Online daten via een mobiele telefoon of tablet wordt steeds populairder onder singles van 50 jaar en ouder. Deze groep gaat vaak op zoek naar hun nieuwe liefde via een online datingsite. Mobiele applicaties worden daarbij steeds meer gebruikt, volgens onderzoek van datingsite 50plusmatch.nl.

50+ singles online dating

Bij veel datingsites is het mogelijk om online te daten via een app op een mobiele telefoon of tablet. Leden van vijftig jaar en ouder hebben zich deze mogelijkheid inmiddels goed eigen gemaakt: 20% van al het verkeer op 50plusmatch gaat via mobiele applicaties.

Overal online

De smartphone zorgt ervoor dat we overal en altijd online kunnen zijn. Voor jongeren is dit inmiddels een vanzelfsprekendheid. Maar voor vrijgezellen van 50+ betekent het ook een grotere kans op het vinden van een partner via een datingsite. Door de app te gebruiken, kunnen leden in hun verloren uren even hun inbox bekijken, en op zoek gaan naar andere singles in de buurt.

Mobiel gebruik verdrievoudigd

Op 50plusmatch is een duidelijke trend te zien in het mobiele gebruik van de website. Enerzijds is er een groep leden die de mobiele app gebruikt naast de website. Daarnaast meldt 55% van alle nieuwe leden zich aan via de app. Zij komen vrijwel niet in aanraking met de reguliere website, en zien 50plusmatch meer als app dan als datingwebsite. Sinds 1 januari 2015 is het gebruik van de mobiele app verdrievoudigd, en de verwachting is dat deze trend zich verder zal voortzetten.

Lees ook: daten als vijftiger, dit zijn de voordelen & 50+ single wil geen bejaardenreis.

2 reacties

Reacties zijn gesloten.