50plus

50plusser is ondanks coronacrisis actief aan het daten

Vijftigplussers zijn ondanks de beperkingen tijdens de coronacrisis nog actief aan het daten. Een zoen op de eerste date zit er daarentegen nog even niet in en ook houden de meesten van ons zich aan de anderhalvemeterregel.

Onderzoek

Dat blijkt uit onderzoek van het datingplatform 50plusmatch. Van de 1070 respondenten zegt ruim 60 procent nog even snel met iemand af te spreken als voor de coronacrisis, 36 procent wacht daar liever nog wat langer mee. Meer dan de helft van de ondervraagden zegt al een date gehad te hebben sinds de uitbraak van het virus in maart.

Anderhalve meter

Ruim 58 procent van de onderzochten zegt zich aan de anderhalve meter afstand te houden tijdens een eerste date. Opvallend is dat 453 mensen (42 procent) normaal gesproken wel zoenen op een eerste date, maar door corona doen ze dat niet meer. De helft zegt nooit te zoenen op een eerste date.

Serieuze intenties

De vijftigplussers blijken wel serieuze intenties te hebben bij een eerste date: 78 procent wil kijken of het klikt voor een vaste relatie. Bij de meeste eerste dates wordt er graag afgesproken bij een restaurant. Hobby’s, kinderen en familie zijn dan de populairste gespreksonderwerpen. Ondanks het coronavirus zegt ruim 67 procent nog op dezelfde plekken af te spreken en dezelfde soort activiteiten te doen.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.