slow seks goed relatie

50 seksstandjes om je liefdesleven meer af te wisselen

Natuurlijk kennen we allemaal de missionarisstand en doggy-style, maar om het spannend te houden is het goed om af en toe af te wisselen met de seksstandjes. De Kamasutra kent vele soorten houdingen, soms erg ingewikkeld, maar er zijn toch ook leuke en spannende seksstandjes uit te halen. Hieronder vind je 50 tips voor afwisseling in de slaapkamer.

1. Missionarisstandje

Dit standje is het meest bekende en het meest gebruikte seksstandje dat er is. De vrouw ligt op haar rug met haar benen wijd. De man ligt er min of meer bovenop terwijl hij haar penetreert.

2. Zittende missionarishouding

Een variant op de missionarishouding is de zittende missionarishouding. Het lijkt op de gewone missionarishouding; de vrouw ligt op haar rug met haar benen wijd. De man ligt echter niet op haar, maar zit op zijn knieën. Door zijn handen op haar benen te leggen kan hij gemakkelijk hen en weer stoten.

3. Amazonestandje

Bij het amazonestandje ligt de man onder en zit de vrouw bovenop hem. Zij kan op en neer bewegen of van voor naar achter leunen (zie lapdancestandje). Bij dit standje heeft de vrouw meer vrijheid omdat zij het ritme kan bepalen. Ook kan de man dieper penetreren, waardoor de vrouw er meestal meer van voelt.

4. Lapdance standje

Dit seksstandje is iets minder bekend. Het gaat bijna hetzelfde als bij het amazonestadje; de man ligt op zijn rug terwijl de vrouw boven op hem zit. Echter gaat zij nu niet op en neer, maar van voor naar achter. Ga achter niet te ver naar achter, dit kan zeer doen aan de penis. Je kunt dit standje natuurlijk ook op een stoel of op de bank doen.

5. Doggy style

De grote favoriet van velen. De vrouw zit op haar handen en knieën. De man zit op zijn knieën achter haar en penetreert haar. De benen van de man kunnen binnen haar benen worden geplaatst, maar deze kunnen ook er buiten worden geplaatst. Als de man zijn benen buiten die van haar plaatst wordt de opening van de vagina kleiner en dit kan aangenaam aanvoelen.

Willie.nl

6. Boezemvriend

Dit standje kan voor veel mensen lastig zijn om te bewegen. De man zit overeind terwijl de vrouw bovenop hem zit. Zij beweegt dan op en neer. Het is erg lastig om te bewegen omdat je je niet erg goed kan afzetten. Toch is dit seksstandje wel het proberen waard!

7. Lepeltjes

Bijna alle vrouwen vinden het heerlijk als een man tegen hun rug aan slaapt (lepelen). Maar lepelen kan ook toegepast worden als seksstandje. De vrouw ligt voor met de man erachter. Je krijgt het lekkerste gevoel als de vrouw haar benen eerst opent en de man haar dan penetreert en de vrouw daarna haar benen weer sluit. Ook dit maakt de vagina nauwer. Voor de man is het vrij lastig om te bewegen, maar dat moet hij er dan maar voor over hebben.

8. De draaitol

Ook bij dit standje ligt de man op zijn rug terwijl de vrouw bovenop hem zit. Echter zit ze nu met de rug naar hem toe en zit ze op haar hurken en draait rondjes met haar vagina. De penis penetreert ook bij dit standje erg diep, dus kijk goed uit dat hij haar geen pijn doet.

9. Terreinverkenning

Bij dit standje ligt de vrouw op haar buik terwijl de man bovenop haar ligt en haar penetreert. Bij dit standje wordt de eikel van de man erg sterk gestimuleerd en is dus voor veel mannen moeilijk lang vol te houden.

10. De hotdog

De hotdog lijkt erg veel op de boor, echter gaat bij deze de penis iets minder diep. Veel vrouwen vinden dit standje heel erg lekker, maar het kan ook juist heel veel pijn doen. De vrouw ligt op haar rug met haar benen min of meer in haar nek. De man zit of ligt er voor en kan haar erg diep penetreren.

11. Standje 69

Ook dit is een erg bekend standje. Bij dit standje vind geen echte geslachtsgemeenschap plaatst. Een van de twee (meestal de man) ligt op zijn/haar rug en de ander ligt er boven op, maar dan andersom. De man kan de vrouw beffen terwijl zij hem pijpt. Dit is een standje dat bijna iedereen wel lekker vindt.

