50plus
28 December 2018

50+ en een nieuwe liefde: deze vragen moet je elkaar stellen

Boven de vijftig en kan je niet wachten om je in de armen van je nieuwe lief te storten? Hartstikke fijn, maar vink eerst even deze checklist af. Het is wel zo prettig als je weet wat je te wachten staat op het gebied van geld, schoonfamilie, seks en ruzie. Geldt natuurlijk ook voor verliefde mannen van 50+ ;-). 

 1. Wat zou je ex vertellen over de reden waarom jullie uit elkaar zijn?
  Geeft hij haar van alles de schuld en is hij het slachtoffer van haar intens slechte karakter? Of praat jij ook over zijn eigen rol? Hoe hij over zijn ex spreekt, zegt heel veel over zijn karakter en de verantwoordelijkheid die hij neemt voor het welslagen van een relatie.
 2. Ben je graag alleen? 
  In het begin van je relatie kleef je aan elkaar vast en lig je non-stop met elkaar in bed, maar als de eerste heftige verliefdheid tot rust is gekomen, wil je af en toe lekker lezen en Netflixen zonder dat iemand je verwachtingsvol in je onderrug prikt.
 3. Wat zou je doen als je tienduizend euro wint?
  Als je elkaar net kent, ga je geen diepe gesprekken voeren over geld en laat je het lekker rollen, maar op een dag moet het onderwerp toch op tafel komen. Geld is maar al te vaak aanleiding voor ruzies binnen relaties.
 4. Welke rol speelt je familie in je leven?
  Vind je het leuk je familie vaak te zien? Belt hij elke dag zijn moeder? Vind je familieverjaardagen heilig? Je relatie met je familie heeft invloed op je leven en zegt meer over je dan je denkt.
 5. Hoe maak je ruzie?
  Trek je je zwijgend terug, loop je weg, gooi je er allemaal gruwelijke verwijten uit, blijf je dagen mokken, laat je de ander rustig uitpraten, kun je sorry zeggen?
 6. Wat vind je van monogamie
  We doen alsof dat de enige optie is, maar laten we wel zijn: er is meer mogelijk. Er voetstoots vanuit gaan dat de ander er precies zo over denkt als jij – hoeveel relaties zijn daar niet op stuk gelopen?
 7. Wat versta je onder vreemdgaan?
  Is een diepe vriendschap met iemand van de andere sekse al verdacht? Vind je zoenen met een ander oké of niet? Is het over en uit als het een keer gebeurt? Wat vind je van porno?
 8. Wat doe je als ik ruzie krijg met jouw zus, broer, moeder?
  Dat je van iemand houdt, wil nog niet zeggen dat zijn familie je net zo dierbaar is. Weten hoe iemand reageert als er een conflict ontstaat tussen jou en je schoonfamilie, geeft gelijk ook aan hoe de verhoudingen liggen en hoe hij met conflicten omgaat.
 9. Hoe vrij is je vrije tijd?
  Nog een bron van ruzie en onbegrip: werk je eerst je klussen af voor je kan relaxen of draai je het liever om? Als je daar heel verschillend over denkt, is het resultaat vaak dat de een tv kijkt terwijl de ander briesend de vaatwasser inruimt.
 10. Wat vind je lekker in bed?
  Naast een lekker potje recht-toe-recht-aan, heb je misschien nog andere wensen. En die kunnen maar het beste meteen op tafel komen. Niks zo funest als geheimen op seksueel gebied.

 

Bron: Saar Magazine

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

SNP Natuurreizen

gerelateerde artikelen

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Verliefde man weer baard in de keel

Als er een baby (of puppy) in de buurt is, krijgt...

50+ single: de eerste echte date na de lockdown nu nog belangrijker

Hoe zou de single 50+ die date invullen (op gepaste afstand!)...

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie