent voor hem uit de slaapkamer in en gooit je kleren op de grond. Verbijsterd kijkt hij de slaapkamer in; ‘seks op de eerste date, dat ging makkelijk’, zal hij denken. Maar na dat ene avondje rollebollen zijn alle verrassingen voor hem weg. Geef jezelf niet te snel, letterlijk, bloot. Zo bouw je de spanning op en geef je hem iets om naar uit te kijken.

3. Gaaaap!

Ga niet pathetisch voor je uit zitten staren tijdens de date en verwacht niet dat hij alle vragen stelt, maar wees assertief. Het klinkt niet erg romantisch, maar zie zo’n date als een zakelijke vergadering: in twee uur tijd moet je weten of dit ‘project’ kans van slagen heeft, of niet. Mannen ergeren zich groen en geel aan vrouwen die weinig kordaat zijn, blijkt uit het onderzoek van de Amerikaanse datingsite.

4. Moest hij dat écht weten?

“Tjees, ik heb toch zo’n ongelooflijke buikgriep gehad vorige week. Werkelijk alles kwam eruit. Aan twee kanten”, je knipoogt verleidelijk naar je date, terwijl hij vol afgrijzen in zijn steak prikt. Té veel informatie! Geef hem de illusie dat je ongelooflijk spannend, sexy en charmant bent, na vijf jaar relatie komt hij er wel achter dat vrouwen ook (ja,echt!) naar de wc moeten. Bepaal voor jezelf wat een man tijdens de eerste paar afspraakjes over jou zou moeten weten en gooi niet gelijk al je sores op tafel.

5. Let’s talk about sex

Nee, niet dus! Althans, niet tijdens de eerste minuut van de date, vinden mannen. ‘Hoi, ik ben Brenda, en dan weet je het alvast, ik slaap dus écht niet met mannen tijdens de eerste date’. Blijkbaar willen ze de illusie houden dat ze na de kus bij de voordeur nog meer lekkers te wachten staat binnen. Laat ze in die waan, het zal de date ten goede komen, aldus de mannen. Zo niet, dan verwijzen we al die single mannen graag naar punt twee ‘Houd je kleren aan’: want, wat willen jullie nou? Seks of geen seks?

6. Toon ambitie

‘Lotje, Sjakie en Pien, met tussenpozen van 1,5 jaar, zo zullen ze heten, ik hoop dat je daar niet moeilijk over gaat doen?’ Een meerderheid van de ondervraagde mannen (53%) zegt liever te praten over ambities en doelen in het leven dan over kinderen en trouwen. Dus zet Lotje, Sjakie en Pien nog even in de koelkast (niet letterlijk graag) en bedenk eerst wat jullie, eventueel samen, allemaal willen bereiken in het leven. Zorg eerst dat je elkaar leuk vindt, dan komt het trouw- en kindgesprek vanzelf.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam