vrouw date robin van persie

5 wijs op reis tips

Niet alleen bij een groepsreis, maar ook als je er in je eentje met een rugzak op uit trekt, zorg je voor een goede voorbereiding. Afhankelijk van jouw bestemming zijn er verschillende zaken van belang. Wij hebben alvast enkele tips voor je.

1. Gezondheid op reis

Ziek worden op reis is de nachtmerrie van iedereen. Met enkele preventieve maatregelen ben je eventuele spelbrekers een stapje voor.

De medische voorzorgen die je moet treffen, hangen van drie factoren af: je gezondheid, je vakantiebestemming en de manier van reizen. Wacht je een exotische of avontuurlijke vakantie, dan stapt je ruim een maand voor vertrek naar de huisarts of een travelclinic. Een travelclinic verschaft je meteen alle noodzakelijke medische reisinfo en je kunt er ook terecht voor eventuele inentingen.

Aangezien heel wat schadelijke bacterieën door de mond gaan, vermijd je zoveel mogelijk rauwkost en vruchten die je zelf niet kunt schillen, ongekookte of ongepasteuriseerde melkproducten, rauwe of onvoldoende gekookte vis, zeevruchten en vlees, roomijs van straatventers, kraanwater en ijsblokjes. Tijdens avontuurlijke reizen moet het drinkwater steevast ontsmet worden. Het kan handig zijn enkele ontsmettingstabletten in uw reisapotheek mee te nemen.

De Serviceapotheek.nl is een samenwerking tussen een groot aantal apotheken. Hier vind je informatie over de vaccinaties inclusief de prijzen.

2. Weer en klimaat

Reizen in de tropen tijdens de natte moesson kan een bedorven vakantie betekenen, terwijl als je reist in droge periodes er geen grasprietje meer te bespeuren valt. Ook voor alle andere bestemmingen is het raadzaam om even het weer te checken voor je op reis gaat.

Op CNN.com kun je een uitgebreide weersvoorspelling krijgen van de komende vier dagen van vrijwel elke belangrijke plaats ter wereld. Je kunt hier ook weerkaarten bekijken en wereldtijden checken. Echt een aanrader!

3. Vrouwen alleen op reis

Het reizen in de meeste (ontwikkelings)landen levert voor vrouwen nauwelijks problemen op. Je wordt af en toe nagefloten of geroepen, maar tot grove handtastelijkheden of lichamelijk geweld komt het bijna nooit. Voor al te oprdingerige types doet een “trouwring” en de mededeling dat je man ergens wacht meestal wonderen!

Het is vaak in de islamitische landen en gebieden waar vrouwen hun lichaam van top tot teen bedekken opgepast om in je shorts of mouwloze t-shirts rond te lopen. Denk niet even wat taboe’s te doorbreken, als je de wereld wilt veranderen is dit niet de juiste manier! Heb dus respect voor deze gebruiken en hou je aan de regeltjes.

Tips en trucs voor en verhalen van vrouwen op reis lees je bij Journeywoman.com

4. Risico’s op reis

Welke risico’s loop je waar als reiziger? Ook is het handig om te weten of er een negatief reisadvies van kracht is voor het land van jouw keuze.

Je kunt het zo gek niet bedenken, maar vrijwel alle risico’s die je loopt als je op reis bent worden hier uitvoerig en niet zonder ironie dan wel humor belicht. Ook tref je hier een lijst met risicolanden aan. Comebackalive.com

Deze site is eigenlijk voor Amerikanen, maar zeker de moeite waard omdat Nederland trager is met het uitroepen van een negatief reisadvies. Traveldocs.com

5. Voorkom diefstal

Laat je bagage nooit onbeheerd achter. Zelfs in een afgesloten hotelkamer is het in sommige landen raadzaam je koffer op slot te doen. Anders zal de reisverzekering oordelen dat je nalatig bent geweest en niet uitkeren. Laat in ontwikkelingslanden zelfs geen was drogen aan een waslijn, vooral niet ’s nachts. Laat ook je schoenen niet buiten je kamer staan. Voor een volledig preventief overzicht en meer tips over geld en bagage kijk je bij Travelmarker.nl

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?