lichaamstaal uitgaan

5 x veilig over straat met deze apps

Als je s’nachts alleen naar huis wandelt of fiets, kan het zijn dat je je misschien niet helemaal veilig voelt. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg apps en gadgets die ons leven een stukje makkelijker maken. Metro heeft de vijf beste gadgets op een rij gezet, waardoor jij je de volgende keer een stuk meer op je gemak voelt als je alleen door een donkere straat loopt.

1. Defender

Dit is een soort pepperspray, maar dan in een digitaal jasje. Een bedrijf in Californië heeft deze gadget genaamd Defender 24/7 ontwikkeld. Het apparaatje kun je via bluetooth aan je telefoon koppelen. Zodra je een beetje ‘spray’ spuit wordt er ook direct een foto gemaakt van een mogelijke aanvaller, de foto wordt samen met je locatie naar hulpdiensten gestuurd.

2. Safer

Op het eerste gezicht lijkt deze gadget op een mooie ketting. Naast dat een mooi juweel is, bevat het sieraad ook alle nummers van politie en andere hulpdiensten. Als je er op drukt, wordt er gelijk een noodnummer gebeld en wordt je locatie meegestuurd.

3. Dokiwatch

Dit horloge is vooral handig voor jonge kinderen, zodat hun ouders onbezorgd thuis kunnen blijven. Met het horloge kun je videobellen, sms’en, je locatie versturen en met een druk op de knop schakel je een noodnummer in.

https://www.instagram.com/p/BHWji1VgZL9/

4. Companion

Deze app is vooral heel handig als je alleen over straat loopt. Vrienden of familie kunnen via de app en met behulp van GPS precies zien waar en hoe je loopt en ook met deze app kun je in geval van nood direct hulp inschakelen.

5. Safetrek
Met deze app hoef je eigenlijk vrij weinig te doen. Als je in een onveilige situatie bent moet je de app openen en je duim op de button houden, mocht er iets gebeuren dan laat je je duim los en wordt de politie gebeld.

https://www.instagram.com/p/BUNYJuDlzBN/

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!