op vakantie moeten

5 vragen die je hebt over singlevakanties

Ondanks de groeiende populariteit van singlevakanties zijn er nog altijd veel vragen over. Ben jij ook een beetje zoekende en wil je graag meer duidelijkheid over groepsreizen voor singles? We beantwoorden de 5 meest voorkomende vragen.

1. Is dat wel leuk met vreemden op vakantie?

Natuurlijk, je hebt altijd mensen die van nature niet zo sociaal zijn ingesteld, liever op zichzelf zijn dan in gezelschap, ook tijdens hun vakanties. Maar de gemiddelde mens houdt wel van gezelligheid, andere mensen om zich heen waar ze mee kunnen kletsen, uitgaan, plezier maken, genieten. Het idee om met vreemden op reis te gaan schrikt veel singles af. Ze realiseren zich niet dat diezelfde mensen na een paar uur al geen vreemden meer zijn.. Daarnaast is er bij alle singlereizen ruim voldoende tijd en ruimte voor jezelf.

2. Is dat niet veel duurder dan zelf een losse vakantie boeken?

Dat ligt er helemaal aan wat voor soort vakantie je boekt. Een all inclusive lastminute naar Turkije heb je al voor een prikkie. Daar kunnen weinig georganiseerde groepsreizen tegenop. Maar daar zit je dan in je eentje in een mini-appartementje of balkonnetje van je hotel. Gezellig! Niet dus. In je eentje met een tentje kamperen op natuurcamping (lees nul faciliteiten) kost ook bar weinig. Maar als je een verre reis wilt maken en alles eerlijk bij elkaar optelt (vliegtickets, parkeren vliegveld, excursies, vervoer, hotels, eten) dan zal je zien dat het prijskaartje niet veel lager uitvalt dan wanneer je een groepsreis boekt. Dit geldt zeker ook voor korte breaks of stedentrips in Europa waar alles altijd duurder is dan in afgelegen oorden.. Besef dat je bij en groepsreis niks zelf hoeft uit te puzzelen, alles voor je geregeld is, je altijd een aanspreekpunt hebt voor je vragen (ervaren reisleider) en er een organisatie is waar je op terug kunt vallen. Niet zo gek dat je daar iets voor moet betalen toch?

3. Kan ik wel mezelf zijn?

Veel singles vrezen dat ze niet helemaal zichzelf kunnen zijn tijdens een vakantie met andere singles. Het voelt toch een beetje als ‘opzitten’ voor een verjaardag of ‘je beste beentje voorzetten bij een sollicitatiegesprek’. Dat kan misschien de eerst dag zo aanvoelen, maar we verzekeren je dat dit daarna bij iedereen als sneeuw voor de zon is verdwenen. Ten eerste houdt niemand het vol om ‘anders te zijn’ dan je werkelijk bent, ten tweede is de sfeer binnen de kortste keren zo ontspannen dat je die behoefte niet voelt en ten derde is er een ervaren reisleider die ervoor zorgt dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Je kan écht jezelf zijn en tot rust komen tijden je welverdiende vakantie. Ook als je met een groep op reis gaat.

4. Heb je niet een héél druk reisprogramma?

Ook hier ligt het echt aan wat voor soort singlevakantie je boekt. Er zijn inderdaad reizen waarbij je 21 dagen of langer vrijwel iedere dag iets actiefs aan het doen bent of onderweg naar de nieuwe bestemming op de reisroute. De kans dat je boordevol indrukken en niet uitgerust thuis komt is dan zeker aanwezig. Gelukkig zie je dat de balans tussen rust, ontspanning, vrije (persoonlijke) tijd en samen dingen doen, zien, ondernemen steeds meer in balans komt. Daarnaast zijn er ook groepsreizen voor singles die niets anders willen dan zon, zee, strand, lekker eten een feestje en uitslapen. Er is dus voor ieder wat wils. Gewoon goed kijken of het aangeboden reisprogramma  bij jou en jouw vakantiewensen past.

5. Waarom een hotelkamer, tent of slaapplek delen?

Voor veel singles dé reden om niet met een groepsreis mee te gaan; het “moeten” delen van een slaapplek. Of dit nu een luxe hotelkamer of tipitent is, de meeste singles zijn erg gesteld op hun privacy en moeten er niet aandenken om 24-7 geen moment te hebben om zichzelf terug te trekken. Nu valt dat in de praktijk echt reuze mee, maar als je het niet ziet zitten, het hoeft niet. Gelukkig kan je bij vrijwel alle singlereizen een kamer of slaapplek voor jezelf boeken. Dat dit soms extra geld kost moet je helaas op de koop toe nemen. Want hoezeer daar tegen ‘gevochten en gestreden’ wordt, heel veel hotels en hotelketens weigeren hier nog altijd aan mee te werken. Zie het maar als een cadeautje aan jezelf; de lol en leuke kanten van het reizen met een groep, de zo gewenste privacy als je lekker wilt slapen, uurtje wilt lezen of misschien je bedje een nachtje wilt delen met iemand anders ;-).

Op zoek naar een leuke singlereis? Kijk op de agenda en selecteer ‘reizen’ of werp een blik op de Singlereizen Gids. Er zijn ook erg leuke singlereizen voor 50+ singles, eenoudergezinnen en singles die liever een weekend of paar dagen weg willen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!