seks eerste date

5 vergissingen die vrouwen in bed maken

Het is meestal de man die de schuld in de schoenen geschoven krijgt bij onbevredigende seks. Maar ook vrouwen maken de nodige fouten tussen de lakens. Benieuwd welke? Lees de vijf vergissingen van vrouwen in bed.

Vergissing 1: Hij moet het initiatief nemen

Het is al lang en breed bekend dat vrouwen net zoveel van seks houden als mannen. Maar paradoxaal genoeg zijn er nog steeds vrouwen die verwachten dat mannen de eerste stap zetten. Vrouwen die de eerste stap liever aan de man over laten, doen dit doorgaans uit angst om onvrouwelijk, te bereidwillig of te agressief in bed over te komen. Hiermee maken ze echter een grote vergissing.

Veel mannen vinden het een last om altijd degene te zijn die het heft in handen moet nemen. Het mannelijk geslacht vindt het net zo prettig om door een vrouw veroverd te worden, als andersom. En door zelf geen initiatief te nemen, leggen vrouwen de verantwoordelijkheid voor seksuele ervaringen volledig bij hun partner. Dit kan verkeerde verwachtingen en seksuele onbevrediging in de hand werken.

Vergissing 2: Zich afvragen hoe ze eruit ziet tijdens de seks

“Oh nee, in dit standje zie je mijn vetrollen!” “Zou mijn make-up uitgelopen zijn?” “Ik zie er vast heel raar uit als ik klaarkom.” Dit soort gedachtes sluiten de kans uit dat een vrouw daadwerkelijk een orgasme gaat krijgen. En ze zijn nergens voor nodig, want het laatste waar een man mee bezig is tijdens de seks, is uitgelopen mascara.

Volgens Helen Fisher, cultureel antropoloog en schrijver van het boek Why him, Why her, komt dit omdat mannen onbewust op zoek zijn naar een vrouw die een gezonde baby kan baren. Ze zoeken naar tekenen van gezondheid en vruchtbaarheid. Daarom is hij tijdens de seks veel meer gericht op de mate van energie, enthousiasme en interesse in hem, dan op uiterlijk vertoon. Afgezien van of een man al dan niet eventuele onvolkomenheden merkt, maken vrouwen het voor zichzelf een stuk leuker tussen de lakens door dit soort zorgen te laten varen.

Vergissing 3: Hij is verantwoordelijk voor mijn seksueel genot

Gewoon liggen en verwachten dat een man uit zichzelf weet wat een vrouw fijn vindt, is een grote vergissing. Zelfs de meest ervaren en gevoelige bedpartner heeft aanwijzingen nodig. De verantwoordelijkheid voor het seksuele genot van de vrouw ligt dus niet alleen bij haar partner, maar ook bij zichzelf.

Sommige vrouwen vinden het lastig om direct te praten over wat ze willen in bed. Zij moeten bedenken dat een man het prettig vindt om een vrouw te plezieren. Probeer de aanwijzingen zo te brengen dat zijn ego er niet te veel onder lijdt. Noem bijvoorbeeld eerst een paar dingen die hij goed doet en vertel vervolgens wat anders zou kunnen.

Vergissing 4:  Seks betekent weinig voor hem

Uit onderzoek blijkt dat mannen seks en relaties net zo serieus nemen als vrouwen. En zowel mannen als vrouwen vinden seksuele intimiteit binnen een relatie meer bevredigend. Uit een andere studie naar one-night stands bleek dat 50% van de vrouwen en 52% van de mannen die meededen aan de studie, hoopten dat er een relatie uit voort zou komen. Het is dus een vergissing van een vrouw om te denken dat seks niet veel voor een man betekent.

Vergissing 5: Hij heeft altijd zin

Natuurlijk hebben tienerjongens op elk tijdstip van de dag zin in seks. Maar een man die dagelijkse verantwoordelijkheden heeft zoals werk, familie en rekeningen, verkiest weleens slaap boven een vrijpartij.

Vrouwen weten van zichzelf dat als ze een keer geen zin hebben, dit los staat van haar gevoelens voor haar partner. Ze verwacht dat een man dit begrijpt. Andersom vinden sommige vrouwen het moeilijker te begrijpen als een man geen zin heeft. Ze zijn geneigd dit op zichzelf te betrekken en vertalen zijn gebrek in zin naar gebrek aan liefde voor haar of zien het als een afwijzing. Dit is een vergissing, hij wil gewoon een keer geen seks.

Door: Rachel van de Pol

Bron: Elsevier

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.