leef je leven

50PlusBeurs Utrecht ook voor singles

Je bent jong en je wilt wat. Een slogan die van alle tijden blijft. Maar de maatschappij is ook veranderd. Werden mensen de vorige eeuw gemiddeld 70 jaar, nu lijkt het leven pas te beginnen bij de 50. Een soort van tweede helft van je leven die je ingaat.

Single zijn is niet leeftijd gebonden

Leeftijd is niet gebonden aan status, vroeger meer. Jong en single is van alle tijden, maar oudere singles of alleenstaanden is echt van de laatste jaren. Met de vele scheidingen zelfs op hoge leeftijd, is het aantal 50 plus singles enorm stijgende. Ouders gaan scheiden als hun kinderen de deur uit zijn, dan is een fenomeen wat toeneemt.

50PlusBeurs

Voor de 50 plussers is er een 50PlusBeurs in het leven geroepen. Jaarlijks trekt deze beurs zo’n 100.000 bezoekers naar de 50.000 m2 stand. Je vindt hier informatie en amusement.

Voor singles, laat staan voor de 50 plus singles bestaat er jammergenoeg geen eigen beurs. We zijn wel groot in aantal, maar toch niet speciefiek genoeg. De onderwerpen zoals vakantie, mooi en fit, vrije tijd, welzijn en zorg, wonen en maatschappij, zijn natuurlijk ook voor actieve singles interessant.

1. Vakantie

Van wintersport tot strandvakantie tot stedentrip. Cultuur en geschiedenis hand in hand met actie en avontuur. Zeilen, wandelen, fietsen. Van Aruba tot Zuid-Afrika, de beurs maakt je hier enthousiast voor. Vakantie als je single bent, juist. Het is een uitstekende manier om nieuwe mensen te leren kennen.  Op vakantie is iedereen wat losser, dus contacten leggen gaat vaak makkelijker dan in het echte leven.

2. Mooi en fit

Persoonlijke verzorging en gezonde verwennerij. Durft je de metamorfose bij de gratis kapper aan? Natuurlijk ook ruime keuze rond sauna en fitness. Verder workshops, persoonlijk advies, huidanalyse en kleuradvies. Test de nieuwste producten. Bekijk de mooiste mode.  Als single moet je juist goed voor je uiterlijk zorgen, je buitenkant blijft je eerste indruk. Wanneer je met enige moeite dit aantrekkelijk kunt houden, dan is dat voor je zelf prettig en voor het oog van anderen ook.

3. Vrije tijd

Genieten van het leven. Meer weten over de Digitale Wereld? SeniorWeb biedt tips. Ook op de beurs: een ruime keuze in mobiele telefonie, digitale camera’s en fotografie. Meer weten over de nieuwste fietsen en niet alleen de electrische natuurlijk? Kom proberen op het 800 m2 Fiets Plein waar de allernieuwste modellen getoond worden. Comfortabel, luxe en sportief. Je kunt zelfs een fiets winnen!

Actief jevrije tijd vullen is ook een goede manier om met andere actievelingen in contact te komen. Beweeg daarom wel zoveel mogelijk in je eigen tempo, dan kun je het best bijhouden en hou je nog lucht over om een praatje te maken.

4. Welzijn en zorg

Gezond oud worden wil iedereen. Sport, gevarieerde voeding en ontspanning kunnen hierbij helpen. Toch kan het voorkomen dat u of een naaste (chronisch) ziek wordt. Op de beurs vele tests, presentaties en professionele voorlichting en advies. Voorkomen is beter dan genezen! Ook overzichtelijk bij elkaar een keur aan producten die je kunnen ondersteunen als het nodig is. Want ook al vinden we 50 nog niet oud, gebreken komen jammergenoeg al om de hoek kijken. Denk aan een leesbril die bij velen verraadt hoe oud ze zijn.

5. Wonen

Droom van een mooi en bijzonder huis en creëer ideeën vol comfort en emotie. Laat je inspireren! Complete woonbeleving. Van modern tot klassiek. Van bank met hoog zitcomfort tot fauteuils. Van vloer tot sanitair. Woongenot in optima forma. Dat veel 50 plus singles nog steeds of weer alleen zijn gaan wonen, brengt andere woonmensen met zich mee. Om je heen kijken en je laten inspireren is altijd prettig.

6. Maatschappij

Plussers staan midden in het leven en zijn maatschappelijk actief. Beroepsmatig of vrijwillig. Voor of tegen het pensioenakkoord? Korting op de AOW? Eigen bijdrage omhoog? Als alleenwonende heb je soms het gevoel dat de maatschappij meer gericht is op complete gezinnen dan op eenlingen. Door toenemend eenpersoonshuishoudens moet de politiek zeker mee veranderen. Volop gelegenheid voor discussie met politici en lijsttrekkers.

Dagje uit

De 50PlusBeurs vindt plaats van dinsdag 16 t/m zaterdag 20 september 2014 in de Jaarbeurs Utrecht en is open van 10.00 tot 17.30 uur.

Het aanbod op de beurs is groter dan ooit. Daarnaast is er veel vermaak en amusement, zodat het een echt dagje uit is.

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.