50+ singles uitgaan

50+ single: de eerste echte date na de lockdown nu nog belangrijker

Uit onderzoek van Ourtime, de dating service voor the young at heart 50+ single, blijkt dat de Nederlandse 50+ single juist nu nog meer waarde hecht aan de eerste echte real life date. Hoewel 44% erg uitkijkt naar een date op het terras, is het dan ook fijn dat we binnenkort ook écht op het terras kunnen afspreken voor die eerste ontmoeting! Hoe zou de single 50+ die date invullen (op gepaste afstand!) en hoe heeft de lockdown de kijk op de liefde veranderd?

Dat singles het afgelopen jaar voor een uitdaging hebben gestaan tijdens de zoektocht naar een nieuwe liefde, is geen verrassing. Deze uitdaging heeft er namelijk voor gezorgd dat de 50+ single anders naar de liefde is gaan kijken. Uit het onderzoek van Ourtime blijkt namelijk:

  • dat 28% na de lockdown meer behoefte heeft aan authenticiteit en oprechtheid in een relatie;
  • dat 34% meer van elk moment samen wil genieten;
  • dat 47% meer dingen samen met de (potentiële) liefde wil ondernemen;
  • en dat 45% van de 50+ singles de lockdown als de uitgelezen kans zien om andere singles eerst online beter te leren kennen voordat de eerste echte date plaatsvindt. Ruim eenderde zegt zelfs verliefd te kunnen worden zonder de ander in het echt gezien te hebben.

De eerste echte date

Nadat je iemand online goed hebt leren kennen, kunnen wij het ons goed voorstellen dat je erg graag je date eens recht in de ogen wilt kijken. In lijn met de opening van de terrassen zou de 50+ single daarom graag op de eerste echte date:

  • uit eten willen gaan (27%);
  • iets samen gaan drinken (21%);
  • op koffie-date gaan (17%).

Iemand voorlopig liever online beter leren kennen? Via de videochat functie in de Ourtime-app krijgen singles de mogelijkheid elkaar op een veilige manier te ‘ontmoeten’ of in de ogen te kijken.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.