50+ singles uitgaan

50+ single: de eerste echte date na de lockdown nu nog belangrijker

Uit onderzoek van Ourtime, de dating service voor the young at heart 50+ single, blijkt dat de Nederlandse 50+ single juist nu nog meer waarde hecht aan de eerste echte real life date. Hoewel 44% erg uitkijkt naar een date op het terras, is het dan ook fijn dat we binnenkort ook écht op het terras kunnen afspreken voor die eerste ontmoeting! Hoe zou de single 50+ die date invullen (op gepaste afstand!) en hoe heeft de lockdown de kijk op de liefde veranderd?

Dat singles het afgelopen jaar voor een uitdaging hebben gestaan tijdens de zoektocht naar een nieuwe liefde, is geen verrassing. Deze uitdaging heeft er namelijk voor gezorgd dat de 50+ single anders naar de liefde is gaan kijken. Uit het onderzoek van Ourtime blijkt namelijk:

  • dat 28% na de lockdown meer behoefte heeft aan authenticiteit en oprechtheid in een relatie;
  • dat 34% meer van elk moment samen wil genieten;
  • dat 47% meer dingen samen met de (potentiële) liefde wil ondernemen;
  • en dat 45% van de 50+ singles de lockdown als de uitgelezen kans zien om andere singles eerst online beter te leren kennen voordat de eerste echte date plaatsvindt. Ruim eenderde zegt zelfs verliefd te kunnen worden zonder de ander in het echt gezien te hebben.

De eerste echte date

Nadat je iemand online goed hebt leren kennen, kunnen wij het ons goed voorstellen dat je erg graag je date eens recht in de ogen wilt kijken. In lijn met de opening van de terrassen zou de 50+ single daarom graag op de eerste echte date:

  • uit eten willen gaan (27%);
  • iets samen gaan drinken (21%);
  • op koffie-date gaan (17%).

Iemand voorlopig liever online beter leren kennen? Via de videochat functie in de Ourtime-app krijgen singles de mogelijkheid elkaar op een veilige manier te ‘ontmoeten’ of in de ogen te kijken.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen