Ben je een vrouw, boven de vijftig, single en blijf je liever alleen dan dat je opnieuw aan een relatie begint? Dan zit je in hetzelfde schuitje als heel veel vrouwen van 50+.  Want voor de helft van hen hoeft een relatie niet meer. Dit blijkt uit recent CBS-onderzoek

50+ en 65+ singles

Eenmaal single en 65+, dan wil zelfs zeventig procent geen man meer. Mannelijke 50-plus alleenstaanden staan meer open voor een nieuwe liefde. Driekwart van hen wil weer een partner. Maar hóé je een nieuwe partner vindt, blijkt voor mannen én vrouwen een pittige opgave.

Oudere singles

Veel oudere singles zoeken hun heil in internet-daten, maar druipen na verloop van tijd teleurgesteld af. Wat gaat er mis? Zijn al die oudere dames écht liever alleen of zijn ze het zat om voor een man te zorgen? Want ‘de zorgende vrouw’ staat voor veel mannen hoog op het verlanglijstje, blijkt in de praktijk.

Liefespad van de oudere single

Het liefdespad van de  oudere alleenstaande blijkt dus behoorlijk doornig. Dan maar liever alleen,  denken velen. Hoe geef je je leven vorm als het er naar uitziet dat de liefde definitief het raam uit is? Zul je de rest van je leven alleen blijven? In Hollandse Zaken alleenstaande vijftigplussers en mensen die de moed hadden opgegeven, maar uiteindelijk -niet verwacht- toch op ware liefde stuitten.

Woensdag 27 mei te zien in Hollandse Zaken bij omroep MAX