singles gezond daten

5 vrienden maken je optimaal gezond

Vertel eens, hoeveel vrienden heb je eigenlijk? En dan bedoelen we echte vrienden, dus niet al die semi-vrienden op je Facebook, Twitter en Instagram accounts. Echte goede, dierbare vrienden, die je midden in de nacht uit bed kunt bellen als je er helemaal doorheen zit. Op één hand te tellen? Heel goed!

Vrienden en gezondheid

Time Magazine zocht uit hoeveel vrienden we eigenlijk nodig hebben voor een goede gezondheid. Wist je dat het hebben van echte goede vrienden beter is voor je gezondheid dan sporten? En dat die vrienden evenveel voor je gezondheid doen als wanneer je stopt met roken? Verder heeft onderzoek uitgewezen dat mensen die eenzaam zijn twee keer zoveel kans hebben om te sterven aan hartziekten dan mensen die een goede sociale cirkel om zich heen hebben. Sociale relaties geven je geestelijke ondersteuning, en dat resulteert weer in een beter immuunsysteem, minder stress en dus een mindere belasting van je hart. De kans op een langer leven stijgt dus aanzienlijk.

Sociale cirkel

Een professor aan de universiteit van Oxford, Robin Dubar, stelde vast dat de meeste mensen tussen de 100 en 200 mensen in hun sociale cirkel hebben. Hij definieert deze groep als alle vrienden en familie die je op een groot feest zou uitnodigen. “Maar voor je geestelijke en fysieke gezondheid heb je er, naast je familie, eigenlijk maar een paar nodig. Een echte vriend(in), die niet aan je verwant is zoals een familielid, zal je immuunsysteem een betere boost geven dan je eigen broer of zus”.

Aantal vrienden

Maar hoeveel van die goede vrienden heb je dan eigenlijk nodig voor een optimale gezondheid? Dunbar stelt “ tussen de drie en vijf. Dat is optimaal voor je gezondheid. Het is niet echt mogelijk om met veel meer mensen zo’n hechte, close band te onderhouden. En ook al kom je

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.
onzeker
By Tijmen ·
24 augustus 2021

Verantwoord werken aan jouw onzekerheid

singlesrecepten
By Margret ·
21 augustus 2021

Leer elkaar kennen door voor elkaar te koken

Voor elkaar eten bereiden is een goede manier om zonder gesprekken veel over de ander te weten te komen.
shapeware eerste date
By Moniek ·
18 augustus 2021

Shapewear dragen tijdens een date?

Vrouw verkiest andere lingerie dan haar man, maar hoe zit het eigenlijk met corrigerend ondergoed? Kun je daarmee aankomen tijdens een date?