50plus

50+ en een nieuwe liefde: deze vragen moet je elkaar stellen

Boven de vijftig en kan je niet wachten om je in de armen van je nieuwe lief te storten? Hartstikke fijn, maar vink eerst even deze checklist af. Het is wel zo prettig als je weet wat je te wachten staat op het gebied van geld, schoonfamilie, seks en ruzie. Geldt natuurlijk ook voor verliefde mannen van 50+ ;-). 

 1. Wat zou je ex vertellen over de reden waarom jullie uit elkaar zijn?
  Geeft hij haar van alles de schuld en is hij het slachtoffer van haar intens slechte karakter? Of praat jij ook over zijn eigen rol? Hoe hij over zijn ex spreekt, zegt heel veel over zijn karakter en de verantwoordelijkheid die hij neemt voor het welslagen van een relatie.
 2. Ben je graag alleen? 
  In het begin van je relatie kleef je aan elkaar vast en lig je non-stop met elkaar in bed, maar als de eerste heftige verliefdheid tot rust is gekomen, wil je af en toe lekker lezen en Netflixen zonder dat iemand je verwachtingsvol in je onderrug prikt.
 3. Wat zou je doen als je tienduizend euro wint?
  Als je elkaar net kent, ga je geen diepe gesprekken voeren over geld en laat je het lekker rollen, maar op een dag moet het onderwerp toch op tafel komen. Geld is maar al te vaak aanleiding voor ruzies binnen relaties.
 4. Welke rol speelt je familie in je leven?
  Vind je het leuk je familie vaak te zien? Belt hij elke dag zijn moeder? Vind je familieverjaardagen heilig? Je relatie met je familie heeft invloed op je leven en zegt meer over je dan je denkt.
 5. Hoe maak je ruzie?
  Trek je je zwijgend terug, loop je weg, gooi je er allemaal gruwelijke verwijten uit, blijf je dagen mokken, laat je de ander rustig uitpraten, kun je sorry zeggen?
 6. Wat vind je van monogamie
  We doen alsof dat de enige optie is, maar laten we wel zijn: er is meer mogelijk. Er voetstoots vanuit gaan dat de ander er precies zo over denkt als jij – hoeveel relaties zijn daar niet op stuk gelopen?
 7. Wat versta je onder vreemdgaan?
  Is een diepe vriendschap met iemand van de andere sekse al verdacht? Vind je zoenen met een ander oké of niet? Is het over en uit als het een keer gebeurt? Wat vind je van porno?
 8. Wat doe je als ik ruzie krijg met jouw zus, broer, moeder?
  Dat je van iemand houdt, wil nog niet zeggen dat zijn familie je net zo dierbaar is. Weten hoe iemand reageert als er een conflict ontstaat tussen jou en je schoonfamilie, geeft gelijk ook aan hoe de verhoudingen liggen en hoe hij met conflicten omgaat.
 9. Hoe vrij is je vrije tijd?
  Nog een bron van ruzie en onbegrip: werk je eerst je klussen af voor je kan relaxen of draai je het liever om? Als je daar heel verschillend over denkt, is het resultaat vaak dat de een tv kijkt terwijl de ander briesend de vaatwasser inruimt.
 10. Wat vind je lekker in bed?
  Naast een lekker potje recht-toe-recht-aan, heb je misschien nog andere wensen. En die kunnen maar het beste meteen op tafel komen. Niks zo funest als geheimen op seksueel gebied.

 

Bron: Saar Magazine

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.