12. De Tango

Dit standje is iets minder bekend. Beide partners liggen op hun zij naar elkaar toe. De vrouw plaatst één been tussen die van de man en de andere slaat ze om hem heen. Dit is een vrij moeilijk seksstandje dat ervaring en oefening vereist.

13. De Lelie

Bij dit standje ligt de vrouw op bed (of op een tafel, of op de bank, etc.) met haar benen naar beneden. De man zit op zijn knieën naast het bed/de bank/etc. Hij kan met zijn handen haar bekken goed vastpakken. De penis kan niet bijzonder diep penetreren, maar het uitzicht voor de man is wel mooi.

14. Keukenwerk

Bij dit seksstandje buigt de vrouw zich voorover over een tafel. De man staat erachter. Hij kan recht overeind blijven staan of een beetje over de vrouw neerbuigen. Dit is een standje dat bijzonder lekker is voor de man, omdat het de eikel goed stimuleert. Het spannende aan dit standje is dat het vaak wordt gedaan op andere plekken dan het bed.

15. De Hurk-schommel

Dit is een vrij lastig standje. De man zit op zijn hurken, wat erg zwaar is. De vrouw zit boven op hem. Dit is een lastige positie om te bewegen, maar als het lukt is het wel de moeite waard.

 

16. De Brug

Om “de brug” te doen ligt de man op zijn zij. De vrouw ligt op haar rug met haar benen gesloten over hem heen. De man en de vrouw kunnen allebei bewegen en beiden kunnen elkaar strelen en aankijken. Dit is een vrij “romantische” positie.

17. Hemelbed

Bij dit standje ligt de man op zijn rug. De vrouw ligt boven op hem. Het is een heel simpel standje en de clitoris van de vrouw wordt heel goed gestimuleerd. De man heeft echter iets minder bewegingsvrijheid.

18. Liefdeswacht

Om dit standje te kunnen doen kan de man beter eerst op z’n knieën gaan zitten. Daarna moet de vrouw boven op z’n schoot gaan zitten met haar gezicht naar hem toe. En daarna laat zij zich achterover vallen. Bij dit standje kun je elkaar veel aanraken.

19. Het schildpadje

Bij dit seksstandje ligt de vrouw languit op haar buik. De man ligt boven op haar met zijn benen buiten die van haar. De penetratie zal bij dit standje zal minimaal zijn, maar de G-spot van de vrouw wordt wel goed gestimuleerd.

20. De klauteraar

Dit is een heel erg moeilijk en zwaar standje, vooral voor de man. De man staat rechtop en houdt de vrouw vast. De vrouw slaat haar benen om hem heen. Voor veel mensen is dit standje te zwaar, en dat is ook zeker niet gek! Om het iets makkelijker te maken kan de vrouw eventueel op het randje van een kastje of tafel leunen.

21. Ruggelings

Het standje “ruggelings” houdt in dat de man op zijn rug ligt en dat de vrouw boven op hem zit. Ze leunt naar achteren en kan op haar handen steunen. De man kan met zijn handen haar strelen. Bij dit standje is de penetratie vrij diep.

22. Wilde rodeo

Bij dit seksstandje zit de man onderop. Hij zit met zijn knieën opgetrokken en leunt op zijn armen. De vrouw zit op hem en maakt bewegingen op en neer.

23. De fiets

Er zijn natuurlijk ook speciale standjes voor anale seks. Bij dit standje ligt de vrouw onderop met beide benen in de lucht, de ene iets hoger dan de andere (alsof ze aan het fietsen is). Ze kan ook de ene been in zijn nek leggen en de andere onder z’n arm. Op deze manier kan de man vrij makkelijk zijn penis inbrengen.

24. G-spot Jiggy

Ook dit is een anale stand. Het is precies hetzelfde als doggy style/op z’n hondjes, echter is dit een anaal standje. Bij dit standje wordt vooral de G-spot gestimuleerd.

25. The Drivers Seat

Bij dit standje ligt de man languit op z’n rug. De vrouw zit boven op hem met haar rug naar hem toe. Ondertussen kan ze leunen op zijn bovenbenen.

26. Het zwembad (orale seks)

Bij dit orale standje ligt de vrouw op haar buik, met haar voeten in de lucht. Als ze haar benen een beetje wijd houdt kan de man haar verwennen met zijn tong, tanden en handen.

