vreemde festivals

5 x beetje vreemde festivals

Je hebt festivals en je hebt festivals. We kennen allemaal de dance- en foodtruckfestivals, maar wat te denken van zaklopen in het zand, hard gaan op algen of trancen met hippies? Een beetje vreemd is gewoon lekker. Metro zet vijf (net iets) anders dan andere festivals op een rij.

1# STRANGE SOUNDS FROM BEYOND

De NDSM staat zondag in het teken van ‘vreemde geluiden’ tijdens Strange Sounds From Beyond bij Noorderlicht. En dat vreemd helemaal hot is, blijkt wel bij dit populaire feest met bijna 4000 Facebookers op ‘aanwezig’. Verwacht geen mensen die op huishoudelijke artikelen slaan of tokkelen op botten van zoogdieren, maar denk aan een zeer uitgebreide line-up van artiesten uit alle hoeken van de wereld uit de elektronische tot jazz tot folk tot exotische disco muziekscene die perfect passen bij het platform. Een feest waar nieuwsgierige muziekliefhebbers met een telefoon vol muziekfilmpjes en aantekening van nieuwe lievelingsdj’s en muzikanten -zoals misschien Selda Bağcan en Sun Ra Arkestra- weer terug de pont op gaan.

2# ZANDBAK FESTIVAL

Herinner je nog die verjaardagsfeestjes van vroeger? Die goeie ouwe tijd, waarin koekhappen het hoogtepunt van de dag betekende en je blij als een kind, want dat was je, naar huis ging met een ballonteckel. Zandbak laat je de gouden tijden van weleer herbeleven. Denk er een scala aan lekkere house- en discohitjes, liters gezelligheid en andere feestliefhebbers bij en je hebt Zandbak Festival. Opblaasdieren, kilo’s confetti, al je spelletjes van vroeger – en ja, dit is inclusief zaklopen en blikgooien – maken het feest aanstaande zaterdag bij Thuishaven compleet. Evenals Kinderen voor Kinderen Karaoke, de Mega Twister plus Ballenbak en een Olympisch Watergevecht. Zandbak is eigenlijk een groot kinderpartijtje voor iedereen die nog altijd met een been in die mooie ouwe kindertijd staat en dat andere been graag voorzet op een dikke party. De line-up houdt de organisatie geheim…

3# AMSTERDAM SUMMER BREAK FESTIVAL X STADSPODIUM 

Als je niet op vakantie gaat deze zomer, maar wel zin hebt in tropische temperaturen en taferelen, ga dan zondag naar de allereerste editie van Amsterdam Summer Break.Het feest is geïnspireerd op de Zuid-Amerikaanse ‘blockparties’ waar dansen en eten op straat de normaalste zaak van de wereld. De hele dag draaien de dj’s van Fiesta Macumba, Woelig en Hitjesgolf de spannendste reggaeton, dancehall, r&b, hiphop en salsamuziek. Het centraal gelegen Stadspodium wordt voor een dag omgetoverd tot Zuid-Amerikaanse hoofdstad, inclusief strandtent en het beste uit de Caribische keuken: van taco’s tot ribs en schaafijs tot verse cocktails. Een vakantiegevoel is gegarandeerd en schud die stadse zorgen maar van je lijf. Nidal Lakrouz van Fiesta Macumba noemt Nederland ‘een tropisch land op fietsafstand’. „Het lijkt alsof we het tropische virus te pakken heeft. Op onze feesten zie ik echt iedereen genieten van onze muziek. Er heerst een toegankelijke sfeer en bij Woelig hoor je steeds meer Caribische invloeden terug in Nederlandstalige hiphopnummers. Dit willen we doortrekken met Amsterdam Summer Break Festival.”

4# SOLSTICE OP RUIGOORD 

Op Ruigoord kan bijna alles en er wordt dan ook vooral in de zomer van alles georganiseerd. Dit weekend verzamelen rijpe hippies en de hippies van nu, punkers, autonomen en nieuwsgierigen zich op Solstice Festival waar ze op blote voeten losgaan in de kunstenaarskolonie. Of je nu hip gekleed bent of rondbanjert in je kilt of trainingspak met gaten, dit is een van de weinige Amsterdamse festivals waar dat helemaal niets uitmaakt. De muziek is voornamelijk trance in al zijn verschijningsvormen, waar menig bezoeker zelf ook van in een dikke trance raakt. De couscous en wietcake worden verkocht vanuit caravans en bedoeïenententen.

5# GROW FESTIVAL

Ga op expeditie naar Utopia. Nee, niet het tv-programma dat het nog altijd net niet is, maar het onbewoonde eiland, vlak bij Almere. Het eiland wordt ingeluid door GROW Festival, waar hiphop en elektronische muziek hand in hand gaan, evenals Ronnie Flex en Bokoesam en onkruidschaafijs eten en meebouwen aan een eetbaar huis. Het eiland gaat de komende tijd ‘de broedplek voor duurzame innovatie’ worden, volgens initiatiefnemers Urban Greeners. ,,Beschouw het als NEMO voor volwassenen, waarin natuur, experiment en verbazing samenkomen. Jij zit aan de knoppen.”

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.