50 is het nieuwe 30

Onze koning Willem Alexander is 50 jaar geworden. In het interview met Wilfried de Jong, dat de avond voor Koningsdag werd uitgezonden, noemde hij 50 jaar het nieuwe 30. Nu ik dit schrijf ben ik nog 50 maar wanneer dit gepost wordt, is mijn verjaardag en ben ik 51 geworden. Wat vind ik van het nieuwe 30?

Oud van vroeger is anders dan oud van nu

Het nieuwe 30, dat wordt gezegd van mensen die de 50 gaan passeren. Wanneer je vroeger dacht aan je ouders bij een leeftijd van 50 dan vond je die oud. Mensen werden toen een stuk minder oud en mensen gedroegen zich oude. Dit is erg veranderd. Zou ik nog 30 willen zijn, komt bij mij op. Nee, liever niet. Natuurlijk dacht ik met mijn 30 de wereld aan te kunnen, er goed uit te zien, een goede baan en goede toekomst te hebben. Je denkt alles te weten, vindt mensen ouder dan jij al snel oud of ouderwets.

Jij bent centrum van je leven

Als 30-er ben je veel gericht op je eigen leven en dat van je gezin, van je eigen werk, je eigen bezigheden zoals vakanties en hobby’s. Je denkt te weten hoe de wereld in elkaar steekt, denkt anderen te kunnen vertellen hoe dingen moeten. Je hebt vaak geen oren voor advies van mensen die ouder zijn dan jij. Net als bij pubers al begint, ben jij met je 30 het centrum van je leven. Alles draait om jou. Dat heb je niet zo door, omdat je er midden in zit.

Laat mij maar 50 zijn

Laat mij maar 50 zijn. Die 30 jaar van toen, maar dan opgeteld met een bak aan levenservaring. Hoe ik nu bezig ben met mijn werk als fotograaf dat had ik echt niet gekund zo’n 20 jaar terug. Ik heb wat voor mijn kiezen gekregen de laatste 10 jaar maar dat heeft er ook toe geleid dat ik nu meer zelfvertrouwen heb, dat ik me met gemak begeef onder jong en oud(eren).  Ook al ben ik de 50 gepasseerd, ik voel me jong. Wanneer ik met jongere mensen sta te praten, dan denk ik echt niet na over mijn leeftijd. Tenminste niet in negatieve zin, het is soms juist handig om te merken dat je meer ervaring hebt. Sta ik met ouderen te praten dan kan ik heel erg onder de indruk zijn van hun prestaties en hun bevlogenheid. Dat snap je mogelijk beter wanneer je zelf al wat hebt meegemaakt.

Leef gezond om fit te blijven

Net als Willem Alexander zijn best doet om fit en gezond te blijven, ben ik daar ook meer over na gaan denken en naar gaan handelen. Sportschool, hardlopen en veel wandelen, niet alleen gezond maar ook heerlijk om te doen. Je lichaam hoeft niet super strak te zijn, maar wanneer je blij bent met het resultaat in de spiegel, dan doet dat je zelfvertrouwen goed. Je uithoudingsvermogen blijft op peil, dus hoef je niet onder te doen voor jongeren.

Ervaring nodig

Willem Alexander is nu 4 jaar onze koning. Het heeft even geduurd voor hij deze taak van Koningin Beatrix overnam. Mogelijk voelde hij dat hij nog niet genoeg levenservaring had, totdat hij ervoor ging. Hij had nooit als 30 jarige de kroon kunnen bestijgen. Hij had echt de jaren nodig om te leren wie hij is, wat hij wilde en hoe hij zijn nieuwe taak zou gaan inrichten. Nu voelt hij zich als een nieuwe 30-er. Gezond, goed in zijn vel en met bakken ervaring, die onontbeerlijk zijn voor zijn functioneren.

50 is het nieuwe 30

De rimpels die zijn niet te onderdrukken, dat is jammer. Maar een blij gezicht wat geluk en blijheid uitstraalt, dat overrulet die rimpels. Passie in wat je doet, geloof in het waarom je doet wat je doet, dat maakt je sterk. Ik vind het prima om 50+ te zijn. Het komt er op neer dat je je voelt alsof je nog 30 was, maar dan met de kennis en kunde van 20 jaar extra. Ik ben er blij mee.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!