vind je liefde met valentijn

6 foute redenen om een relatie te beginnen

Als jij denkt aan waarom je eigenlijk een relatie wil dan is je eerste gedachte hoogstwaarschijnlijk de liefde! Maar er zijn ook vrouwen die hele andere redenen hebben om zich te binden aan een man. En daar is de liefde vaak ver te zoeken. We geven je 6 foute redenen om een relatie te beginnen..

Liefde zou het sleutelwoord moeten zijn voor iedere goede relatie. Wanneer een relatie start op basis van liefde dan kan deze jaren en jaren standhouden. Toch zijn er genoeg mensen die met verkeerder redenen een relatie aangaan. We geven je een zestal voorbeelden.

Bang om alleen te zijn

Er zijn nogal wat vrouwen die bang zijn om alleen te zijn. Eenmaal weer single dan storten ze zicht heel snel in een nieuwe relatie. Deze wanhoop om een relatie te hebben, is natuurlijk nergens goed voor. Een man maakt je leventje echt niet completer, dit is iets wat je toch echt zelf moet doen. Daar komt nog bij dat wanneer je een relatie hebt met iemand die je eigenlijk niet eens zo geweldig vindt, de kans groot is dat jij je op den duur alleen maar eenzamer gaat voelen.

Gold diggers

Een van de grootste clichés en misschien wel meest foute reden waarom sommige vrouwen een relatie aangaan, is voor het geld. Deze types, ofwel gold diggers genoemd, hebben vaak een tekort aan eigenwaarde en vinden het niet erg om zichzelf als het ware op te offeren, in ruil voor dure spullen en een hoge status. Elke vrouw met ook maar een beetje zelfrespect, zou moeten weten dat dit een foute reden is voor het starten of hebben van een relatie.

Erbij horen

Het klinkt behoorlijk kinderachtig, maar er zijn echt genoeg mensen die een relatie hebben, omdat zij het gevoel hebben er anders niet bij te horen. Vaak bestaat de vriendengroep van de persoon in kwestie uit gelukkige en verliefde koppels. Hierdoor wordt de illusie gewekt dat ook jij een relatie hoort te hebben, terwijl dit uiteraard onzin is. Soms gebeurt hetzelfde wanneer de familie druk lijkt uit te oefenen, door het telkens stellen van een vraag als “Heb je nou nog geen vriend?”. Het bezwijken onder die druk is niet ongewoon en het vergt een sterke persoonlijkheid om er niet aan toe te geven.

Showcase

Goede looks zijn wellicht niet onbelangrijk, maar puur met een man nemen voor de show is natuurlijk niet hoe het hoort. Je wil namelijk ook een zinnig gesprek met iemand kunnen voeren. Dit kan uiteraard alleen als jullie gemeenschappelijke interesses hebben en het goed met elkaar kunnen vinden. Vaak is het ook fijn als de persoon waarmee je een relatie aangaat, een beetje van hetzelfde denkniveau is. Kortom, dump die goed uitziende vent zonder herseninhoud en ga op zoek naar een man met zowel beauty als brains.

Uitdaging

Sommige vrouwen beginnen een relatie met een man, omdat ze hem zien als een uitdaging. Vaak is de man waar het omgaat een soort probleemgeval, die je emotioneel moeilijk kunt bereiken. De gedachte dat zij misschien wel tot hem door kan dringen, is voor een vrouw vaak een sterke motivatie om toch met het type onbereikbare man in zee te gaan. Het zou immers een grote overwinning zijn, als hij zijn hart uiteindelijk toch naar haar opent. Dit is echter vaak te mooi om waar te zijn en daar komt bij, dat je een relatie hoort te beginnen uit liefde en niet omdat diegene goed geschikt is voor een psychologisch project.

Biologische klok

Al vrouwen op latere leeftijd nog single zijn, hebben ze het gevoel de tijd wegtikt en ze snel op zoek moeten naar een partner. Het is de hoogste tijd om te settelen, mede omdat de biologische klok begint te tikken. Natuurlijk is dit heel begrijpelijk, want een eventuele kinderwens kan door het single zijn op late leeftijd in gevaar worden gebracht. Toch moet jij jezelf afvragen of het een valide reden is om maar genoegen te nemen met iemand die er wel mee door kan. Iedereen verdiend immers een geweldige relatie en daarvoor moet je wel een persoon hebben die dit voor jou ook echt waar kan maken.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.