6 opkikkers

6 alternatieve koffie opkikkers

Heel wat mensen drinken behoorlijk wat bakjes koffie per dag. Want: niet alleen lekker, het werkt als een heerlijk opkikker aan het begin van de dag. Je bent meteen wakker! Maar het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn.

Koffie kan ook heel wat vervelende bijwerkingen hebben zoals een verstoorde nachtrust, angstgevoelens en misselijkheid. Wil je niet zonder een goede opkikker maar de koffie toch wat vaker laten staan?

Dan zijn zit 6 heerlijke alternatieve opkikkers

1. Teeccino
Dit is een soort van kruidenkoffie die tijdens het brouwproces heel wat voedzame stoffen vrijgeeft. Omdat de smaak erg op die van koffie lijkt, is dit drankje een goed alternatief voor jouw dagelijkse kopje.

2. Zwarte thee
Dit drankje bevat een kleine hoeveelheid cafeïne, maar in mindere mate dan koffie. Studies hebben aangetoond dat in combinatie met citroen zwarte thee het risico op een hartaanval kan beperken dankzij de krachtige antioxidanten in zwarte thee.

3. Groene Matcha-thee 
Dit is een poeder dat je makkelijk met water kan aanlengen. Matcha heeft heel wat voordelen als vitamines, mineralen en antioxidanten die beschermen tegen hartziekten en kanker. Deze theesoort bevat evenveel cafeïne als koffie, maar zonder de ongewenste bijwerkingen.

4. Appel            
Wat de energieboost betreft, is een appel een gezond alternatief voor koffie omdat deze fruitsoort rijk is aan fructose. Dit is een natuurlijke suiker die het lichaam wakker maakt tijdens de dag. Nog een voordeel: je loopt geen risico op een energiedip. Appels bevatten ook koolhydraten, die energie leveren en een goede bron van vezels zijn.

5. 30 seconden lichaamsbeweging 
Experts menen dat 30 seconden intensieve lichaamsbeweging mensen dezelfde mentale boost geeft als een cafeïneshot. Dit werd bevestigd door een studie die heeft aangetoond dat het korte termijngeheugen 100 procent beter werkt na sport dan wanneer je een kop koffie drinkt.

6. Koude douche 
Een koude douche heeft veel voordelen als je immuunsysteem opkrikken, het promoten van gewichtsverlies, het bestrijden van een depressie en een hogere alertheid. Daarnaast stimuleert het de diepe ademhaling in een poging om het lichaam warm te houden, het verhoogt de opname van zuurstof, doet je hart sneller slaan en geeft een natuurlijke energieboost.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.