vind je liefde met valentijn
23 May 2015

6 foute redenen om een relatie te beginnen

Als jij denkt aan waarom je eigenlijk een relatie wil dan is je eerste gedachte hoogstwaarschijnlijk de liefde! Maar er zijn ook vrouwen die hele andere redenen hebben om zich te binden aan een man. En daar is de liefde vaak ver te zoeken. We geven je 6 foute redenen om een relatie te beginnen..

Liefde zou het sleutelwoord moeten zijn voor iedere goede relatie. Wanneer een relatie start op basis van liefde dan kan deze jaren en jaren standhouden. Toch zijn er genoeg mensen die met verkeerder redenen een relatie aangaan. We geven je een zestal voorbeelden.

Bang om alleen te zijn

Er zijn nogal wat vrouwen die bang zijn om alleen te zijn. Eenmaal weer single dan storten ze zicht heel snel in een nieuwe relatie. Deze wanhoop om een relatie te hebben, is natuurlijk nergens goed voor. Een man maakt je leventje echt niet completer, dit is iets wat je toch echt zelf moet doen. Daar komt nog bij dat wanneer je een relatie hebt met iemand die je eigenlijk niet eens zo geweldig vindt, de kans groot is dat jij je op den duur alleen maar eenzamer gaat voelen.

Gold diggers

Een van de grootste clichés en misschien wel meest foute reden waarom sommige vrouwen een relatie aangaan, is voor het geld. Deze types, ofwel gold diggers genoemd, hebben vaak een tekort aan eigenwaarde en vinden het niet erg om zichzelf als het ware op te offeren, in ruil voor dure spullen en een hoge status. Elke vrouw met ook maar een beetje zelfrespect, zou moeten weten dat dit een foute reden is voor het starten of hebben van een relatie.

Erbij horen

Het klinkt behoorlijk kinderachtig, maar er zijn echt genoeg mensen die een relatie hebben, omdat zij het gevoel hebben er anders niet bij te horen. Vaak bestaat de vriendengroep van de persoon in kwestie uit gelukkige en verliefde koppels. Hierdoor wordt de illusie gewekt dat ook jij een relatie hoort te hebben, terwijl dit uiteraard onzin is. Soms gebeurt hetzelfde wanneer de familie druk lijkt uit te oefenen, door het telkens stellen van een vraag als “Heb je nou nog geen vriend?”. Het bezwijken onder die druk is niet ongewoon en het vergt een sterke persoonlijkheid om er niet aan toe te geven.

Showcase

Goede looks zijn wellicht niet onbelangrijk, maar puur met een man nemen voor de show is natuurlijk niet hoe het hoort. Je wil namelijk ook een zinnig gesprek met iemand kunnen voeren. Dit kan uiteraard alleen als jullie gemeenschappelijke interesses hebben en het goed met elkaar kunnen vinden. Vaak is het ook fijn als de persoon waarmee je een relatie aangaat, een beetje van hetzelfde denkniveau is. Kortom, dump die goed uitziende vent zonder herseninhoud en ga op zoek naar een man met zowel beauty als brains.

Uitdaging

Sommige vrouwen beginnen een relatie met een man, omdat ze hem zien als een uitdaging. Vaak is de man waar het omgaat een soort probleemgeval, die je emotioneel moeilijk kunt bereiken. De gedachte dat zij misschien wel tot hem door kan dringen, is voor een vrouw vaak een sterke motivatie om toch met het type onbereikbare man in zee te gaan. Het zou immers een grote overwinning zijn, als hij zijn hart uiteindelijk toch naar haar opent. Dit is echter vaak te mooi om waar te zijn en daar komt bij, dat je een relatie hoort te beginnen uit liefde en niet omdat diegene goed geschikt is voor een psychologisch project.

