seksproblemen ouderdom

50+ singles onzeker over eigen aantrekkelijkheid

Zo’n tweederde van de  50+ singles vraagt zich af of hij/zij nog wel aantrekkelijk genoeg is voor een nieuwe partner. Datingcoach Denise Janmaat ervaart in de praktijk dat steeds meer 50+ singles zich melden voor advies over het vinden van een partner.

Ondanks dat het CBS aangeeft dat 40% van de vrouwelijke 50+ singles geen relatie meer zou willen, ziet zij een heel andere tendens: zodra ze over hun eigen twijfels heen kunnen stappen en ontdekken dat er voor hen zeker nog kansen zijn, willen ze toch eigenlijk wel graag een partner.  Denise Janmaat startte in 1998 de eerste datingsite van Nederland.

Twijfel is het probleem

Datingcoach Denise Janmaat ziet veel twijfel bij de 50+ ers. “Om die confrontatie dan maar niet aan te hoeven gaan, beginnen ze gewoon maar niet meer aan het daten. Of denken bijvoorbeeld de vrouwen: ‘mannen willen toch allemaal een jongere vrouw’. Aan de andere kant vinden de mannen dat vrouwen hele hoge eisen stellen, waaraan zij niet kunnen tippen. En dus doen zowel de mannen als de vrouwen niets of heel weinig om maar vooral niet teleurgesteld of afgewezen te worden. Een gemiste kans om de nieuwe liefde van hun leven te vinden.”

50+ singles nemen liefdesleven in eigen hand

Steeds vaker besluiten 50+ singles om niet langer af te wachten of zij nog een keer een leuke partner ontmoeten; zij gaan actief op zoek. Het aantal 50+ deelnemers aan single-events groeit gestaag. Op goed georganiseerde bijeenkomsten voor 50+ singles is hun kans om tot een match te komen ook ronduit goed te noemen. Net zoals op de datingsites. Via de specifiek op hun doelgroep gerichte sites, zoals 50PlusMatch, is er meer dan voldoende kans om snel De Ware te vinden.

Lef is de bottleneck

Onafhankelijk van de route die zij kiezen om hun partner te vinden, is bij de meesten een gezonde dosis lef de bottleneck. In de tijd dat zij voor het eerst verliefd werden, was er nog geen internet en ontmoette je elkaar op dansles of  bij de (sport)vereniging. Nu verloopt het liefdespad veelal via internet, social media en speciaal georganiseerde bijeenkomsten of evenementen.

Beslagen ten ijs komen

Voor veel 50+ singles helpt het om zich goed voor te bereiden op het daten: weten wat er allemaal bij komt kijken als je jezelf succesvol op een datingsite wilt presenteren, leren hoe je dat het beste kunt aanpakken en valkuilen kunt vermijden. Dat geeft een groter gevoel van zekerheid, waardoor het zelfvertrouwen groeit en ze durven te gaan daten. De single die dan op liefdespad gaat, heeft een aanzienlijk grotere kans op succes.

Datingcoach Denise Janmaat verzorgt voor 50+ singles de gratis Online Training ‘7 Super-Tips voor 50+ singles die het daten nog een hele uitdaging vinden‘ op dinsdag 17 maart 2015 van 20.30 tot 21.30 uur. Deelname is gratis en verloopt via internet, kan vanuit de luie stoel. Aanmelding is gratis via deze link.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam