onmisbare tips single reizen

6 fijne dingen in het leven van een single vrouw

Betrap jij jezelf ook op een vleugje jaloezie als je stelletjes hand in hand ziet lopen? Het lijkt vaak wel het doel in de samenleving om altijd te daten of in een relatie te zijn. Terwijl het vrijgezelle leventje ook zoveel fijne dingen met zich meebrengt.

Bovendien zijn singles ladies veel gezondere en stabielere mensen, dat bewijzen meerdere onderzoeken.

HAPPY SINGLE IN SHAPE

Studies bewijzen dat mensen die geen relatie hebben meer beweging krijgen. Logisch wel, als je je bedenkt dat je in een relatie eerder met zijn tweeën op de bank lekkere dingetjes eet dan heftig gaat sporten. De voordelen van regelmatige exercise zijn meer energie, een goed humeur, betere nachtrust en zelfs: betere prestaties tussen de lakens.

BETERE ZORG VOOR JEZELF

Een onderzoek van Health Psychology uit 2013 bewijst dat happily married vrouwen een vergrote kans hebben om aan te komen in de eerste vier jaar na hun trouwdag. Een beetje in het kader van: ik ben nu getrouwd, dus kan ik mezelf laten gaan.

MEER BRUISEND SOCIAAL LEVEN

Als je een vriend hebt, ‘heb’ je altijd wel iemand om op terug te vallen. Singles hebben dat niet. Vandaar dat ze meer moeite moeten doen voor hun sociale leven. Relatieexperts zeggen dat vrijgezellen sterkere sociale contacten onderhouden dan meer op zoek zijn naar gezellig contact.

HEALTHY FOOD

Een relatie kan heel veel goeds doen, zolang het maar een gezonde relatie is. Zo nee, dan kan het verdriet zich uiten in ongezonde eetgewoontes. Denk maar aan comfort food: ijs, chocolade, koekjes, frisdrank. Je kent het wel. Ook als je wel helemaal happy bent met je lief, dan kun je/kunnen jullie alsnog neigen naar ongezond voedsel. Daar word je ten eerste namelijk nóg happier van en ten tweede ben je zo blij met elkaar dat die paar extra kilo’s niet eens uitmaken.

MINDER GELDPROBLEMEN

Geld maakt zeker niet gelukkig. Maar oh boy, een gebrek aan geld levert een heleboel stress op. En stress op zich is een echte killer voor je gezondheid. Het blijkt dat singles veel minder schulden opbouwen én dus gelukkiger zijn in hun financiële situatie.

INDEPENDENT LADY

Als je op jezelf bent, dan leer je alleen zijn en quality time met jezelf te hebben. Onafhankelijk kunnen leven is de ultieme survival skills die stelletjes niet altijd bezitten. Weten wie je bent, is een heel groot voordeel in je carrière en in je sociale leven. Dus inderdaad óók als je later wel een leuke man ontmoet.

Bron: StyleToday

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.