Biologische klok

Al vrouwen op latere leeftijd nog single zijn, hebben ze het gevoel de tijd wegtikt en ze snel op zoek moeten naar een partner. Het is de hoogste tijd om te settelen, mede omdat de biologische klok begint te tikken. Natuurlijk is dit heel begrijpelijk, want een eventuele kinderwens kan door het single zijn op late leeftijd in gevaar worden gebracht. Toch moet jij jezelf afvragen of het een valide reden is om maar genoegen te nemen met iemand die er wel mee door kan. Iedereen verdiend immers een geweldige relatie en daarvoor moet je wel een persoon hebben die dit voor jou ook echt waar kan maken.

Delen:
Facebook Twitter Icon

1 reacties

  1. Wat is de liefde Waarschijnlijk denk je bij liefde Meteen aan de unieke relatie. Tussen twee mensen. Maar liefde omvat veel meer dan dat. Liefde tussen ouders en kinderen. Liefde voor je vrienden. Liefde voor de mensen om je heen. Maar als je in deze wereld om je heen kijkt. Is het helaas niet altijd vanzelfsprekend Dat je iets van liefde ziet. What is wrong with the world. Want is dit liefde. Is dit respect Voor de medemens. Where is the love Er worden miljarden uitgegeven aan oorlogen, Miljoenen mensen(jes) sterven in deze oorlogen. Waarvan 40% kinderen.. Miljoenen kinderen sterven. Ook aan ziektes als aids. Miljoenen kinderen sterven van de honger. Miljoenen kinderen hebben geen medicatie. Miljoenen kinderen hebben geen drinkwater. Miljoenen kinderen worden mishandelt Verwaarloost , misbruikt en vermoord. En zelfs gedumpt bij het afval. Of in portieken te vondeling gelegd . Afgegeven,verhandeld. Miljoenen kinderen huilen. Omdat zij geen ouders Grootouders en families meer hebben Of na een (echt)scheiding niet meer mogen zien. Wat is er mis met deze wereld. What is wrong with the world. Met Kerst. Vieren wij ieder jaar de geboorte. De geboorte van het Kindje Jezus. Dat een teken uit de hemel was. Een teken van (Gods) liefde voor ons mensen. Toen het Kindje Jezus groot was. Liet het ons zien wat dat betekent. En gaf het ons de opdracht om elkaar lief te hebben. En of je nou gelovig bent. Of niet. Als we het nou eens gewoon. Zouden doen. Aan deze steeds groter wordende. Liefdeloze wereld. Laten wij het begin maken. Kinderen leven wat zij leren. Laten wij het goede voorbeeld geven. En kinderen leren hoe het echt moet. Het het ook zou kunnen. Geen geweld, geen haat. Geen racisme . Nooit meer oorlog. Nooit meer honger. Nooit meer dorst. En dat is eigenlijk al mogelijk. Want wij kunnen nu al Zonder moeite. De monden vullen. Van 12 Miljard mensen. En we zijn maar met 7 Miljard Niets is onmogelijk. Samen sterk Is krachten bundelen. Samen sterk is macht. Een niet te evenaren kracht. Samen sterk dat is wat werkt. Laten wij werken aan een wereld. Waar wij trots op kunnen zijn. En straks een wereld achter laten Waar onze kinderen recht op hebben. En trots op kunnen zijn. Het lijkt misschien een utopie. Maar als wij het niet proberen. Weet je het ook nooit nie.. Jos Aalders

    Jos Aalders | 24-05-2015
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Single verkiest huisdier boven nieuwe liefde

Ruim 63 procent van de singles weigert ronduit zijn of haar...

Dit zoekt Bridget Maasland in een nieuwe liefde

Verlang je naar een nieuwe liefde in je leven die past...

10 tips om je tweede relatie te doen slagen

Een nieuwe relattie beginnen na je scheiding is niet eenvoudig. Met...

Appjes sturen naar je nieuwe liefde: met deze 4 tips een eitje!

Ben je hoteldebotel op je nieuwe liefde? Spannend allemaal! Zeker als...

Waarom vallen we op foute mannen en laten we de goede lopen?

Die ondoorgrondelijke houding van desinteresse boeit je en zijn lichte arrogantie...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

advertentie