50+ singles geen bejaardenreis

50+ single wil geen bejaardenreis

Singles van in de vijftig vragen zich vertwijfeld af waar ze leuke singlereizen kunnen vinden. En met ‘leuke’ bedoelen ze vakanties in een gelijkgestemd gezelschap van singles die nog lang niet bejaard zijn maar nog midden in het leven staan. Wij keken met ze mee.

Leuke singlereizen voor vijftigers

De vraag ‘waar vind ik nou een leuke singlereis met vijftigers, begin zestigers die niet lijkt op een bejaardenreis’ ploft geregeld in onze inbox. De single vijftiger van nu heeft andere reiswensen dan pak ‘m beet zo’n jaar of 10, 15 geleden. Ze nemen geen genoegen meer met een busreisje naar Duitsland, zomerse wandelvakantie in Oostenrijk of een weekendje kuren. Dat doen ze wel als ze ooit écht in het bejaardenhuis zitten. Nu zijn verreweg de meeste vijftigers daar nog lang niet aan toe.

Alleen op vakantie

Singles van in de vijftig werken volop, hebben vaak nog kinderen in de puberleeftijd en een volle sociale agenda. Maar die vakanties hè. Leuk hoor zo’n date of een tijdelijke ‘scharrel’ maar om daar nou meteen mee op vakantie te gaan? Dat is ook weer zo wat. Alleen is maar alleen en met de kinderen gaan ze al geregeld een weekje of een weekend op pad. De vraag om een leuke, ondernemende vakantie met andere singles die niet alleen in dezelfde levensfase maar ook gelijke reiswensen hebben is dan ook echt niet vreemd.

Echte aanbod singlereizen voor 50ers en 60ers

Het aanbod van singlereizen in de leeftijd van 50-60 ervaart de single als schaars of ontoereikend. Is dat ook daadwerkelijk zo, of wordt er simpelweg te weinig aan marketing of reclame gedaan door de aanbieders? De criteria van de 50+ single zijn duidelijk: geen busreizen, geen suffe locaties, geen ‘bejaardenbestemmingen’ maar goed verzorgde (rond)reizen met gelijkgestemden singles en met comfortabele accommodaties op locaties die ook door reislustige singles van dertig en veertig graag worden bezocht.  Wij gingen op onderzoek uit!

4 reisorganisaties voor singles van 50+ en 60+

1. Kras reizen biedt al geruime tijd meer singlereizen aan. Je vindt ze  terug in een paar categorieën: voor singles van 30-45 jaar, voor singles van 40-55 jaar maar ook voor ‘alle leeftijden’! En dat laatste biedt zeker interessante mogelijkheden. Mooie groepsreizen naar Jordanië, Vietnam, Thailand maar ook naar Marokko, Zuid-Afrika, Cuba of de Canarische Eilanden behoren tot de mogelijkheden. Wanneer je bij een reis op het tabje ‘groepssamenstelling’ klikt, dan zie je de leeftijden van de al geboekte deelnemers en of ze alleen reizen of met anderen.

2. Bij Goed Idee reizen is het aanbod beperkt en het betreft hier reizen voor alleengaanden. Dat is wezenlijk iets anders dan reizen voor singles. De reizen hebben als gemene deler dat het een Christelijke reisorganisatie betreft, dus de deelnemers hebben naar alle waarschijnlijkheid, ook een dito levensinstelling. Stoort dat je niet, dan kan je natuurlijk gewoon boeken! Ook hier geldt dat je de groepssamenstelling en leeftijden vooraf al kunt bekijken. Het actuele aanbod van vliegreizen tijdens het schrijven van dit artikel betreft reizen naar Turkije. Uiteraard zijn er ter plaatse tal van aantrekkelijke excursies te boeken als alleen de zon & relax niet helemaal jouw ding is.

3. Singles die tijdens hun vakantie niet alleen willen genieten van cultuur, natuur en het zalige weer dat doorgaans in de Portugese Algarve te vinden is maar ook houden van mindfullness, en verschillend danssoorten, die zouden eens een kijkje moeten nemen bij ViaLaRosa. Een kleinschalige reisorganisatie met singlereizen voor alle leeftijden die zowel lichaam als geest lekker doen genieten en ontspannen.

4. Een verre reis van je dromen maken? Brazilië, Costa Rica, Cuba, Nepal, Nieuw-Zeeland maar dan wel in een prettig reisgezelschap van actieve singles en alleengaanden? Kijk dan eens bij de groepsreizen/singlereizen van Baobab. Ze hebben een heel uitgebreid aanbod van reizen over de hele wereld, dus keus genoeg. Daarnaast is het heel handig om even te kijken bij ‘groepssamenstelling’ als je een reis hebt gevonden die je aanspreekt. Hier zie je precies wie er nog meer meegaan. Man of vrouw, en natuurlijk de leeftijd. Zo weet je vooraf of je op reis gaat met singles van ongeveer jouw leeftijd. Tijdens een steekproef tijdens het schrijven van dit artikel bleek dat er verrassend veel singles van boven de 55 jaar deelnemen aan deze verre groepsreizen.

Wij wensen alle reislustige singles nog heel veel bijzondere en mooie reiservaringen toe!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!