gast verblijf regels airbnb

5 verblijfstips voor airbnb gasten

Boek je wel eens een leuke vakantieaccommodatie bij Airbnb? En of je nu voor een kamer, appartement of een complete villa voor jezelf kiest, het is fijn om in een huiselijke sfeer te verblijven tegen een schappelijk prijsje.

Jouw Airbnb host zorgt ervoor dat jij je prettig voelt in zijn of haar huis, wijst je de weg in een vreemde stad en geeft je allerlei leuke tips om te doen terwijl je daar op vakantie bent. Maar gedraag jij je ook zoals het hoort? We geven je vijf verblijfstips voor Airbnb gasten opgesteld door etiquette expert Diane Gottsman.

Lees recensies

Het is handig om van tevoren de recensies van je verblijf te lezen, maar vergeet ook niet om ná je verblijf een recensie achter te laten op de Airbnb website. Was er tijdens je verblijf een probleem? Laat dit de host dan zo snel mogelijk weten. Het is onredelijk om later in het openbaar te klagen over een kapot toilet terwijl je dit niet hebt gemeld.

Arriveer en vertrek op tijd

Naast het verhuren van een locatie is een Airbnb host vaak ook nog druk met zijn eigen leven. Wees je daarvan bewust. Laat weten wanneer je van plan bent te arriveren en vertrekken. Bepaal de in- en uitchecktijd en houd je daaraan. De nieuwe gasten komen vaak al een paar uur na jouw vertrek en de host heeft tijd nodig om het huis voor hen klaar te maken.

Bespreek je planning

Soms deel je een huis met de host. Dan is het bespreken van elkaars planning van groot belang. Laat weten als je van plan bent om de accommodatie uitzonderlijk vroeg te verlaten. Deel je een badkamer? Wees dan efficiënt met de tijd die je in de badkamer doorbrengt. En als je laat thuiskomt, vraag dan van tevoren welke ingang je het beste kunt gebruiken.

Toon respect

Het klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan: toon respect. Het kan zijn dat jouw host wil dat het stil is na 20.00 uur terwijl jij gewend bent om ’s avonds nog televisie te kijken. Respecteer dan hun wens. Houd bijvoorbeeld ook rekening met hun verwachtingen wat betreft schoonmaken. Laat je kamer net zo netjes, of misschien wel nog netter, achter dan hoe je het bij aankomst aantrof.

Fooi

Je hoeft je Airbnb host geen fooi te geven. De schoonmaakkosten zijn namelijk vaak al inbegrepen. Wil je toch nog graag je dankbaarheid uiten? Dan is een klein geschenk of handgeschreven notitie een mooi gebaar en wordt vast en zeker gewaardeerd!

Zin gekregen om meteen een leuke accommodatie bij Airbnb uit te zoeken? Have fun!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.