muziek relatie liefde

5 x klassiekers van muziekreizen waar je warm voor loopt!

Dol op muziek én op reizen? Waarom zou je die twee liefdes dan niet met elkaar combineren? Ga samen met een leuke groep muziekliefhebbers op vakantie! Dat klinkt je vast als muziek in de oren ?.Wij zetten vijf prachtige muziekreizen voor je op een rij.

1# Lentefestival Boedapest

Tijdens deze muziekreis woon je twee schitterende concerten bij. Afhankelijk van de vertrekdatum bezoek je in het moderne Paleis der Kunsten een concert van het Wiener Philharmoniker en in het Erkel Theater Die Zauberflöte van Mozart, of geniet je in het Erkel Theater van Een gemaskerd bal van Verdi en luister je naar Dessay & Cassard in Concert in de Franz Liszt Academy, een prachtig jugendstilgebouw.

Naast de muziek zal je ook de stad zelf waarderen. Je bekijkt opmerkelijke jugendstilgebouwen in het stadsdeel Pest, ziet het fraaie parlementsgebouw en wandelt over de burchtheuvel van Boeda. Daarnaast bezoek je bijzondere plaatsen buiten de stad, zoals het paleis in Gödöllo, waar keizerin Sisi kind aan huis was, en het stadje Visegrád. Je maakt dus kennis met de bruisende hoofdstad van Hongarije én bezoekt twee schitterende concerten in een prachtige entourage! Gaat u mee de lente vieren in Boedapest?’

 muziekfestival boedapest

2# Opera festival Verona

Natuurlijk geniet je ook van het prachtige Noord-Italië. We laten je uitgebreid kennis maken met het romantische Verona dat het verleden doet herleven. Je bezoekt de mooie oude universiteitsstad Bologna, met haar beroemde scheve torens en reusachtige Neptunusfontein. In Vicenza, de stad van de wereldberoemde architect Andrea Palladio, maakt u kennis met de verschillende stijlen van de bouwmeester: van het stadhuis, zijn eerste ontwerp, tot de verschillende palazzi die verspreid door de stad staan. Ook de werelderfgoedstad Mantua ontbreekt niet op het programma: een unieke stad waar de verschillende groeistadia, van Romeinen tot renaissance, duidelijk zichtbaar zijn. Laat je meeslepen door de passie van de Italiaanse opera en de schoonheid van de ongeëvenaarde cultuur van Noord-Italië!

groepsreis Verona muziek

3# Operareis Milaan

Deze muziekreis neemt je mee naar Milaan om u in La Scala te laten genieten van Fidelio, de enige opera van Ludwig van Beethoven. Niet minder dan tien jaar werkte de componist aan dit meesterwerk, waarin Leonore, vermomd als de gevangenbewaarder Fidelio, haar man Florestan van een gewisse dood in een politieke gevangenis wil redden. Het is een unieke ervaring om deze schitterende opera op deze bijzondere locatie bij te wonen! Een muzikaal hoogtepunt dat inde middag al start met een bezoek aan het Museo teatrale alla Scala. In dit theatermuseum bewondert u een fraaie collectie muziekinstrumenten, posters en kostuums. Een feestje voor de muziekliefhebber!

Maar Milaan is meer dan La Scala en muziek. Tijdens deze muziekreis maak je ook kennis met de veelzijdige kunststad Milaan. Zo bewondert u het beroemde Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci, dat zich zich in één van de kloosters van de stad bevindt. Bovendien bezoekt u de beroemde Pinacoteca Brera met werken van verschillende kunstenaars zoals Veronese en Tintoretto. Maar ook de hedendaagse hippe stad van mode en design, waar Milaan beroemd om is, zal niet ontbreken. Kortom, ga mee en geniet van het mooiste van veelzijdig Milaan!’

Milaan opera muziekreis

4# Puccinifestival Toscane

Toscane is dus de ideale plek om Puccini’s onsterfelijke melodieën te horen én te voelen. En dat vond de componist zelf ook: het was Puccini’s wens dat zijn opera’s zouden worden opgevoerd in de open lucht aan het meer. Het prachtige Lago di Massaciuccoli is dan ook al sinds 1930 elke zomer het spectaculaire decor voor het bijzondere Puccinifestival. In een prachtig openluchttheater aan het water geniet je tijdens deze muziekreis van twee van zijn beroemdste opera’s: Tosca en Madame Butterfly. Een bijzondere ervaring!

Maar ook overdag ontdek je Puccini: je bezoekt het prachtige intieme centrum van Lucca met zijn geboortehuis, en het stadje Celle di Pescaglia waar hij een deel van zijn jeugd heeft doorgebracht. Natuurlijk kan Puccini’s zomervilla in Torre del Lago niet ontbreken! Deze herinneringen aan Puccini combineert u met een bezoek aan het intieme Pistoia en een ontspannen ochtend in Pisa, dat meer te bieden heeft dan de wereldberoemde toren. Reis mee in de voetsporen van de onnavolgbare componist Puccini en ervaar de passie, de beleving en la dolce vita van de Italiaanse cultuur!

Toscane muziek groepsreis

5# Muziekreis Amerika met Leo Blokhuis

Op deze reis wordt je ondergedompeld in het rijke verleden van verschillende muzieksoorten. We gaan naar diverse studio’s waar artiesten als Aretha Franklin, Elvis Presley, Hank Williams en Otis Redding hun wereldberoemde songs opnamen. We bezoeken het blues museum in Clarksdale, het bluegrassmuseum in Owensboro en de Country Hall of Fame in Nashville. We zijn in Nashville als het jaarlijkse CMA Music Festival plaats vindt en bezoeken in Memphis de gitaarfabriek van Gibson. ’s Avonds kan je er zelf op uit: in Chicago wacht Buddy Guy’s Legends, in Memphis BB King’s bluesclub en in New Orleans is er livemuziek op de hoek van elke straat.

Natuurlijk komt de rijke historie van het zuiden ook in andere facetten aan bod: in Memphis bezoeken we de plaats waar 50 jaar geleden Martin Luther King werd vermoord en onvermijdelijk verdiepen we ons in de tragische gevolgen die orkaan Katrina voor New Orleans had. Deze reis wordt omlijst met diverse muziekdocumentaires die onderweg in de touringcar worden getoond, en Leo Blokhuis zelf geeft achtergronden en anekdotes bij de muziek middels een aantal speciaal voor deze SRC-reis samengestelde digitale columns en playlists. Uiteindelijk ga je hem ook ontmoeten als hij zich voor een aantal dagen bij jouw reisgezelschap voegt. Gaat je mee op deze unieke muziekreis?’

Muziekreis Leo Blokhuis Amerika

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.