seksproblemen ouderdom

50+ singles onzeker over eigen aantrekkelijkheid

Zo’n tweederde van de  50+ singles vraagt zich af of hij/zij nog wel aantrekkelijk genoeg is voor een nieuwe partner. Datingcoach Denise Janmaat ervaart in de praktijk dat steeds meer 50+ singles zich melden voor advies over het vinden van een partner.

Ondanks dat het CBS aangeeft dat 40% van de vrouwelijke 50+ singles geen relatie meer zou willen, ziet zij een heel andere tendens: zodra ze over hun eigen twijfels heen kunnen stappen en ontdekken dat er voor hen zeker nog kansen zijn, willen ze toch eigenlijk wel graag een partner.  Denise Janmaat startte in 1998 de eerste datingsite van Nederland.

Twijfel is het probleem

Datingcoach Denise Janmaat ziet veel twijfel bij de 50+ ers. “Om die confrontatie dan maar niet aan te hoeven gaan, beginnen ze gewoon maar niet meer aan het daten. Of denken bijvoorbeeld de vrouwen: ‘mannen willen toch allemaal een jongere vrouw’. Aan de andere kant vinden de mannen dat vrouwen hele hoge eisen stellen, waaraan zij niet kunnen tippen. En dus doen zowel de mannen als de vrouwen niets of heel weinig om maar vooral niet teleurgesteld of afgewezen te worden. Een gemiste kans om de nieuwe liefde van hun leven te vinden.”

50+ singles nemen liefdesleven in eigen hand

Steeds vaker besluiten 50+ singles om niet langer af te wachten of zij nog een keer een leuke partner ontmoeten; zij gaan actief op zoek. Het aantal 50+ deelnemers aan single-events groeit gestaag. Op goed georganiseerde bijeenkomsten voor 50+ singles is hun kans om tot een match te komen ook ronduit goed te noemen. Net zoals op de datingsites. Via de specifiek op hun doelgroep gerichte sites, zoals 50PlusMatch, is er meer dan voldoende kans om snel De Ware te vinden.

Lef is de bottleneck

Onafhankelijk van de route die zij kiezen om hun partner te vinden, is bij de meesten een gezonde dosis lef de bottleneck. In de tijd dat zij voor het eerst verliefd werden, was er nog geen internet en ontmoette je elkaar op dansles of  bij de (sport)vereniging. Nu verloopt het liefdespad veelal via internet, social media en speciaal georganiseerde bijeenkomsten of evenementen.

Beslagen ten ijs komen

Voor veel 50+ singles helpt het om zich goed voor te bereiden op het daten: weten wat er allemaal bij komt kijken als je jezelf succesvol op een datingsite wilt presenteren, leren hoe je dat het beste kunt aanpakken en valkuilen kunt vermijden. Dat geeft een groter gevoel van zekerheid, waardoor het zelfvertrouwen groeit en ze durven te gaan daten. De single die dan op liefdespad gaat, heeft een aanzienlijk grotere kans op succes.

Datingcoach Denise Janmaat verzorgt voor 50+ singles de gratis Online Training ‘7 Super-Tips voor 50+ singles die het daten nog een hele uitdaging vinden‘ op dinsdag 17 maart 2015 van 20.30 tot 21.30 uur. Deelname is gratis en verloopt via internet, kan vanuit de luie stoel. Aanmelding is gratis via deze link.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.