50plus

50plusser is ondanks coronacrisis actief aan het daten

Vijftigplussers zijn ondanks de beperkingen tijdens de coronacrisis nog actief aan het daten. Een zoen op de eerste date zit er daarentegen nog even niet in en ook houden de meesten van ons zich aan de anderhalvemeterregel.

Onderzoek

Dat blijkt uit onderzoek van het datingplatform 50plusmatch. Van de 1070 respondenten zegt ruim 60 procent nog even snel met iemand af te spreken als voor de coronacrisis, 36 procent wacht daar liever nog wat langer mee. Meer dan de helft van de ondervraagden zegt al een date gehad te hebben sinds de uitbraak van het virus in maart.

Anderhalve meter

Ruim 58 procent van de onderzochten zegt zich aan de anderhalve meter afstand te houden tijdens een eerste date. Opvallend is dat 453 mensen (42 procent) normaal gesproken wel zoenen op een eerste date, maar door corona doen ze dat niet meer. De helft zegt nooit te zoenen op een eerste date.

Serieuze intenties

De vijftigplussers blijken wel serieuze intenties te hebben bij een eerste date: 78 procent wil kijken of het klikt voor een vaste relatie. Bij de meeste eerste dates wordt er graag afgesproken bij een restaurant. Hobby’s, kinderen en familie zijn dan de populairste gespreksonderwerpen. Ondanks het coronavirus zegt ruim 67 procent nog op dezelfde plekken af te spreken en dezelfde soort activiteiten te doen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen