singles van 50+

50-plussers vooral op zoek naar ware liefde, avontuur en vrijheid

De zomer en relaties; dat gaat niet altijd even goed samen. Veel relaties lopen dan namelijk stuk. Zo bleek vorig jaar uit onderzoek dat er opvallend meer aangevraagde echtscheidingen in de zomer zijn. Toch willen we in de zomer niet alleen zijn.

Datingsite Parship.nl merkt dit aan het hoge aantal bezoeken in de maand augustus, vooral onder vijftigplussers. Een goede reden voor Parship om te onderzoeken hoe die ideale relatie er voor vijftigplussers uit ziet: zijn zij op zoek naar veel avontuur of juist naar een partner om rustig de tijd mee door te brengen?

Trouwen? Liever niet

Bestaat de ‘ware liefde’? De meerderheid van de single vijftigplussers denkt van wel: ruim tweederde van de vijftigplussers is namelijk op zoek naar de liefde van zijn of haar leven. Een derde van de vijftigplussers zoekt daarentegen liever een maatje om een mooie vriendschap mee op te bouwen en leuke dingen te ondernemen. Trouwen is echter een brug te ver, zeven op de tien singles heeft hier geen behoefte (meer) aan.

60 procent: avontuur en seks

Wanneer ze eenmaal de liefde hebben gevonden, hoopt de meerderheid op een leven met veel avontuur. Verre reizen maken, de deur uit gaan en nieuwe mensen ontmoeten: wat het ook is, zes op de tien vijftigplussers willen met hun partner nieuwe dingen ondernemen en het avontuur opzoeken. De andere 40 procent ziet de invulling van een relatie iets rustiger voor zich, zij willen gewoon lekker met zijn tweetjes een ontspannen leven leiden. Samen een serie kijken, een wandeling maken en op familiebezoek gaan.

Maar of het nou een rustige relatie wordt of niet, een regelmatige vrijpartij vinden zes op de tien vijftigplussers wel een belangrijke tijdsbesteding in hun toekomstige relatie.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!