buikje kwijtraken tips

5 weetjes over je (verborgen) buikspieren

Met deze zomerse temperaturen komen ze tegen wil en dank weer in het middelpunt van de belangstelling: onze buikspieren – of eerder nog: het gebrek eraan. IJverig aan het trainen voor een wasbordje? Dan komen deze 5 weetjes over de spieren in je buik ongetwijfeld van pas.

1# “Buikspieren ontstaan in de keuken”

Feit: je moet wat buikvet verliezen om je buikspieren zichtbaar te krijgen, en dat kan alleen door minder vet te eten. Maar toch moet je nog steeds je spieren trainen als je wil dat ze sterker worden. Het is belangrijk om met verschillende soorten oefeningen af te wisselen, zodat je zowel je schuine als rechte buikspieren traint.

2# “Hou je buikspieren een hele dag aangespannen voor een stevig wasbordje”

Een strakke buik krijgen door de hele dag je spieren op te spannen? Bespaar jezelf de moeite. Er is ook niemand die een hele dag met een samengebalde vuist de armspieren opspant. Bovendien kan je extra druk op je maag en ingewanden zetten door de spieren langdurig aan te spannen. Regelmatig oefeningen doen is de enige manier om aan strakke buikspieren en een stevige romp te komen.

3# “Koolhydraten en buikspieren gaan niet samen”

Schuif jij brood resoluut aan de kant in de hoop een strakkere buik te krijgen? Zonde, want koolhydraten staan absoluut geen stevigere buik in de weg. Een gezonde levensstijl bestaat uit een combinatie van volkoren granen, groenten, fruit, gezonde vetten en eiwitten. Wel blijf je beter weg van bewerkte voeding en enkelvoudige koolhydraten, zoals wit brood, koekjes en chips.

4# “Hoe groter de oefening, hoe meer buikspieren”

Je hoeft heus geen oefening uit te voeren waarbij je van liggen helemaal rechtop gaat zitten om strakke buikspieren te krijgen. Soms kan een minimale oefening al voldoende zijn om die spieren extra hard te doen werken. Wissel af tussen verschillende soorten oefeningen. Zo beweeg je amper bij de (zijwaartse) plankhouding, terwijl je wél al je spieren optimaal aan het werk zet.

5# “Buikspieren vormen de centrale spil van je romp”

Een paar goed ontwikkelde buikspieren zorgt voor een stabiele romp, maar het is zeker niet de enige spier die je core verstevigt. Ook je bekkenbodem, rug en diafragma vormen een belangrijk onderdeel. Als die niet goed ontwikkeld zijn, zullen je buikspieren ook verslappen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.