27. Standje 69 omgekeerd

De naam van het standje zegt eigenlijk al genoeg; hetzelfde principe als standje 69, echter ligt de vrouw nu onder en de man boven. Voor de vrouw is het een vrij lastige positie, omdat ze zich slecht kan bewegen. Het is wel een prima standje voor de man om te beffen.

28. Standje 69 zittend

Dit standje lijkt bijna onmogelijk om te doen. Bij dit seksstandje zit de man op het randje van het bed. De vrouw leunt op haar armen terwijl ze haar benen om het hoofd van de man doet. Dit standje is erg lastig om te doen. Het is ten eerste al erg moeilijk om in deze positie te komen. Ook hebben de man en de vrouw allebei veel kracht nodig. Dan vragen wij onszelf af of het niet gewoon makkelijker is om het liggend te doen, het voelt immers hetzelfde.

29. De acrobaat

Bij dit standje ligt de man op zijn rug en zit de vrouw wederom boven op hem. De acrobaat kan je het beste uitvoeren als de vrouw eerst op hem gaat zitten (met de rug naar zijn gezicht toe) op haar knieën en daarna achterover gaat liggen. Haar armen kan ze kwijt onder zijn hoofd.

30. Fuck Face

De naam is niet bepaald subtiel, maar geeft wel duidelijk aan waar het om gaat. Bij dit standje ligt de vrouw op haar rug. De man zit op zijn knieën boven op haar (bij haar gezicht). De man kan zich bewegen in het tempo dat hij gepijpt wilt worden. Het nadeel van dit standje is dat de man al snel zijn penis te diep in haar keel kan stoppen, wat niet echt aangenaam is voor de vrouw.

31. Orale therapie (oraal voor hem)

Bij het standje “orale therapie” ligt de man languit op de bank. De vrouw zit naast de bank en bevredigt hem oraal. Dit standje doet veel mensen denken aan therapie, omdat de man er net zo bij ligt als in films.

32. Gezicht berijden (oraal voor haar)

Bij dit standje “berijdt” de vrouw min of meer het gezicht van de man. Hij ligt onderop, en zij zit min of meer bijna of op zijn hoofd. De man kan haar op deze manier in een gemakkelijke positie verwennen, terwijl zij eventueel een tempo zou kunnen bepalen door op en neer te bewegen.

33. Side Rider

Ook dit is een standje dat niet heel erg veel voor komt. De man ligt onderop, en de vrouw zit boven op hem. Echter zit de vrouw bij dit standje met beiden benen aan een kant. Dit kan vrij lastig zijn voor de vrouw omdat ze haar handen niet makkelijk kwijt kan.

34. Zuidelijke blootstelling (Southern Exposure) voor hem

Dit is een standje dat veel mannen ongemakkelijk vinden. De man ligt op zijn rug en plaatst zijn benen zover mogelijk in de lucht (het liefst zodat zijn benen bijna in zijn nek liggen). De vrouw knielt voor hem neer en kan hem verwennen met haar tong, mond, tanden en handen.

35. Zuidelijke blootstelling (Southern Exposure) voor haar

Dit is de vrouwelijke versie van “Zuidelijke blootstelling”. Het komt eigenlijk op hetzelfde neer als bij de man (zie hierboven), alleen ruilen de vrouw en man van positie.

36. De Oester

Voor dit standje moet de vrouw wel heel erg lenig zijn. De vrouw ligt op haar rug en legt haar benen min of meer in haar nek (of in ieder geval zo ver mogelijk). De man kan hierdoor erg diep penetreren. Let op: dit kan ook zeer doen. Blijf ook niet te lang zo liggen, dan riskeer je een kramp of erg stijve benen.

37. De kruiwagen

Weet je nog dat spelletje dat iedereen vroeger op het schoolplein deed? Dat de een zijn/haar handen op de grond zetten en dat een ander zijn/haar benen oppakte en op die manier ging racen? In diezelfde positie kan je ook geslachtsgemeenschap hebben. Als de vrouw eerst haar handen op de grond zet, en de man daarna haar benen oppakt, kan hij haar gemakkelijk penetreren. Voor de vrouw is het vrij zwaar als ze haar hele gewicht op haar handen moet dragen, dus als de man haar een klein beetje kan “dragen” zal dat makkelijker voor haar zijn.

38. De overwinning

Dit standje is bijna hetzelfde als vrij veel andere standjes, zoals het bekende missionarisstandje. De vrouw ligt onderop en de man bovenop. Hij steunt op zijn armen, zodat de vrouw zijn gewicht niet hoeft te dragen. Het enige verschil is dat de vrouw haar benen gestrekt in de lucht houdt, als in een “V”-vorm.

39. De kikker

Dit is een standje dat vrij onbekend is en niet veel gedaan wordt. De vrouw neemt de positie aan als een “kikker die springt” (gebukt met haar handen en voeten op de grond). De man zit achter haar en kan haar diep penetreren, terwijl hij zijn handen nog vrij heeft om haar te strelen en verwennen.

40. Verboden fruit (oraal voor haar)

Bij dit standje ligt de vrouw op haar buik met haar kont en voeten de lucht in. Tip: leg een kussen onder haar buik, dan is het gemakkelijk voor haar om d’r kont in de lucht te houden. Als zij in deze positie ligt, kan de man haar makkelijk verwennen met zijn mond, lippen, tong, tanden en handen. Ook kan hij haar anus makkelijk verwennen.

nieuwsbrief aanvragen

41. De danser

Ook dit is een vrij lastig standje dat veel oefening vereist. Het is een staande positie, wat veel mensen erg lastig vinden. De vrouw wikkelt één been om de man heen en de man tilt haar een klein beetje op terwijl hij haar penetreert.

42. De Bulldog

Dit standje lijkt heel erg op Doggy Style/op z’n hondjes. De vrouw zit op haar handen en knieën en houdt haar benen bij elkaar (dus niet uit elkaar!). De man zit erachter op zijn hurken met zijn benen buiten die van haar.

43. Bruut

Door de naam zou je denken dat dit standje nogal “bruut” zou zijn, maar dat valt reuze mee. Laat je niet afschrikken door de naam! Bij dit standje ligt de vrouw op haar rug met haar knieën zover mogelijk opgetrokken. De man zit op zijn hurken boven op haar, met zijn rug naar haar toe. Dit kan vrij zwaar zijn voor de vrouw doordat de man gedeeltelijk op haar zal moeten leunen.

44. Gebogen lepel

Ook dit is een vrij onbekend standje. De man ligt op zijn rug met zijn knieën een beetje opgetrokken. De vrouw ligt bovenop hem met haar gezicht naar boven. Ook zij trekt haar knieën op en houdt haar benen een beetje wijd. Het is de bedoeling dat de man beweegt, maar dit is vrij lastig, doordat zij bovenop hem ligt. Het voordeel aan dit standje is dat de man zijn handen nog vrij heeft en haar kan strelen en verwennen.

45. Ben Dover

Bij dit standje staat de vrouw op haar handen en voeten en houdt ze haar kont zo hoog mogelijk in de lucht. De man staat erachter en penetreert haar vrij diep. Let op dat de vrouw niet te diep wordt gepenetreerd.

46. De gevangenisbewaker

Dit seksstandje is bijna hetzelfde als het standje “Ben Dover” (zie hierboven). Echter staat de vrouw nu niet op handen EN voeten, maar alleen op haar voeten. Haar handen worden op haar rug vastgehouden door de man die erachter staat.

47. De sjaal (oraal voor haar)

Bij dit standje ligt de vrouw op haar rug met opgetrokken knieën en haar benen wijd. De man ligt met zijn hoofd tussen haar benen. De vrouw wikkelt haar benen om zijn nek, net als een sjaal.

48. De ballerina

Dit standje is voor de meeste mensen werkelijk onmogelijk om uit te voeren. De vrouw staat rechtop op een been. Haar andere been houdt ze verticaal in de lucht (moet je inderdaad echt heel erg lenig zijn) tegen de man aan, terwijl hij haar penetreert.

49. De boor

Bij dit standje ligt de vrouw op haar rug met haar benen een heel klein beetje uit elkaar. De man tilt haar een beetje omhoog, waardoor hij haar erg diep kan penetreren.

50. Het honingpotje

Bij “het hongingpotje” ligt de vrouw op haar rug met de man tussen haar benen. Haar benen kan ze om de man klemmen. De man kan op zijn armen leunen, wat vaak aangenamer is voor de vrouw.

Vraag meteen de gratis nieuwsbrief aan, dan ontvang je naast super tips & acties ook nog een leuk cadeautje! 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.